Followers

Friday, 11 January 2013

TAU LAH DAH BURUK


“Eh , purse baru?” kawan saya tanya.

“em . ya..” jawab saya.

Sorang lagi lak datang tanya masa datang bayar duit nasi. Kawan2 order nasi campur dekat saya, so kena la datang bayar ye dok..

“Eh, cantiknya purse, baru ye?” kawan sorang lagi tanya.

Makna kata orang cam saya ni x ada purse dah lama!! Humang aihh..

Okey, saya tau..saya tau bahawasanya sudah 2 tahun saya x pernah ada beg duit yakni purse…dan saya hanya guna beg kecik berzip tepi kiri kanan yg berharga RM5 saya beli di MR DIY sejak dulu….segala kad atm, kad kredit, duit syiling, duit kertas semua sumbat dalam tu..

Entah, saya ni bukan jenis yg amek kisah sangat kot…walaupun saya sebenarnya peniaga handbag dan purse! Wakakakaka…

Semalam g lagi JUSCO Equine…maka encik somi cuit saya sambil cakap..” beli la satu purse” ..tau tau sebab beg kecik saya dah lunyai..hak hak! So amek ler satu!!

Disebabkan itu juga saya siap apply member’s card JJ untuk 3 tahun. Hamek ko! Wane ijo ada ladybird design card yg saya pilih! Hak hak hak! 

34 comments:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

sama la ngan moon..lebih senang dan mudah guna purse kecik yg bersip..boleh sumbat ic, lesen,kad atam...duit.. senang nak masuk poket... senang dibawa...

Sue-Rya Qistina said...

hehehe. saya pun dah bertahun x tukar2 lg purse yg baru. yg ade ni pun org hadiahkan :D

Ibu Lala said...

alorrr nape x de gambonye. letak la gambo. nak tgk gak purse baru tu.
akk suka beli henbeg ngan purse buat collection. pastu riso takut berkulat...x senonoh kan..

redza said...

haha bagus2..dengar cakap suami

umialya said...

mesti cantikkan purse baru Cik Intan

UmmiAbi said...

Purse baru ye?heheee
Mana gmbar purse..Enterframelah sket..(^,^)mesti cntik, tu yg ramai tegur..heh~

Deqla manjew said...

deqla pun x byk koleksi purse tauu.. deqla jenis simple..murah2 pun xpela.. janji berguna utk deqla.. huhu.. depa jakon ka kak? hikhik

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

even dah lama, kita ttp syg benda yg kita suka kan..:)

Ratu Hatiku said...

Xpelah yg penting isinya hado kan... :D

nea lopah said...

Ramai rupanye yang alert tentang purse kak intan tu. hehehe

Cheq Kaq said...

nak tengok gambar purse baru kak!

nak order nasi campur satu yer..lauk teloq kambing masak kari kak!koh koh koh

CeqGu said...

Hihihi apa daaa tokey beg xdak purse hihi

ct kektus said...

mungkin purse akak lawa, tu yg depa tegur. pk positif je kak. hihiii :D


lepas ada kad jj, senang le nak kumpul ponint lepas ni. :D

Mimie said...

sy pun lme tak tukar purse...sy gune purse avon je kak

Mimie said...

lupe lak nak gitau....

psl entry sy tuh kak adik sepupu sy fatin tuh ckp bnd tuh membelakangkan die...die nmpk pun sekali imbas aje...bile nk tgk smla dh xde...

onie said...

nak tgk purse baru please :D

Cik Aini said...

heheheehe
selamat dah satu purse baru kan..ha soh lagi hambekk ye dak.hehehe mmg xsuka tukar purse eh? ai plak suka simpan koleksi purse :)

Nick Nashram said...

saya punye wallet selagi tak koyak selagi tu tak tukar..unless kalo ade yg bagi hadiah wallet..huhu

Kesuma Angsana said...

KA pula suka purse yg besar2 sikit senang nk sumbat segala macam benda hehehe

QasehnyaRania said...

as-salam..akak pegi jj equine?akak tinggal area mana erkk?

4feet8 said...

sy tak bawa purse kemana-mana. bawa beg isi handphone tu je. ada tali senang masuk pergelangan tgn. poketnya isi duit..senang..purse besar sgt dan sy takut tertinggal.

Myra Amira said...

akak stay area serdang ke...?? wah dekat dah ngn kite... JJ Equine tu da mcm rumah kedua saya dah.. hahaha

-meeSUPERGIRL- said...

betul2 lawa sbb tu dorang ckp lawa :)

nanieybarnieylurviey said...

Hehe. Nani if da nmpk daif bru tukar :) tp biasa if keluar nk beli mkn kat bwh ofis xbwk purse tp bwk beg kecik yg berzip je

Kak intan apa kabar? Maaf lambat singgah ari ni

nasriz fardisza said...

nk tgk gmbr purse tu...hehehe...sy dh review akak...dtglah tgk...

http://nasrizfardisza.blogspot.com/2013/01/review-blog-bertuahblog-cik-intan.html

azievee said...

kak sy pakai beg anyam yg rege 5 hengget je...senang sumbat semuanyer...purse bertahun x pakai dah...hehehe

Reiko Masashi said...

waaa...tokey purse xde purse...
kdg2 gna yg simple dn kcik lbh slmat kn:)

Fieda Rafli said...

tak bertukar gak tu..

Falsya said...

smp ke purse pun perasan..hehehehe..mana gambonye kak intan..aaalaaaa, purse baru color ijo tuh..yg ade ladybird tuh...hikhikhik

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

purse buruk kalo isi tebal ok what muahahaha

Nisah Idham said...

ehh purse baru ye? bile tukar.. , bape harga ? mahal tak ?? beli kat mane?

soalan2 yg salu nisah dgr tiap kali nisah tukar beg... muahaha
rimas mak nak jwb...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak..hihi.cma klu gune purse bila ade mood je..kebayakan mmg xde mood..asal leh sumbat duit ngan kad penting2 sudah.. :p

wewit..mane purse baru nye?
selamat dah akak jadi JJ club..cma dah lama x renew..

wan nurul hezrina abd halim said...

purse nurul2 mama nurul hadiahkan..barujer tahun lepas..so tak berhajat tukaq laie

Chic Na said...

JJ card cikna dah lama tak renew. maklumla kat kelate takde JJ. hukhuk..