Followers

Thursday, 3 January 2013

GAMBAR KIBAS

Ni ler gambar kibas yang dibela oleh abang saya..dua keping gambar di rumahnya letak dalam kandang yang cute! koh koh!.kalau  korang nak tgk lebih lanjut gambar lebih dekat search google no..koh koh...:)

Rupanya seakan kambing biri2 jew..:)

P/S:Nampak dak pemandangan belakang rumah..view Gunung Jerai...sawah padi..tenang kan..:)

nampak tak dua ekor kat tepi, sekor lagi parking kat sebelah


33 comments:

miza yusof said...

miza tak pernah tengok kibas secara real. selalu tengok dalam gambar je :(

nadia said...

kak intan! :)
rinduuuuuuuuuuuuuu. sorry lame tak jenguk kak intan. malam ni baru sempat mengkhatam BW. kak intan sihat? ni first time nadia dengar perkataan kibas. kesian kan. :P

ainil fazieda said...

rajin erk abg kak intan buatka rumah utk kibas dy :) cantik .

MaMa Rey said...

comelnyer..hehehe..
ya cantik view tu..bestnya..teringat pula dgn kampung halaman..

Deqla manjew said...

haa.. betul la.. mcm kambing ...hihi... tp kibas lagi comel... :)

❤Kamsiah❤ said...

jauhnya...tak nampak dgn jelas..tak boleh pi amik gambar dekat2 ke hehe

Riedaffya ibrahim said...

a'aa...cam kambing biri2 kan...hurm pemandangn blkg tu cantik la sis..

ieda said...

haa tu dia ..
leh ternak nie .. payah nak dpt kibas , adik beradik paling dekat ngan biri ;)

wan nurul hezrina said...

cam kambing biri2 ek kak..suci jer muka kibastuh..hehe kalau arwah abah ada mesti suka gila dia ngan kibas2..pemandangan kat belakang tuh masayallah cantik sungguh

gdsbnga said...

Kibass tu biri biri eh ?
Tk penah tgk depan - depann .
Btw slmt thn baruu kak intannn !

the malay male said...

boleh buat akikah tak?

Deq's Qienz said...

kibas tuh apa ek??hehee org kedah saja xtau nohh..terk sguh la.btw syiokk duk kg halaman kan..kg dq pon sawah padi jugak..hihii

Chic Na said...

nampak tp cinonet je kak. mcm biri kot kan.

pinky said...

NAMPAK DARI JAUH JER....

mama aryan said...

cantik view rumah cik intan nih..suka akak,
kibas tu alahai cinonetnye idok nampak sgt..xpe akak carik kat en.google nanti hehe

Mimie said...

kalo dpt tengok real lg syok

Cheq Kaq said...

Kibas ke ni kak?cam kambing jer kan..koh koh koh..:D

redza said...

lah awat xamek gambar depan2

Falsya said...

nape die nyorok plak...haluih je nmpk...;)

Kesuma Angsana said...

oh rupa ini ye !.. epy new year juga ye

Nick Nashram said...

kat rumah saya ade pelihara kambing je dalam kandang..huhu

izan mama mia said...

cantik view belakang rumah ..wah ada sawah ker..sukanya saya...kibas ???..xperna tgk laa

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak..
ala.. xnmpk dgn jelas.. mcm kambing biri2 ke?ermm..cantik..tenang mata memandang..rindu kampung!:)

nanieybarnieylurviey said...

ooo mcm biri2.. nani da terbayang2 kibas ni kecik dari unta. adehh..

Cinta Misteri said...

ingatkn kt arab saudi jer ada kibas. nnti klau dh mmbiak byk boleh al laaa ek. smpt tu utk raya haji 2013

ct kektus said...

awat jauh sangat gambarnya kak. amek lah dekat sikit, takut kibas ke ? hehheee

fieda said...

ooo..kibas tu mcm kambing biri2 ye..

munna said...

munna pun first time dengar binatang kibas ni

wan nurul hezrina abd halim said...

datang lagi tgk kibas nak g kampung akk jauh beno..hehe tapi kak pasnie amik gambar dekat2 cket?hehe akk takut ngan kibas ek?hehe

Si Matatajam said...

Owh camtu rupanya Kibas...selalu sebut Tp x pernah tengok..

suhaina laui. said...

View yg sgt best..sakan la hero sue kalo tgk kibas..mcm kambing kan..

Natasha said...

gamba loading la kak intan.. lain kali tasha tgok.. akan tgok, sbb xpenah tgok pn sbelum ni.. =(

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xpenah g kak oiii tgk real kibas ni