Followers

Saturday, 1 December 2012

setem 60 sen x sampai ke??

SAYA DAH POS SEMUA HADIAH DAN BUKU. 

Nak tanya kalau saya post kat kawan2 epsecially buku  takderlah tebal sangat saiz A4,  kalau buh setem 60 sen sampai x? sebab encik somi tolong poskan ..pastu dia cakap yg sampul besar tu macam kena RM 1 je..dia cakap lepas dia dah masukkan dalam tong..errr cemana eh? dah risau ni..nant kang  x sampai kat kawan2 pulak..ada setengah yang saya sekalikan dengan cenderahati top komentor pasal org yg sama kan...

PESANAN: KEPADA SESAPA YG KALAU LAH TETIBA LA KAN, POSMEN MINTA DUIT TAMBAH SETEM, MAKLUMKAN KEPADA SAYA YA. TAKUT PULAK SI POSMEN MINTAK. 

MODE : RISAU

28 comments:

Chic Na said...

tak sure kak. jarang pos barang. huhu..

intanfirdaus247 said...

tula cikna, akak pon dah lama x guna pos n...adeh..risau tol x sampai kat tangan cikna ..especially yg buku tu

Kesuma Angsana said...

biasanyer lebih sikit 80 sen ke RM 1.20 hehehe

Kesuma Angsana said...

kalau KA punya x sampai ,maksud xde rezekilah tu. In Shaa ALlah sampai tu hehehe

kinara kinatara said...

kina pom x pasti sebab sekarang dye ikut saiz sampul..kina selalu tanya orang pos tu..biase yang kecik je dah 60sen..:)

intanfirdaus247 said...

ala ye ke...saya dah risau la kak..

intanfirdaus247 said...

intan akan hantar juga yang lain kak...

intanfirdaus247 said...

akak dah lama sangat x guna setem ni..hehee

Si Matatajam said...

Ala xpa, kalau dia Mintak, M bagi..hi hi...no worries la

intanfirdaus247 said...

Mana leh M…kak intan xkan biarkan (cewah..ayat dalam nada pahlawan)

mummy alisha said...

kat sy ada tak? haha..

intanfirdaus247 said...

Hehe..nanti ada ..:)

munna said...

takpe 2... klu posmen tu mintak munna bagi je....

Mimie said...

selalunya smpi tpi lmbt....slalunya sy gune setem RM1...utk slmt smp kan...

qemaishak said...

Biasa posmen xminta tapi kot xsampai..harap sampai la tu kak:)

QA's ~ mamapapa said...

ok je kot setem byk tu :) salam kenal :)jmput follow kmbali :)

intanfirdaus247 said...

jangan begitu..:)

intanfirdaus247 said...

tulah kan..ni lah masalah kak intan x pernah amek port pasal setem n,last2 jadi mcm ni..hadoeh..huhuhu

intanfirdaus247 said...

harap2 sampai la kan qema

intanfirdaus247 said...

hehe..60 sen sekarang paling murah tau

nanieybarnieylurviey said...

Xsure plak.. Sbb biasa surat 60sen tp ble brg xthu lak

Cinta Misteri said...

Mcm tk cukup cepocen lh syg. Biasanya CiM tepek 50+20. lg cepocen abg posmen claim kt receiver kot. Hehe..

※ya,sgalanya dh trtulis di Loh Mahfuz. Tp kita wajib mncari bahagia kita dgn tdk hanya duduk dn brserah※

intanfirdaus247 said...

huhuuhu..kak intan pon blur

intanfirdaus247 said...

alaamak ye ke..ni la pasal sebab dah berkurun x prnah guna pos by setem.adeh..naya org yg terima nanti

nadia said...

kak intannn, cara kak intan komen dekat blog nadia buat nadia bertambah seram sejukkkkk. hahahaha

Tihara said...

as salam

ikut experience akak kan..akk tanya postmen, setem 60 cen utk sampul putih je tapi yg saiz panjang biasa tu bukan yg a4..
kalau sampul coklat mesti setem rm1@ 0.80.

akak biasa guna sampul putih utk hadiah yg nipis-nipis...tp ada juga kawan2 yg tak buat entry sampai ke tak semua tu..nak tanya segan..hehe..yg mana buat entry tu rasa lega sangat sbb sampai:)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xper kak nanti sampai klu posmen suh tambah wani tambah..eh eh tetiber jer mcm la ada utk kiter ahaks

IntaNBerliaN said...

60sen kalau utk saiz a4 mcm xcukup plak... biasanya 60sen utk saiz yg pnjang tu.... yg biasa tu... yg segiempat tepat...

*sorry br bc entry ni... :-)