Followers

Saturday, 12 January 2013

ANJING PUN MAKHLUK ALLAH. KENAPA KAU SEKSANYA?

Saya hari ini agak emosi. Pagi tadi turun bawah beli barang, terdengar lolongan anjing yang menyayat hati. Rupanya ada seorang manusia yg kejam dengan sengaja melanggar anjing  yang sedang tidur dengan ibu dan kembarnya. Sikit punya luas jalan dalam kawasan perumahan tu , kau pergi langgar makhluk ALLAH itu kenapa? lepas kau langgar kau lari!!!

Lepas itu anjing yang kesakitan itu berlari dan masuk di bawah kereta sambil meraung kesakitan yakni melolong sambil menyalak.! Subhanallah..korang tau, saya sebak dan sungguh sedih. Kakinya berdarah dan luka dibuat dengan sengaja oleh manusia durjana itu. Saya rasa macam nak pergi letak ubat ja..sedih tau korang ..tataulah kalau korang rasa x perlu lah nak kasihan sebab itu hanyalah seekor anjing!.

Wahai manusia yg durjana, pasti ada pembalasan untuk kamu! Tunggu sahaja.

25 comments:

umialya said...

sedihnya..

nanieybarnieylurviey said...

Biar die kena mcm die buat kat anjing tu.

P/s: nani xberapa sihat lgi :( hope esok da ok.. Ari ni duk busy kt twitter je. Ni bru bw jap

Reiko Masashi said...

sdih :(
kejam sgguh, biar kna blik dkt org 2 nnti..
klu sy cri klinik haiwan tdkt je..nk tlg tkut xkna cra ssh plk...huhu

ieda said...

betul cakap intan
walaupun anjing , tetap makhluk allah .. bukan anjing yg dipersoalkan disini tetapi sikap individu terbabit .. pastinya ada balasannya nanti !

zue_ra said...

Ish..kejamnye la...

nea lopah said...

saya bace pun dh trasa Sedih n marah. nauzubillah...jgnlh kite jd manusia yg zalim.

CeqGu said...

Hurmmmmm pagi2 mataku dah berair......anis mmg xtahan dgn kisah2 mcm ni.kurang asam punya pemandu.

Cheq Kaq said...

Kesiannye......memang tak BERPERIKEMANUSIAAN..huh..

redza said...

kejam!! bila dia sendiri kena lenyek baru tahu sakit atau tak

abah khalisha said...

Ak selalu jg tengok kalau kat jalan raya byk anjing dan kcuing yang mati..tu mungkin lah anjing dan kucing tu melintas tiba-tiba..ini kalau saje-saje langgar memang kejam btl!

Jemarisuri said...

teruknye...moga2 dia akan insaf..

Tihara said...

Ya Allah kejamnya orang tu..kenapa buat macam tu..sedih laa intan..anjing tu cane intan..anak2 dia cane?
sedihnya..

TiranaAduka said...

rambut sama hitam..tahi lalat pun sama itam.tapi hati...

LYAfrina said...

sampai hati..
betul tu anjing juga makhluk tuhan.. n kita x patut menyakiti dia.. sedangkan ada kisah dulu, seorg pelacur selamatkan anjing.maka diampunkan dosa wanita tu..

misluvcoklat said...

ya Allah, kesian kot kat anjing tu.
anjing tu still hamba Allah kot.

Fieda Rafli said...

kak fieda mmg tak boleh tgk haiwan kena naya..mmg sedih nk nangis..

Deqla manjew said...

sedihnye.. betul tu..anjing tu pun nk hidop dan ada perasaan mcm kite..deqla mmg cpt kesian kalo tgk haiwan terbiar ni..lagi pulak ada yg aniaya mcm ni..boleh ments airmata..

Falsya said...

dh kenapa org tuh langgar anjing tuh..eeiii, kak intan,mcm dpt bayangkan je anjing tuh mcm mana tau...kesiannye..

Kesuma Angsana said...

setuju sgt dgn intan

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

zalim sifatnya

Nisah Idham said...

emo nisah baca entri akak ni..
sungguh, manusia macam tu Allah akan balas selayaknya.. tau tak walaupun tu ANJING, die pun makhluk Tuhan. jangan ingat kite ni hebat sebab kite manusia. tapi tempat kite ni layak masuk neraka. tempat anjing tu, xde kat neraka tau !!

Mimie said...

kat area tpt keje sy byk anjing n anak2 anjing..penah skali pegawai nih naik keta...die undur keta skali terdengar anak anjing melolong...upe2nye pegawai tuh terlanggar sebab anak anjing tuh tido bwh keta die...sy tgk jd kesian....skang anak anjing tuh dh mati...

wan nurul hezrina abd halim said...

anjing bukan tahu apapun...kesian..zalim sungguh

Si Matatajam said...

Astaghfirullah...awat la kejamnya sangat tu...anjing pun makhluk Allah gak..

Chic Na said...

itula.. tak baik kejam dengan binatang. tak kira la binatang tu halal ke haram ke. tak faham betul dgn prg yg tak berperikemanusiaan ni.