Followers

Wednesday, 2 January 2013

KIBAS

Salam semua ..:)

Okey hari ini baru nak start balik. Semalam baru sampai dari Kedah. Fuh sepanjang di Kedah sangat2 busy...dan yang penting sudah bawak mak g klinik. Hope mak sembuh dari sakit mak.

Nak cerita pasal kibas. .

Sapa pernah tgk kibas?? Kibas ni paling glamer  pada musim haji , orang buat korban pada musim Haji di Mekah selain unta.

Nak tahu. kat kampung,  kakak dan abang ipar bela kibas...ada 3 ekor!! Comel tau muka kibas tu..hehe.  Ramai orang datang rumah tengok kibas. Dah macam Zoo Negara pulak rumah sebab orang datang tengok kibas ni. Tapi sebenarnya dia up sikit je dari kambing biri2..tapi sebab mungkin jarang2 ada...tu jadi tontonan.. Abang ipar dulu kerja JAWI di LABUAN, dia berhenti dan balik duk  kg. Dia suka ternak ayam kampung, itik, bela ikan dan tanam macam2 tanaman.. dan semuanya menjadi!! Alhamdulillah. 

Ok Nanti saya upload gambar kibas yg saya tangkap di kg ye. Nanti saya bw slow2 ye..RINDU KORANG SEMUA!! 

27 comments:

pinky said...

tak sabar nak tggu rupa kibas mcm mn...

Falsya said...

mcm penah dgr je kibas kak...

mama aryan said...

mana gambarnya nak tengok nih..pd hal bole je search kat google tu kan.. saja nak manjer2 hehe..
moga mak cin intan sihat2 sahaja

Kakzakie said...

Jenis yg serasi tu Intan. Bela apa pun menjadi bagus nie boleh jadi penternak berjaya.

Yg untung bila musim qurban berganda-ganda tau.

Mimie said...

tak pernah tgk la kak

Mimie said...

singgah sini balik

aah kak mcm lame je..huhuhu...alhamdulillah sy sht...td bz sket nak siapkan claim..skang dh free..huhuhu

redza said...

xpernah tgk lg kibas ni..makan pon xpernah jugak

Reiko Masashi said...

bkn stakat tgk..mkn pn pnah :)

Cheq Kaq said...

Kak Intan!!!!!!!!!!!!!rindu cheqkaq kat akak tau!jgn lupe upload gambar kibas tu yer..hehe..

knape takde koh koh ek kat hujung N3?biase ade..

Qhaifa Nur said...

tak sabar nak tgk kibas ..femes betul dia ni...

Deqla manjew said...

lebih kurang mcm kambing ke kak.. huhu.. x penah tgk ni..cpt2 la upload.. :)

ieda said...

akak jarang tgk kibas dik ..
sini payah dpt koot;)

TQ dear ... tq sbb memahami .. :(

Riedaffya ibrahim said...

sy nk tgk gambar kibas tu ye...heee

Chic Na said...

welcome back akak. semoga mak akak cepat sembuh.

tak sabar nk tgk gambar kibas. ;)

kinara kinatara said...

nak tengok....:)

amirini said...

Xsabar mau tgk qibas

Chic Na said...

akak.. dah makan nasi td tp dah lapar balik. hihi..

aah cikna la tu, tak segojes akak yg sorang ni tau. :)

Chic Na said...

bg cikna akak tetap gojes. :)
maybe sebab akak bz sgt kot tu yg tak sedar. masa cepat je skrg ni kan kak?

wan nurul hezrina said...

tapi jauhlah kak gambar kibastuh tak nampak cumil mana..hehe..

beshnyer bela2 kalau ada tempatkan??

Deq's Qienz said...

lorr balik kg ka kak..xgtau pon..hehee

izan mama mia said...

mg mak intan cepat sihat walafiat yer....

izan mama mia said...

er kibas?...boleh bela ker?..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak..
cma x penah lg tgk kibas..tgk live lg la.. huhuh.. selamat berblogwalking :)

nanieybarnieylurviey said...

Kak Intan!!!!!
Maaf lmbt terjah... busy.. Happy new year 2013.. apa rasanye mkn kibas eh? *wonder*

fieda said...

tak pernah tgk kibas..

Si Matatajam said...

Rindu akak gak...kiranya dah ada mini zoo la tu..hi hi..my Khalish suka tengok natang camtu..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kibas penah dgr jer rupa tataw cena hahaha