Followers

Tuesday, 6 November 2012

Saya Gilerkan Cerita Dari Studi Ghibli!

Pernah dengar Studio Ghibli..? Diaorang ni orang Jepun.Diaorang buat cerita cartoon yang sangat best. Setiap cerita durasinya sangat panjang dan saya anggap setiap ceritanya ialah movie. Apa yang diceritakan dalam setiap movie sebenarnya ada benda yang cuba disampaikan? Tak percaya cuba anda tengok satu movie nya dahulu ..

Grave Of Fireflies- saya tengok ni mencurah2 air mata menangis..husband pon tengok terkedu.


Cerita yang sangat best!
My Neighbour Totoro - cerita yang sangat menghiburkan berkaitan kekeluargaan




Howl's Moving Castle

Kiki's Delivery service


dan banyak lagi mcm The Cat Returns. Pom Poko, Princess Mononoke, Only yesterday, Spirited Away dan  bla bla...so enjoy:)

4 comments:

redza said...

kartun jepun sy minat dragon ball hehe

Qhaifa Nur said...

tv, malas nak berebut dgn anak2...tumpang tgk jugalah..

intanfirdaus247 said...

Boleh geng dengan husband tapi husband memang minat Naruto…siap simpan koleksi

intanfirdaus247 said...

Nur, huhuh..bila ada anak2 macam tu lah kan..hehe..nak tak nak kena beralah juga dengan diaorang