Followers

Monday, 10 December 2012

ANTARA FACEBOOK DAN BLOG


Dulu saya tak aktif blog nih..asyik dengan FB je. Pernah try guna twitter , x minat atau mungkin saya sendiri x pandai guna..haha..

Lepas dah terjebak dengan blog secara serius sejak bulan lalu, rasa seronok pulak berbllog dari berFB..sebab rasa macam boleh kenal orang yang tak pernah saya kenal sebelum ni.. dan saya seronok sebab dapat berkongsi macam2 benda.

Lepas tu rasanya dalam blog kawan2 jadi rapat, cer kalau x kenal add kat fb personal la ( ni tak termasuk fanpage ok), mesti senyap dan tak kita accept pon friend request dia..yg dalam fb mungkin banyak kawan2 sekolah, kawan2 u.atau kawan2 kampung dan sedara mara je. Kat sini , terjah dan tinggal link je, kita pon akan terjah dan jadi rapat. Percaya tak dalam blog saya ni, 3 orang je kawan sekolah atau u saya, t upon depa x aktif..yang lain ialah yang x pernah saya kenal, tapi sekarang sudah jadi rapat. Terima kasih dunia blog!! 

25 comments:

nanieybarnieylurviey said...

hehe.. sama la nani pun kak intan. then lepak lak kt twitter ngn bebudak ni lagi rapat.. sbb ada time luang je borak2 kt twitter.. :) dulu xpandai jgk guna twitter.. tp skg ok la.. :)

Aisy Nasiha said...

Ha..samalah ... Yg selalu Baca dan bagi komen blog saya semua kenalan baru, kecuali 3 orang rakan lama...
Mmg byk faedah dpt drp blog ni.

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam singgah...
dari blog kak wanies.. :)

kinara kinatara said...

kina stuju:)

sangat2 setuju kak:)

Chic Na said...

cikna selalu jgk lepak kat twitter. kat fb byk kawan2 sekolah je. jarang kot sembang. ngn kawan2 blog wpun tak kenal tp hari2 sembang. hihi..

miza yusof said...

fb : kalau orang tak kenal memang Miza tak approve. approve yang kenal je :)


blog : ini lagi best sebab dapat tahu kisah hidup seseorang lepas tu boleh baca tempat-tempat menarik yang belum pernah pergi. rasanya melalui blog kita boleh kenal seseorang tu dan jadi rapat :)

Deq's Qienz said...

sm la sy..gile pesbuk..tp skg dah suke berblog pulakk..huhuu

redza said...

betul3..blog lg best dri fb

EKIN said...

ya saya setuju 100%.. dengan blog kita dapat banyak kawan baru.. kita tulis apa yang kira rasa nak tulis... kannn... kannn.. kannn..

mama aryan said...

Akak pun sama..yg biasa komen tu adalah kawan2 baru kenal dlm blog ni..cuma sorg je biras akak yg lain mmg x kenal,dlm blog kita bole tulis pjg2 dlm fb lak akak jarang update status pun

Che Rosliza Che Mat said...

Done follow sini dari blog waniey

Che Rosliza Che Mat said...

Done follow sini...dari blog wanieu

Azian Elias said...

memang serronok punya kawan di blog..sebelum ni akak active gak FB since 2008.. i hv frens about 1000 plus. but since a year ago, akak buang almost 500 people.. now malas nak approve frens except bloggers.

Azhafizah Md Nor said...

lebih prefer blog dari fb..lebih banyak info boleh share.^_^

nadia said...

nadia dua dua gile. huhu. kak intan, cer add nadia dekat fb. nadiafarahida. :)

Jemari_Suri said...

setuju..dgn berblog rasa dekat je di hati...^^

UmmiAbi said...

Salam perkenalan...Ummi bru singgah sini...Best kan berblog.. Ummi pn baru, blog pn suam2 kuku coz bz..Tp cmner pn jk de msa mesti nk bk blog. FB x buka pn xpe...hehe;)

Deq's Qienz said...

singgah golek2 sini.

TiranaAduka said...

salam adikku intan.
Ta 100% pd blog.walau ada fb dan tweeter

Riedaffya ibrahim said...

saya setuju..sy pon dah jatuh chenta ngan dunia blog ni..hhee

syiela said...

baru serius dalam duni blog ni.. bestkan rakan blogger semua baik2 terasa dekat je di hati

mummy alisha said...

tq intan sudi bg komen blog akak..

Mimie said...

saya pun sama kak....dulu asyik fb je..skang fb dh kureng....lebih tumpukan kat blog

Si Matatajam said...

M pun lebih aktif berbelog ja skang ni.FB ngan twitter mmg jarang sangat.. Instagram plak M bukak bila teringin nak hapdet my pict @ nak skodeng pict retis..ha ha..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

fb wani dah bersawang rasanya skang ni sebab asyik mengemas blog jer huhu