Followers

Monday, 12 November 2012

Ikhtiar Anda.


Salam semua..
Ada tak sesiapa kat sini boleh berkongsi dengan saya apa yang usaha2 korang lakukan untuk mendapatkan cahaya mata ..saya tujukan ni kepada mereka yang lambat dikurniakan cahaya mata atau yang belum dan masih berusaha untuk mendapatkan cahaya mata. Dulu saya pernah makan jus perawan..tapi sempat dua botol sahaja ..lepas tu x continue dah sebab rasa macam cepat ja habis..hahaha… Sekarang saya dan suami mengamalkan makan SK ALKHISBUN dan HULBA..set kesuburan ni untuk suami isteri. Mungkin bulan hadapan nak beli juga Lumiglow dan nak tambah SK nih ..nak wat stok..sapa2 pernah guna lumiglow? Saya dengar ramai juga yg berjaya hamil dengan lumiglow n dan SK  nih… apa yang penting usaha kan..dan x pernah kenal erti putus asa.. Sesungguhnya apa yang baik itu datang daripada Allah dan yang buruk datangnya daripada diri saya sendiri..

14 comments:

redza said...

ye betul tu..usaha tanpa putus asa..insyaAllah akan dpt cahaya mata

intanfirdaus247 said...

Redza da berapa anak? Ke masih bujang??huhuh

redza said...

belum kawen lg hehe

Jemari_Suri said...

insyaallah intan akan ada gak rezekinya suatu hari nanti....

kinara kinatara said...

alamak kina pom tak taw..cam ne caranya...huhu..blom kawin ag kak:)

xp jangan lupe doa banyak2..:)

xp mak selalu kata kat kina yang law kita lambat dapat anak mungkin kita belum bersedia untuk itu..ALLAH lebih tahu kan?jadi doa 2 penting..huhu:)


just sharing..hope berguna:)

Si Matatajam said...

Ada yg kata BIODEX tu bagus..Cer try..ramai testimoni yg dah berjaya hamil..
Errr..bleh remove word verification tak..susah la nk komen..

Tihara said...

as salam

alhamdulillah rajin berusaha mesti ada hasilnya...akak pun takde anak lagi..tapi byk guna cara tradisional je..kita usaha setakat mampu yer..insya Allah doa sama2..ya doa sahabat insya Allah mustajab:)

intanfirdaus247 said...

JS, terima kasih ye..mudah2an..ameen

intanfirdaus247 said...

hehe..x per Kina...insyaAllah akan cuba...Allah lebih Mengetahui kan

intanfirdaus247 said...

M, nanti x jadi juga yg intan ngah cuba ni, InsyaAllah try yg tu pula...errr, jap intan cuba, sebab intan pon tatau setting ni.tetiba ja jadi..nnt intan godek2 cari..hhehehe..sori eh

intanfirdaus247 said...

Waalaikumsalam kak...mudahan2 kita sama2 mendapat cahaya mata suatu hari nanti..InsyaAllah kak

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Intan.... Kak Mirror ada buat entry pasal usaha2 mendapatkan anak, boleh jenguk kat sini --> http://sam-puansyurga.blogspot.com/2010/10/tip-untuk-mendapatkan-anak-lagi.html

intanfirdaus247 said...

Ok kak mirror, intan pi jenguk sekarang..tima kasih ya..:)

Deqla manjew said...

betul ke kak? deqla nk cuba jugak la..kat mana erk nk dptkan??