Followers

Thursday, 10 January 2013

JAYA JUSCO


Selamat pagi semua..

Disebabkan semalam teruja sebab dapat bonus, maka niat di hati nak membeli belahh untuk encik somi…Nak berbakti pada encik somi la kunun…hehehehe.:)

Maka semalam kami pi Jusco Maluri naik Belina Gondang ( itu nama motor baru kami,) setiap kenderaan kami ada nama  ..KOH KOH KOH!!!!  Kete saya nama Bekbi, kete encik somi nama Bokboy...motor kapcai kami nama Borhan Jantan.Borhan Jantan ni stock untuk merempit g keja balik keja nokksss.haaaa.em em em!! (sambil angkat kening)

Okey2 berbalik kepada pi Jusco, mula2 nak pi Jusco Equine je sebab tenang , kununnya…sekali sampai JUSCO Maluri mak aih dah macam pi pasar borong…siap dengan alat pembesar suara panggei customer supaya beli..upernya hari tu member card day..tapi saya bukan member ..

Saya apa lagi ..rembat dua helai t shirt kat encik somi..sales kaw kaw lagi…masa ni la nak beli..kalau harga x da diskaun x ada maknanya nak membeli sakan..ikut harga biasa hampir 3 ratus  untuk dua helai t shirt..tapi sebab sales kaw kaw iaitu 70 peratus..maka harga yg di bayar x  sampai rm100 pon…so kami pon balik dengan hati yg senang lenang dan bergondang sayang..ahaks!

27 comments:

nanieybarnieylurviey said...

Assalamualaikum.. slmt pgi kak intan.. fuyooo ada name tu semua.. :) first time dgr nih...

pergi JJ time sales mmg syiok.. nani suke shopping handbag.. harga 4rat pun bile sales jd murah.. heeeeee...

Wak Gelas™ said...

wak pon dh lama X dpt bonus jugakkk.. UUHuuu

Ibu Lala said...

Untung la en hb dapat isteri pemurah mcm intan ni..murah rezeki..

CeqGu said...

hahaha.....aduiii la sakit peyutku menahan gelak. macam2 nama ada yer. nanti balik mesia nak kena buh nama jugak kete myvi kesayangan tu....errr cer pilih satu nama yg sesuai hehehe

nea lopah said...

Dah lama saya tak g ke Jusco Maluri. Mmg syok memborong kat situ. Happy Shopping cik intan ;)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak intan..
hehe..xleh menahan name panggilan manje utk tunggangan akak tu.. :p

yep2..cma pun suka borong time ade sales jimaattt...

senyum lebar la ye en somi akak dpt baju baruuuuu... :)

Deqla manjew said...

amboiii.. soping sakan eh kak...xde beli pape utk deqla ke? haha :p

♥cikmOt♥ said...

hahaha,akak p taime jcard...memanglah macam pasar borong kak...ihikss

Jue Jaynee said...

jeles nya tahu..hihi jue tunggu bonus raya cina..xsabar ni..hihihi

Kakzakie said...

JJ suka buat macam ini tapi itulah sesak dgn manusia. Tapi kalau dah berkehendak tak kira kan Intan..

redza said...

lah bawaklah kete..buleh borong banyak2

ieda said...

ekekek ayat tunggangan tuu x menahan ! ;) intann intan .. ;)

dah joint JJ club tak dik :)

lieyalatif said...

hihihi comel gileee ...name2 moto n kete kesayangan tu heheeheh...cute jek kenderaan korang siap ade nickname tuh heheheeheh

Riedaffya ibrahim said...

amboi kak intan..x hengat borong tshit ye..ape pon pasti en somi puas hati kan..

Cheq Kaq said...

hamboi kak intan!belina gondang untuk berdongdang sayang ye??JJ memang selalu dihatiku..hahahaha

Mimie said...

berbelanja sakan ye kak

Falsya said...

comel okayh semua nama2 kete ngan moto..hahahhaa...tp mmg semua start dgn huruf B kan kak intan..;)

Kesuma Angsana said...

serius lama x ke JJ ni

ct kektus said...

sales siapa yg tak suka kak. kite pon tak ada member kad. tapi kalau ada j-day, kite tumpang sekaki kawan punya je lah. hihiii

azievee said...

Lama giler x g jj...besa soping kat sogo je sbb dekat..

nadia said...

kak intan, sorrryyyy tau lama tak singgah sini. nadia bz sikit sejak dua menjak ni. tpi nadia tau kak intan sihat2 je. hehehe

QasehnyaRania said...

alahai kiut je nama panggilan utk kenderaan kak dan en somi..hihi

cepat la kak order rempah t..aromanya mmg sedap ;D

Aisy Nasiha said...

ni kali kedua saya baca entry akak ni.. aritu saya baca masa buat kerja di makmal komputer sekolah... tau kenapa saya tak komen aritu???

akak duk puchong ke mana ni? ke area sri kembangan.. tempat2 yg akak biasa pergi macam dekat je dgn kwsan rumah saya..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

mana habuan tuk wani dgr kate sopink sakan kihkhikih

Nisah Idham said...

tersenyum riang encik somi ye..

wan nurul hezrina abd halim said...

dapat bayangkan bila balik dengan berdondang sayang2..hehehe

Chic Na said...

hadiah birthday ke kak? hihihi..

awatla pelik sangat nama2 kenderaan akak. hehe.. nama keta cikna Cik Momoe. huhu..