Followers

Friday, 14 December 2012

TEKA TEKI ZAMAN KECIL DULU

Zaman kecik2 dulu duk lawan teka teki dengan kawan2..antara teka teki yang saya ingat.


Dalam banyak2 jam, jam apa paling busuk?

Jawapan: Jamban

Ada sebuah kereta terjatuh ke dalam belukar. kereta tu warna apa? 

Jawapan : Blue Car (Belukar) -biru

Selak kain nampak bulu, selak bulu nampak batang . (tolong jangan kuningkan otak anda ah)

Jawapan : Jagung

Alif Fa Dal Ya, Apadia?

Jawapan: Apadia la.. (duk lawan tanya apa dia  apa dia sampai ke sudah..hadoehhh)



23 comments:

ieda said...

ahahha teka teki dulu2 memang best2 , x macam skrg nie ... banyak ngarut2 ;))

pinky said...

hehehhe....kelakar gak....ada yang pnh dgr ada yg tak pnh dgr...huhuhu...

mama aryan said...

satu lg teka teki peberet akak..

masuk tiga segi,keluar bergulung..hehe jawab2

IntaNBerliaN said...

teka teki dulu2 selalu wat rasa lawak kan.. hihii

Nick Nashram said...

teki teki sya selalu tnya students bila dah nak abis ngajar..nak bagi diorang excited skt..huhu

Tihara said...

hahah lucu...tp yg jagung tu la yg femes..:)

mama aryan said...

masuk tiga segi keluar bergulung..
jawapannya seluar dalam..haha

dulu2 la skang taktau la jd mcm tu tak lg

Mimie said...

klaka kn teka teki dulu2

Reiko Masashi said...

zman knak2 adalh zman pling best :)

nanieybarnieylurviey said...

Teka teki last xpenah dgr.. 2 3 kali bacabru paham. Hehe

myfirdz said...

hehe.. lawak la.. mmg teka teki yg masuk akal gak.. hehe

redza said...

kekeke

Cikgu Ma said...

haha..sama la kak...teka teki ni jugak dok main masa kecik...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Anak I si Qistina rajin main teka-teki dgn ayah dia, I nak fwd kat dia la teka-teki no.2 tu (sbb belum pernah dgr lg).. mesti dia suka..

Thanks for sharing Intan.

fieda said...

teka teki zaman sekolah dulu best...sempoi aje..

aizamia3 said...

terasa semakin purba lak diri ini.. kihkihkih..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

teka teki dulu2 kelakar kan haha

izan mama mia said...

hahahah..teringat dulo2 kan

Chic Na said...

cikna dulu selalu jd tukang teka & tak pernahnya jawab betul sbb jawapannya mmg takkan masuk akal. kikiki..

Si Matatajam said...

Dulu2 mmg suka main teka teki camni..hi hi..

Deqla manjew said...

hahaha... byk jugak teka teki yg boleh buat otak jd kuning kan kak? :p

wan nurul hezrina said...

yg sadis klu teka2nie bila minta nurul teka selalu salah..huhu sadis

shasha yacob said...

hahaha, luculah tekatekai zaman budak budak haha