Followers

Wednesday, 9 January 2013

Makaroni Goreng


Kawan2 ofis selalu juga order makan dengan saya. Dah lama saya berhenti penat masak, pastu diaorang tanya bila nak jual lagi.
Jadi hari ini saya masak macaroni goreng. Saya ambil dalam 5 order je. Penat nak ambil banyak-banyak. Dulu sekali masak kadang2 untuk 30 orang lebih..kawan2 ofis dengan budak2 warehouse sekali..fuh penat tau..sebab minat saya buat juga.

3  orang tambah telur dadar. 2 orang biasa. Semalam saya buat nasi, sambal tumis ikan bilis, dan telur dadar. Tahu saya bungkus cemana sebab kawan2 suka sangat saya bungkus macam ni. Depa kata sedap feel macam makan di kampung.Macam tu ada kaa?? KOH KOH

Surat khabar dan plastik .Bungkus. Kiranya lauk pauk tu dah bergumpal sekali dalam tu. Jadi sebati la rasa agaknya. Kadag2 depa minta saya buat ayam masak bla bla..so buat la..da depa tempah..

Pssstt:  Tingat zaman kecik, p kedai pagi beli nasi buh ayam seketul kuah campur2 , bungkus macam saya buat tu, makan memang syahduuuu…

Nanti saya bagi resipi nya okeh

18 comments:

Anum said...

wow bestnya
nak order gak

♥ CmÂȘ shIemÂȘ ♥ said...

Salam kak intan..
hhuhu..cma suka mkn macaroni goreng.. sedapp..
bilalah dpt merasa masakn akak plak ye..? mesti lg sedap..ramai yg suka plak tu.. :)

Alahamdulillah..rezeki tu..
cma pun suka balut2 mcm tu..lebih berselera... :)

pinky said...

kalau dekat blh order nga akak jgk...hehehe....sy ni msk xberapa pandai... stakat lepas tuk mulut sdiri jer...hehehe

Sue-Rya Qistina said...

wahhhh..mesti pandai masak ni kan, siap ade order lagi tu. boleh delivery pd saya jugak tak? hehehe

nanieybarnieylurviey said...

wahhh.. bestnye.. ok la tu kak intan.. leh side income.. smbil2 utk breakfast skali..

p/s: lol.. ingt kak intan da perasan kt list wajib terjah tu. hehe.. :)
bkn xnk mkn nasi tapi kemalasan nk masak n xde bahan.. nani bdn sng turun tpi ssh sgt naik.. ari ni bru nk keluar beli brg2.

Ibu Lala said...

wahhh rajinnye. nak oder gak. akk skrg ni asyik bgn pkl 6 je. x leh nak bgn awal..cane nak msk lagi..

nea lopah said...

nak tempah jugak bole?? nk telur mata yer.

zue_ra said...

Mesti sedap ni...

Deqla manjew said...

wahh kak.. ni mesti masak sedap tu yg ramai order.. teringin la nk rasa masakan akak.. bila la agknye tu yer? hihihi...

QasehnyaRania said...

as-salam akak :D
habaq baik:D
sarapan biasa2 je..

tak penah try masak amkaroni pon selama ni.cepat tau upload resepi..:D

redza said...

terbaik!!

Mrs Velentine said...

x pernah cuba kak...mesti sedap kan

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kak intan pos kt wani blh x?qalief yg teringin nk mkn sgt hahahaha...xmenahan guna nama anak walhal mak dia yg nak

Mimie said...

kalo letak cheese lg sedapkan kan kan

Reiko Masashi said...

bru bca je dh telan air liur,blum dpt mkn lg 2 :))

IntaNBerliaN said...

wah, mesti akak sedap masak kan.. sampai org order.. teror tu.. :-)

mama aryan said...

mesti cik intan ni masak mabelles..sbb tu byk order,akak nak order gak lah nanti..bole?

Chic Na said...

konfem akak masak sedap kan. bila la dpt rasa akak masak ni. ;)