Grab A Button

Followers

Wednesday, 1 October 2014

Kelas Mekap

Ni EntRy MelekaT. Scroll ke bwh untuk entry baru ye.

Salam semua. Bg area KL dan Selangor yg berdekatan yg ingin belajar asas mekap boleh lah menghubungi saya di talian 013-3392894 @ 017-3218351 (intan). Sabtu dan Ahad.Kalau nak request ke tempat anda di negeri-negeri lain, Intan perlu arrange baik -baik dan jumlah org nak attend pon kena ada ramai  sikit. 

Hendak minta tolong kawan-kawan follow blog andaman /mekap saya FOLLOW BLOG MANIS TOUCH OKEY:)  boleh tak? 

**Jumlah orang sekurangnya 2 orang. Maksimum 6 orang.
**Bayaran RM50 sahaja seorang.
** Saya akan pergi ke tempat anda. Jika jarak tempat anda terlalu jauh, saya akan caj sedikit sahaja duit minyak..sikit jer caj tambahannya ya..heeee..jgn bimbang okeh
** Sediakan barang mekap apa yg anda ada dan boleh guna brg mekap saya juga.
**Sediakan seorang model untuk saya tunjukkan cara cara mekap untuk anda belajar.

** Kalau nak datang dan belajar di rumah saya sila beritahu lebih awal dalam seminggu camtu ker..Rumah saya di Bukit Jalil.

Saturday, 12 April 2014

REZEKI MEKAP DINNER DI PALM RESORT PUTRAJAYA

Assalamualaikum..salam sejahtera semua sahabat.. sekarang saya merangkak sedikit demi sedikit ke blog kawan-kawan..at least satu entry saya komen juga..:) Maaf ya sangat sangat lama tak bw.

Ok, semalam saya ada job mekap dinner di Palm Resort City. Mula-mula sorang jer, sekali dah siap, sorang lagi minta dia dimekapkan juga. Rezeki dari Allah...:)) Alhamdulillah.

Dua-dua request x  nak pakai eyelashes dan tak nak warna eyeshadow yang terang. Ok, ni hasilnya.:)




KEKUATAN DOA

image from google
Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum semua sahabat. Ya Allah rindunya pada kawan-kawan blog. Dah lama sangat saya tak update blog n. Bukan apa busy dan banyak masalah yang melanda. Namun bila kita berserah kepada Allah dan berdoa pada NYA, maka DIA akan memberi tidak kira cepat atau lambat. 


image from google


Hari ini saya nak kongsi mengenai kekuatan DOA yang saya sendiri rasainya. Ini sebagai motivasi untuk diri saya sendiri juga dan kawan-kawan. Sebelum ini kan saya resign dan saya kerja di tadika. Memang gaji untuk teacher tadika sikit jer lah. Yerlah kita kerja pun half day jer kan. Jadi memang camtu lah bayarannya. Saya kerja cam biasa dan kerja dengan ikhlas sebab itu rezeki kita walaupun sikit ke banyak ke tapi tetap rezeki kan. Cuma saya ada la masalah nak bayar itu ini dengan gaji itu. Walaupun suami membantu byk juga. Saya kata tak apa, ini ujian dari Allah. Jadi tiap kali selesai solat, antara doa yang saya amalkan. Ini bukanlah untuk riak atau menunjuk tapi ini sebagai perkongsian untuk semua. Perkara yang baik kan. 

Antara doa yang wajib saya baca selepas solat:


- Doa tawakkal kepada Allah 
IMAGE FROM GOOGLE

- Ayat Seribu Dinar
IMAGE FROM GOOGLE

- Doa Mohon lepas segala hutang
IMAGE FROM GOOGLE

-Doa Permudahkan segala urusan

image dari saya sendiri

Selain itu, tips tips murah rezeki, seperti solat sunat dhuha, selalu baca surah Al-Waqiah. Ini seperti yang disarankan oleh sahabat saya. 

Lepas beberapa lama saya amalkan memang Alhamdulillah, Allah Maha Penyayang, Maha Mendengar.. Allah bagi sedikit demi sedikit dan kadang-kadang saya tak jangka rezeki tersebut. 

Contohnya, saya selalu minta kerja dari Jobstreet, kebetulan saya merayau-rayau kat Internet, ternampak iklan sebuah company yg memang saya admire juga dalam bidang penerbitan, iklan kan editor, saya pun emel bertanya dan bagi resume saya. Kebetulan selang beberapa hari, saya dapat call, suruh saya pergi interview. Dan Alhamdulillah saya mendapat jawapan yang menggembirakan walaupun ada saingan. 

Selain tu, tiba-tiba saja tengah saya usaha nak cari income ni, saya dapat kol untuk minta ajar kelas mekap. Subhanallah, rezeki datang tanpa diduga. 
Seminggu lepas tu, saya dapat sms minta saya mekapkan untuk dinner. Seorang saja. Tapi sebaik saya habis mekap, kawan customer minta saya mekapkan, Alhamdulillah memang rezeki yang tak dijangka. Selain itu bukan rezeki duit saja, rezeki makanan, ada satu hari saya teringin sangat makan daging, sekali tiba-tiba jiran saya sedekahkan rendang daging..Tak terhingga saya ucap syukur.

Tapi ingat, yang penting apa-apa kita mesti tanamkan dalam hati bahawasanya rezeki itu daripada Allah, bukan dari manusia. Jadi, jangan susah hati ketika ditimpa musibah. Allah nak uji kita. Tawakkal dan terus berdoa dan solat. Jangan tinggal solat lima watu. Lambat ka cepat ka, buat juga ya. Ikhlaskan diri dalam beribadat. InsyaAllah kita akan mendapat kebaikan daripadanya. Itulah kekuatan DOA , senjata umat Islam..

Saturday, 1 March 2014

Offer Brg Mekap- Clearance

Assalamualaikum .. Saya nak clear dan jual brg2 make up ni dgn harga yg berpatutan. Semua ni saya jual RM150  sahaja free postage.

Ada loose powder eyeliner. Lipgloss. Naturactor krim compact powdee dan liptint.

Sesiapa yg nak boleh wasup saya 013-3392894

Sunday, 26 January 2014

Smart phone Lenovo k900 Untuk DiJual

Assalamualaikum. Encik firdaus baru menang lucky draw di dinner company dia hari Jumaat baru ini. Lucky draw yg dia dapat ialah smart phone lenovo k900.

Kami nak jual sbb dah ada smart phone dah. Jadi sesiapa yang nak beli sila hubungi saya di talian 013-3392894 ( intan). Baru dan tak guna pun ..hihi..

Jika anda duk Area kl or selangor boleh pick up by hand. Bayaran secara tunai. RM1100.  Harga saya jual di bawah harga pasaran.

Sapa cepat dia dapat. Nak tau kelebihan smart phone ni sila cari di Google.

Cepat cepat!!! Terima kasih