Followers

Wednesday, 23 January 2013

CARA KUNJUNG BALAS KEPADA BLOGGER YG DATANG KE BLOG

Salam, selamat pagi...

Nak tanya sayang2 saya sekalian balas kunjungan blogger mcm mana? :

  • Saya mula-mula balas kunjungan, bila tgk dashboard , banyak kawan2 yg update citer baru saya komen..


KEMUDIAN SAYA TUKAR HARI INI DAN SETERUSNYA IN SHAA ALLAH MACAM NI.

  • Setiap komen pada entry saya, saya baca satu2 persatu,  lepas tu pi kat umah tuan tanah tu, komen entry dia..lepas tu publish komen yg dia komen kat entry saya..pastu go through lagi blogger lain yang komen. Lepas dah go through semua, baru saya komen blogger lain yg update entry...Korang macam tu juga ke? ke ada tips lain?



43 comments:

Anum said...

sama macam anum

izan mama mia said...

yer..samalah tuu..saya bk dashboard tgk tajuk 2 yg best dulu,...pastu..replay komen..pastu..tgk kat bloglist...pastu tgk pula dekat kotak jerit tuu...pastu ulang semula...sampai lebam.....kalau line laju,,seronok...tapi kalau line slow....alahai..meroyan..

Ratu Hatiku said...

Saya balas kunjungan pd blogger yg tgglkan komen then baru BW pada blogger yg update citer baru :D

nanieybarnieylurviey said...

Assalamualaikum.. Gd Morning kak intan!!! =) Nani pun mcm tu. lgi mudah BW by komen.. tp yg wajb terjah tu mmg akan singgah la. Cube kalau entry lain tu tgk masa.. Kalau da settle yg wajib tu baru leh jln kt lain plak..

p/s: td ada jgk yg jenis sombong.. dont likeeeeeeee

Ibu Lala said...

akak pun buat mcm tu jugak intan. same le kita...

Ibu Lala said...

akak pun buat mcm tu jugak intan. same le kita...

Nisah Idham said...

nisah pula seperti ini :-
ehem ehem..
1. baca komen
2. kenal pasti nama & muke pengomen.
3. tengok bloglist
4. komen kat semua bloglist
5. memandangkan skang nisah jarang2 update entry, jarang BW.. jadi once nisah bukak blog kat Bloglist, nisah akan marathon semua entry2 beliau & tinggalkan komen sepanjang nisah tak jenguk tu.. maknanya kalau nisah terlepas 3 entry, maka 3 entry tu lah nisah duk baca ..
6. dah selesai, nisah ke blog lain (ulang menda yg sama)
7. dah abis senarai bloglist, nisah ke dashboard. terjah dorang pulak...
8. kalau tak ckp masa, nisah akan sambung pelan2..
9. sekali nisah BW nisah amik masa setengah hari nak selesaikan...
10. dah penat, nisah g toilet. masak air , bancuh air atau beli keropok..

11. >>> sambung kerja lah... (nanti bos nampk lame BW die jeles pulak !! hehehehhe

HanNis SaNia said...

kita pn mcm cik intan. cuma kalau busy tu nk buka blog xsmpt. kalau ada masa, mesti update entri, mesti review komen2, mesti balas kunjungan. ^_^ ... hihi tq cik intan sbb slu datang my blog ^_^

♥cikmOt♥ said...

nengok kat dashboard, saper update, datang, baca, komen...

ada masa datang baca dan komen...gitulah kak...

CeqGu said...

anis guna cara intan yg kedua tu....check dulu komen2 kawan,pastu terjah blog kawan2 yg komen. kalau sempat terjah blog2 dalam list. sape2 yg dtg singgah sekali pun anis letak kat list tu. sebab dalam blog list tu semua anis terjah.

the malay male said...

saya BW tapi tak semua entry yang saya baca saya akan komen...sebab kadang2 tak tahu sgt nak komen bila baca ayat2 berpuisi rakan rakan blogger... huhuhu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wani balas komen dulu pastu br bw mcm akak juga la...tp skang ni balas komen yg xhabis2 hahahaha

Mrs Velentine said...

saya pula publish kan semua komen..then buka balik entry then balas kunjungan melalui komen

pinky said...

samalah kak...


nak order mask tu ya kak...nt akk bg no acc ya...tp kita tggu gaji msk dl..boleh tak kak??? huhuhu...pinky dah pokai sgt ni...asyik shopping jer kejanya bulan ni...=P

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak intan..

oo..versi cma, cma aci dan je komen.. bila ade komen masuk, terus je publish semua pastu g ke bloglist..komen kat entri mana yg up entri dulu.. :)

Mia Kassim said...

saya pun camtu...hehehe

Sue-Rya Qistina said...

masa mula2 berblogging dulu, saya akan ke dashboard. tgk mmg bnyk n3 dari kwn2 blogger yg lain. tapi mcm x larat pulak camtu kan. so, saya akan komen kt setiap blog yg ada dlm bloglist saya dulu dan tinggalkan komen. then diorg akan kunjung balas ke blog saya. later2 bila ada masa free, baru saya singgah blog kwn2 yg xde dlm bloglist saya

Cheq Kaq said...

Cheqkaq baru lagi kak intan..masih merangkak2 nk balas kunjungan..skang dh smpai seratus follower lagi laa terjelir lidah nk bw..agak2 orang yang beribu follower tu cmne ek?kak intan takper laa..laju je balas..maklumlaa naik belina gondang!keh keh keh..eh silap..koh koh koh..

munna said...

munna selalu blogwalking mula dgn yg tinggalkan komen dulu, lepat tu kat bloglist dlm blog last2 barulah dekat dashboard

Kesuma Angsana said...

x kisahlah ikut cara yg kita selesa dgnnyer.. n intan tq so much sebab kerap singgah blog KA. sgt2 KA hargai cuma kekangan masa tu kdg2 buat KA x sempat terjah n Bw. again tq ye

LYAfrina said...

lya sejak dulu amalkan y ke-2 tu.. apa2 pon jejak pd kwn2 y tgl jejak dulu then publish komen y dijejak.. bila dh settle semua.. bru bw ke blog2 lain ... ;-)

psl intan tnya bkenaan pyakit lya tu.. ekceli lya ada byk sgt pyakit..antaranya tumor otak (dh operate).. injap jantung berlubang, transfer myelitis dll... lya x blh mgndung..disebabkan msalah ksihatan lya y kronik.. dulu lumpuh.. tp keajaiban.. alhamdulillah... & kehadiran asya jgk keajaiban,. sbb spnjang mgndung dia lya koma.. & sdr, prt dh besar.. dia mampu survive jga keajaiban dr allah swt. sbb dia hmpir digugurkan msa kndungan 6 bln utk slamatkan nyawa lya y kritikal. tp kuasa allah swt, saat dia hmpir digugurkan.. dia tndang perut lya & lya tsedar dr koma. n alhamdulillah, kami ber-2 selamat... andai itu kehendakNya, tiada kuasa lain mampu melawan... smua kisah ada kt entri lama2..
sebab tu, bila berbicara ttg asya, hati lya terlalu sebak & sedih.. sbb selalumbayangkan kesakitan dia sjk dlm kndungan dia.. & tbayangkan pjuangan dia u temui mamanya.. lg sedih, waktu dia membesar, masa lya byk hbs di hospital & kerap masuk icu & x sedar diri.. cuma berkat usha & doa.. bmula thn 2012 kesihatan lya makin ke arah +ve, sbb xde msuk spital & btl2 leh hbskan msa utk dia...

eyhh.. tpnjang lebor plok...

Nieyxzha Hassan said...

Nieza dulu mcm tu jugak..tgk kat dashboard je..skang dah pandai..hahaha

1.terjah balik blog pengomen
2.terjah balik blog yang shout kat cbox
3.baru tgk dashboard
4.bosan sgt, pegi kt group fb..cari ping entry yg best

wan nurul hezrina abd halim said...

Sama kowt cm akk.hehe.tp msh kalu byk glakomen pas2 kna bls gk.kalux mcm bsalah..lmbtlh cket bls sb amek masa.tp paling risau bla org komen atau folow tp xtgl link.cian kt dia xdpt blas kunjungan alij

redza said...

sy update dulu pastu baru merayap kat blog org..ada yg sy komen ada yg baca je

Nick Nashram said...

sama jugak..sebab takde masa nak bw,sape2 yg komen blog saya insha allah saya visit dan komen blog dia pulak..huhu

gdsbnga said...

kite baca semua komen yg org komen dekat blog kite then publish . mana yg tk berkenan kite spam then delete . hihi . lps tu reply stiap komen dorang dan right click new tab utk bukak profile dorang tiap satu . habis reply komen terus baca blog dorang satu satu then komen :)

MaMa Rey said...

baca komen kemudian publish..
lepas tu terjah blog sahabat yang beri komen..

kadang2 lama baru terbalas kunjungan sebab anak2 dirumah perlukan perhatian

Deqla manjew said...

Deqla lebih kurang kak intan la...selagi x bls kunjungan selagi tu x publish komen..sbb riso terlps bls kunjungan depa..huhuhu...cr mcm ni mmg ramai yg buat kak.. ;-)

TiranaAduka said...

salam adik intan
O..begitu intan bw.

Salam maulidur rasul intan

azievee said...

saya baca kat dashboard, bloglist n komen dari kenkawan juga...bloglist tu pun kena ubah semula yg x aktif tu kena delete..tp x de masa plak

Cik Aini said...

owh mcm tu eh..
ai slalunya tgk komen entry gak..kalo yg mn ada dlm list tu trs ai terjah bl tgk ada entry br dorang

mama aryan said...

Salam intan..lama akak x jenguk sini,akak pun buat mcm intan jg la tp sejak akhir2 ni lambat sikit nk jejak kawan2

nadia said...

nadia pun macam kak intan.
bw yang orang tinggal komen dulu siap2. kalau sempat, baruuuu jalan2 dekat bloglist :)

Che Rosliza Che Mat said...

lebih kurang jer hihihi...kadang2 tue tgk top 5 siapa yg publish entry lebih awal...kat sidebar...

ummiaiman said...

Sama je lebih kurang mcmtu...itu pun baru tsu...kalau tak rasa mcm syok sendiri jew...skrg boleh la tahan...selamat berkenalan ye

Tihara said...

akak bw ikut sape yg leave komen..kadang2 tak kesah, akak gi je blog sapa2 :)

ct kektus said...

kite biasa ikut cara kedua. hehee

Riedaffya ibrahim said...

slam...sy pon sma cam akak...

Siti Rohaida Yusof said...

sama macam tuh jugak...tetapi klu da terlebih rajin..bw kt blog2 baru di bloglist blogger2 lain.

Chic Na said...

cikna selalu bw kat dashboard. tp sekarang sbb dah tak banyak masa so bw ikut bloglist & komen box then shoutbox je. huhu..

NaZiRaH @ Ezyra said...

saya blas komen, then terjah orang yg komen, pastu tgk dashboard n bw..hihi

IntaNBerliaN said...

sy dulu sm cam akak gak tp skrg dh kekangan masa... bw pun ikut mana yg dan je...

sHaRiNa eLyaNa said...

sha sllunya tgk bloglist..untungla sapa yg ada kat sna..tp bila free akan godek post balik :) nak terjah yg tlh bW