Followers

Thursday, 13 December 2012

Saling melengkapi


Ini kisah benar dan betul. Saya memang tak takut lipas. Korang takut dan geli lipas x??  Encik Somi saya termasuk dalam golongan geli kat lipas. Jadi bila lipas ada, encik somi saya akan panggil saya datang untuk menyelamatkannya. Saya pon datang dengan gagah perkasa,  Saya akan cepuk lipas kat tangan dan pegang sesungut dia… hah! Amek ko (kata saya dalam ati..)

“Wah hebatnya ayang!” tepuk tangan suami saya.. (macam syabas bête, syabas)..saya tersenyum bangga..kembang kempis idung saya.

Tapi kalau ulat dan cicak, saya akan lari x cukup tanah. Encik somi lak yang jadi penyelamat saya. Uisshhh geli tengok cicak dengan ulat..

Makna kata , hidup saling melengkapi…

Oh entry apakah ini. Sekian. 

21 comments:

nanieybarnieylurviey said...

nani pling anti lipas.. nmpk je klibat lipas mmg nk lari je la.. penah cedera kt tgn sbb lari dri lipas.. pling tkut lipas terbang.. eeee.

Aisy Nasiha said...

nape org laki boleh takut lipas? soalan ni sy dh lama tya suami sy yg juga satu geng dgn suami akak tu....
huhu...lucu pun ada

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

mmg saling melengkapi

wani lipas ok lg tp kalau cicak, ulat n tikus tobat la geli eeeiiii

Cik Eka said...

hihihi comel je..

eka paling tak suka lipas.. tak tau dia macam nak kejarkite jer

Cik Eka said...

hihihi comel je..

eka paling tak suka lipas.. tak tau dia macam nak kejarkite jer

Anum said...

ANUM AKAN BUNUH DIA

abah khalisha said...

hehehe..btl tu suami isteri saling melengkapi

mama aryan said...

lipas ok lg takde la takut sangat..hehe
betul tu hidup ni saling melengkapi kan

redza said...

hebatnya...nak tepuk tgn jugaklah clap!clap!clap!!

izan mama mia said...

betul tuu..pasangan kita akan melengkapi..begitulah sebaliknya kan..cam sudu dan garpu..cam aur n tebing cam malam dan siang....dll..hikhik

Si Matatajam said...

Eeeeeeee x suka sgt ngan lipas...wah dasat la akak ni..x takut lipas plak.. Nanti M bagi hadiah cicak la..mesti best tgk akak lari kan. Hak hak hak

Nadia Elena said...

kita serupa..tak takut lipas, tapi geli dgn ulat dgn cicak.. =)

Chic Na said...

eiii geli sgt kak. lagi2 kalau lipas terbang tu. seram kot. huhu.. akak macam ex-housmate cikna la. tak takut lipas. hihihi..

Bui Junaidi said...

BUKAN 'HIDUNG' TP HIDUP..HEHE

KAK BUI PUN X TAKUT LIPAS,TP CICAK MMG GELI..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Ya hidup saling melengkapi... Kak Mirror takut lipas tp tak takut cacing.. tapi dulu la..zmn kanak2 masa suka memancing... skrg dah geli dah.. tak tau kenapa.

QasehnyaRania said...

ya betul...
cicak saya geli..

akak..su gtau kt sini je la yer..
cam ni..selalunya su buat banner tu su akan
-save image as
- pastu upload ke new entry(mcm upload pic kita seperti biasa)
-highlight banner tadi lepas tu klik link
-kat situ ada dua kotak kosong.pic yg kita highlight td kt ats.yg kotak bawah tu masukkan url link blog penganjur.
-done

bila selesai akak cer klik pic tadi.
kat bawah tu ada link tak.kalau ada klik link tu guna open with new tab.sbb kadNg2 jadi.kena byk kali masukkan..sbb kadang2 tak masuk..
hihi..akak paham tak.boleh bya tak..
sori su guna phone je nii...
tenet ngok ngek pula..nak upload pic ya ampun...
harap mwmbantu akak

Ibu Lala said...

Akk x takut lipas tapi geli je. Nak ketuk
N pegang sesungut jauh sekali la.

Ibu Lala said...

Intan, nanti email kat akak address at rohana.athmad@gmail.com

Mimie said...

sy tak geli lipas...tp geli cicak,katak n sewaktu dgnnya...nsb bek somi sy tak geli pe2..

Deqla manjew said...

hahaha.. kite terbalik dah ni...deqla yg takot lipas tp incek hubby selambe badak amek lipas tu siap genggam lagi...deqla tersgt la takot lipas..lagi2 kalo dia terbang tu..eeeiii...

wan nurul hezrina said...

eiii gelilah..nurul takot sgt lipas leh nanges klu merayap kt bdn..klu sblm tido nmpk lipas cnfirm nurul halau dlu sblm tido