Followers

Monday, 17 December 2012

LESUNG BATU

P/S: MALAM KANG SAYA BW YE DAN REPLY COMMENT OKEH..:)

Kisah ni semalam. Saya nak masak. Saya ada letak lesung batu tepi dapur. Sekali saya tengok dalam lesung batu ada air.
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
Nak pergi buang dekat singki. Sekali tengok MINYAK MASAK  NYAH!!!

Arghhhh!!!! Ini mesti keja encik somi saya. Dia tolong saya goreng nugget hari itu, mesti minyak yg lebih tu dia nak masuk dalam bekas. Apa ja depan mata dia rembat. Sekali LESUNG BATU MAK JADI MANGSA NOKKKKSSS!!! hai la encik somi....tapi kot mana pon I LAP U la bebeh..kih kih

PENGAJARAN: Sila jauhkan lesung batu anda dari encik somi anda..kang dia letak kari lak dalam tu..haha

43 comments:

redza said...

suami mithali tu

Anum said...

baiklah

TiranaAduka said...

salam adikku intan.
TA Pun kt umah ada lesung batu..tapi ta x penah guna coz x pandai masak


Alhamdulillah tiba jua..risau gak x sampai..tapi..malu sebab tak mahal..

ieda said...

ahhaha x terbayang akak nie ;)

MaMa Rey said...

hehehe..nasib baik dalam lesung batu cik intan kalau bekas plastik..:D

Cheq Kaq said...

sebaik ade lesung batu kak..kalo lesung pipit akak ade kat situ kang tercurah lak dlm lesung pipit...;p

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kihkihkih baik punya keje somi akak haha

Lya Colours said...

haha nasib takde mug kat situ. kalau tak silap2 dia letak dalam mug

nanieybarnieylurviey said...

ish3.. bleh plak letak minyak dlm tu.. hehe.. nk cpt kot kak intan

nabilah_2908 said...

hehehe..lesung batu pun jadi.. :)

Nick Nashram said...

hahah..orang lelaki tak kisah..rembat je apa yang ada kat depan mata,,cam time lapar tak kisah da lauk pe, makan je asalkan kenyang.

Aisy Nasiha said...

haha.. Orang laki buat kerja dapur ye.. Suami saya pun kalau dia yg masak, aaa boleh tgk la dapur jdi macam mana.. Tapi tak banyakla sis masak, waktu rajin dia tu jarang..

nadia said...

kahkahkah. kak intannn, kelakarnyaaaaa suami kak intannn ni! tak terfikir langsung nadia lesung boleh buat bekas. hahahhaha

izan mama mia said...

hik..kesian lesung batu jadi mangsa yer..hahah

Wak Gelas™ said...

saperla X sayang laki, tapi ada kann.. kannns, ehhhEe

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Haha... lelaki bila ke dapur, mmg huru hara dapur kita jadinya.

azievee said...

Hahaha ...lawak la husband akak nie...mana dan je ekkk

mama aryan said...

haha..cumil lak suami intan nih.bole diletaknya minyak dlm lesung batu

fieda said...

biasalah org lelaki di dapur..kasi hentam saje apa yg ada depan mata dia..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak..
hihih... rajin huby akak ke dapur ye...
ade je kekdahnye tu :p

wan nurul hezrina said...

Haha asalkn dpt capaije.huhu

EKIN said...

ha..ha..ha.. kelakar lah suami akak.. mana dan je dia letak minyak tu.. cutenya...

uMMy_aiSYah said...

namae suami bertuah..hihihi..salam kenal.

nadia said...

kak intan, tentang event anak yatim tu, xpe kak intan. akak tak dapat join pon xpe nadia tak paksa. :) sumbangan akak nadia dah sangatttt menghargai.:)

Nadia Elena said...

lawak je. hahaha~!!!
ayah saya pernah buat camtu jugak.
habis mengamuk mak saya.. =P

IntaNBerliaN said...

hihiii minyak plak yer..

gdsbnga said...

haha kelakarlah suami akak ni ! tah apa lagi dia letak dalam lesung batu tu kang , jauhkan dari dia .

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hehehe terlebih rajin ni..xjumpa bekas.. lesung pun jadi laa tempat letak lebihan minyak masak yer... hehe

Deqla manjew said...

mcm2 la akk ni...tuang je la balik minyak tu..hihi

Chic Na said...

ni mesti kes nk cepat & malas nak cari bekas. hihi..

Mimie said...

hahaha...jnji de bekas nak isi lebihan minyak

wantie said...

alahai sweetnya. kalau hubby saya. berapa mangkuk yg ada semua mangkuk dia nak letak lebihan minyak.

tak nak campur minyak le konon.

mcm mcm kan...

Riedaffya ibrahim said...

orang lelaki mmg camtu sis....adui nak mudah aje kerja dia...

munna said...

hehehe... lawaklah pulak rasanya...

Tihara said...

eh lucu lah dia..org laki mmg asal bules jer kan..hihiks :)

TiranaAduka said...

Salam adikku intan
ada contes bahasa jawa dalam blog ta tu...

Yakin dengan jawapan anda hantarkan e-mail
jawapan tulis dalam komen...ok
Thanks...



p/s kalau sudi ajak kawan kawan meriahkan lagi suasana...thanks

Ratu Hatiku said...

hihihi.....kelakar la..asal mcm mangkuk je pun jadilah erk...

محمد رازيق said...

hehe. encik suami kata kreatif kot letak dalm lesung. hehehe.

Reiko Masashi said...

sje je nk uji akak kot :))

MulutPayau said...

Hahaha...kelakarnya...ikut suka dia jet kan nak letak kat mana...

nadia said...

macam tak percayaaaa je kak intan tak update blog ;p

Falsya said...

hahahhahaa...kelakar...asal boleh je husband kak intan..hahaha

shasha yacob said...

hahaha, lesung batu pun boleh jadi ya . haha apapuntakboleh. hihihi