Followers

Monday, 21 January 2013

KELOPAK MATA vs KOMPANG KAHWIN


Sapa penah buat dan ingat perkara ni??

Wooot Woottt~!!!
Kelopak mata tu korang kasi lipat naik atas pastu usik kawan konon antu..Nampak merah jerrr...dulu kecik2 selalu buat..dah besau x berani den haaaa.

Ni kisah lain pula, tingat zaman uitm dulu:
Satu grup cakap “KELOPAK”
Satu grup cakap “JANTUNG”

So sorang instructor akan tunjuk grup yg sebut Kelopak so akan sebut KELOPAK KELOPAK KELOPAK

Then tangan dia akan show pulak grup jantung ..so ramai2 kata “JANTUNG JANTUNG”
Ikut jer tangan instructor tu..

So bila dah ramai akan jadi KOMPANG ORANG KAHWIN..

“kelopak kelopak kelopak jantung jantung jantung kelopak jantung kelopak jantung”

FAHAM? X FAHAM? Maaf ler x dapek nak nolong nyer eh. Saya tengah ngantuk tahap gaban. Sekian

37 comments:

combi said...

hahhaha..xbrape nk phm

Mia Kassim said...

selalu buat kelopak mata tu dulu...cam best jak takutkan orang...hehe

Cikgu Ma said...

hahaha..zaman saya main gak camni..

kelopak..kelopak...kelopak..jantung jantung...jantung...

Deqla manjew said...

hahhaaha... mcm2 la akak ni tau..tang mata tu dah rupa isi kerang kan..eeeiii takot la tgk.. seram tau...

Wak Gelas™ said...

saper nak kawen lg makk.. uHHuuu

Anum said...

faham2

Ratu Hatiku said...

hehehe...dulu kck2 selalu buat lipat kelopak mata nie pastu mak ckp kalau aym berkokok 3x xbetulkan balik nnt mata tu xblh jd blk mcm asal...
p/s : samalah kita pun ngantuk tahap gaban nie..uhuhuu

Falsya said...

yg first2 tuh kite selalu wat..konon2 kalau org tgk mcm takut sgt laaa..hahahahha

umi alya said...

faham cikgu..

azievee said...

Kecik2 dulu rajin ler buat mata hantu tu takutkan adik dah tua nie x berani lak...hehehe

Cheq Kaq said...

assalamualaikum tuan umah!!oooooo tuan umah!!!!aik??dh tido ke??hihihihih..akak..ngantuk sgt ke?buat ape mlm tadi smpai ngntuk ni?tttttttttttttttttttt...hehehehe

a'aa...cheqkaq paham ape yg akak cube smpaikan tu..sbb penah alami gak mende ni..main mase camping kot..sbb fun kan..tu yg igt tu..dah dah..jangan tdo..

TiranaAduka said...

salam adik intan
Ta melawat petang.

syiela said...

wah bestnya camtu... mesti suka sangat time tu kan

gdsbnga said...

masa kite kekecik emak selalu buat kelopak mata naik ke atas tuuu . penah try jugak buat tapi tk penah jadiii T.T

redza said...

pernah buat lipat kelopak mata tu dulu2..

nanieybarnieylurviey said...

Hehe. Paham2.. Selalu org guna dlm ice breaking utk sesuatu program ni.. Lau org peka confirm perasan :)

izan mama mia said...

sll bebudak lelaki suka buat mata cam tu usik budak pompuan

MulutPayau said...

dah ngantuk tahap gaban tu..hehehe..cepat2 cari bntal ya...

kopi pasta said...

hahaha pernah buat time kecik2 dulu. adoyai, bila teringat balik, tergelak sendiri. err rasa nk buat balik la tp tp haha takpelah. dh buat dh zaman kanak2 dulu...

Cik Aini said...

hahahaha
dah cnfirm2 la jadi kompang org kawin tambah2 cakap laju2 kan..
silap2 kelopak dah tukar jadi kopak.hahahaha

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

oowhhh tau.... biasa buat ni time belajar dulu...

lagi2 time orientasi.... best3...

pinky said...

lipat mata tu pnh jgk buat...

kak berapa ya masker tu???

MaMa Rey said...

pernah main ni tiem duduk hostel..ramai2 main best juga hehe

nea lopah said...

paham...paham.. saya pulak instructor cakap KOPAK..KOPAK.. DINDING..DINDING.. KOPAK DINDING..KOPAK DINDING...Hahahaha cer try sebut banyak kali. hehehe

Deqla manjew said...

slm kak.. hye... watpe tu??? x blogging ke ini hari?? huhuhu.. rindu ni kakkkk... :p

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

kelopak mata kasi lipat kunun mcm antu tu eija pun suka buat masa kecik2 dulu, main sama adik beradik dok takutkan antu2..hehe..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak intan..
hehe..aktiviti ni selalu dilakukan bila cma ade camping ngan KRS dulu..

ct kektus said...

1. tang kelopak mata tu, kecik kite selalu buat. bila dah besar ni macam seram pulak nak buat dah. haha

2. pernah main kelopak jantung tu. hihii

Deq's Qienz said...

mmg kite slalu main la menda nih dulu²..muahhaaha kak intan terkenang zaman kanak² ribena ke??

Nisah Idham said...

hahha memang pernah kena dua-dua situasi tu..

tapi kan part yg mata tu kan.. nisah paling tak suke org buat kat nisah, nisah takut tgk mata camtu.. hahha nisah pun x berani nak buat mata mcm tu....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

aktiviti ni time orientasi dulu penah buat kihkihkih

Mrs Velentine said...

nda faham ni..huhu

wan nurul hezrina abd halim said...

Kelopak mata cm antu2 rajin wt dlu.tp kelopak jantung pes time dgq

Deqla manjew said...

Ehh kompius la rs mcm dah komen..atau akk x publish lg..hahaha..adeyhh lupe sudah...eee takot la tgk org main mata tu...seriau nk tgk..mcm isi kerang!! hahahaha

mama aryan said...

Akak paham..sbb penah buat mcm tu gak hehe

Tihara said...

akak sangat faham sebab penah buat masa kat U duluk2 :)

Chic Na said...

yg first tu faham la. bdk2 laki selalu buat pastu usik bdk perempuan. hihi..