Grab A Button

Followers

Wednesday, 26 December 2012

WORDMORE WEDNESDAY : LU CHEN


Okeh tak tajuk ataih..nak cakap panjang kena la boh more..bukan less..:P

Hari ini sebab lapar sangat , nasi ikan pari siap bertenggek atas pinggan..masak asam pedas ok..paru goreng cili..poyak ket, ulam petai. (saya memang antu ulam )

Berat bertambah..jadi kena longgarkan cangkuk pada kain. Koh koh koh..
from google

Ok, kelmarin duk umah bercuti sempena Krismas , maka saya tgk la 8tv ..pagi. ..tertarik dengan magician ni..nama dia LU CHEN. Orang Taiwan. Tapi sangat fasih berbahasa Jepun. Dan dia buat magik ni di Jepun.

Bukan magic cekai2 dia buat..Selalu tengok magician wat magic biasa2 ja.. Kagum,  tapi tidak bermakna kagum sampai mensyirikkan ALLAH. Cuma kagum dengan kepantasan dia buat magik. Unik dan lain dari yang lain.

Sapa tengok rancangan ni kelmarin.? 

40 comments:

Deq's Qienz said...

tak tgk la kak..huhuuu

Anum said...

tak tgk la...

Aisy Nasiha said...

nak komen pasal makan je, sebab tak tgk magic tu semalam..

sedapnya makan asam pedas dan ulam... smpaai kena buka cangkuk kain ye kak? ni memang makan sedap betul ni...

Deqla manjew said...

deqla tgk... smpt la tgk seblm siap2 nk p mndi manda ngan family semlm.. hihi.. mmg terbaiklah magik dia..terpikir cmne la agknye yg dia buat gmbr bear terkuar dari baju, pas tu masok pulak dlm henpon.. haihh..pelik tu.. huhu.. apapun, kuasa Allah melebihi segalanya.. :)

shasha yacob said...

kekadang banyak yang mentafsirkan magik nih salah satu mensyirikan org, tapi dah jadi bakat terpendam nak kata apa kan hihi

Cheq Kaq said...

semalam tgk hantu kak limah balik rumah...hantu kak intan balik rumah x??hihiihi

Qhaifa Nur said...

satu bakat luarbiasa....
hubby suka tgk citer magic kat astro sblm ni tapi dah lupa namanya...sempoi..

azievee said...

hehehe...dulu-dulu ade tgk...sekarang x sempat le plok

redza said...

tak tengoklah pulak..mesti bestkan tgk magic tu

Reiko Masashi said...

Silap Mata ==> maknanya mata kita yang silap tengok cara dorg wt, terpukau padahal dorg ada teknik sndri..pnonton pun smua trnganga je tgk..hehehe

the malay male said...

tv 8? Sejak ada astro ni saya lyn channel bola je

Cikgu Ma said...

saya jarang tgk tv kak...tak tau tgk apa...hehe

Tihara said...

macam biasa dengaq nama ni..
tp tk penah tgk..
menarik jugak lah kan..
akak asik layan cite korea je..
sampai rasa teringin nak gi sana
malam tadi akak tgk my doter de flower tu kan..
pastu ada scene depa jalan bawah
pohon sakura..
indahnya scenery tu..
pastu putik sakura tu luruh
macam snow..terus rasa nak pi,
nak pi..kalau cameron ada pokok camtu kan best..
eh eh panjangnya bebel..takde kaitan plok tu..hihikk :)

Chic Na said...

makan tak ajak kak. huhu.. ala tak tengok pulak. :)

Nad @ MamaZN said...

Tk tgk sbb celebrate bday anak dara..

Menu tak menahan tu...! Sedap2 belaka!

Wak Gelas™ said...

wak pon X tengok jugakk.. uuHuu

Falsya said...

falsya xbrape nak fokus kat magician tuh..lebih fokus pada makanan..jom kite sama2 longgarkan kanching jom..hehehe

ieda said...

aduhh terlepas lah pulak akak nie ;)

Mimie said...

tak pernah tgk pun kak

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ermmm xtgk tv time tu..sebab sibuk ngan xtvt family day.. hehe

qemaishak said...

Tak tgk sebab bz berjalan je hihi

nanieybarnieylurviey said...

hehe.. if tnye psl siaran kt tv mmg nani xtgk la.. sbb xde tv. :(

mama aryan said...

akak tak tengok pun..

Mrs Velentine said...

pernah tengok dia buat magic kat show lain di TV 2

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak...wah..menu taap goncang diet! cma pun suka ulam.cedap!

suka tgk magician jgk..tp x kenal die.. huhu & x tgk citer yg akak mention tu..

Riedaffya ibrahim said...

x sempat nk tgk..kene duty kerja la..

gdsbnga said...

Tak tengok pungg rancangan nii . Kite tk ngat kite buat apa 25 dis yg lepas . Hihi . Kite penah tgk rancangan yg dia reveal acane depa ni semua buat magik . Seriously yg buat magik ni semua teror fizikk ! Klu tk teror fizik mmg tk real lah magik dorang . Mmg gila teror kakk

Nisah Idham said...

tempoyak.. sedapnya kak iNtan shayang.. nape tak pelawa Nisah makan bersama ? hehehee...

>> nisah x tgk magician tu, sebab ?? dah lame sgt tak bukak 8tV.. hehee

lieyalatif said...

ALAMAK...poyak ade?..petai ade?...kompon akak pun mkn bertambah2 wooo heheheeheheh

akak suke kak tgk magician2 ni....kagum sebab tgn dieorg cepat n laju...

LYAfrina said...

x tgk..sbb kat sini sibuk dgn banjir.. huhu

Che Rosliza Che Mat said...

belum tgk lagi dia wat magic

Deqla manjew said...

kak intan payungggg... kemanakah menghilang?? x biasanya kalo akk x update entri...huhu.. deqla rindu niiii...

amirini said...

Assalamualaikum... AmiRini selalu tgk Breaking the Magician's Code: Magic's Biggest Secrets Finally Revealed...

-meeSUPERGIRL- said...

amboiii aktiviti hari rabu ye kak :)

Kesuma Angsana said...

sgt2 berbakat kan .

izan mama mia said...

wah menu makan depa sedapnyer

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ala xtgk la kak...saya ni citer lain xsmpat nk tgk klu adam hawa laju la kihkihkih

IntaNBerliaN said...

sy xtgk la plak...

wan nurul hezrina said...

tak tgk pung..hehe mesti kaki trick org sbb pantas buat magic=)

Si Matatajam said...

M x tengok la akak..best sgt ka?