Followers

Friday, 12 April 2013

WALLET HILANG

Kejadian malang malam ni.

Encik firdaus sampai rumah bagitau wallet dia hilang.Mungkin tercicir katanya. Waktu hujan lebat. Dia cuma sedar bila da sampai rumah. Saya dan dia terus naik motor bergegas ke kedai di Neo Damansara sebab dia kata mungkin tertinggal di sana. Tapi kedai tu dah tutup. Nampak mamak yg jaga kedai tu tgh berjalan nak balik. Terus pergi tanya dia. Dia cakap tak nampak

Balik rumah, Encik somi kuar oi buat report polis. Duit, kad pengenalan , lesen kad atm semua hilang..

30 comments:

LYAfrina said...

adui..camner blh hilang..mudahan ada insan y jujur klo jumpa & htr ke balai

umi alya said...

mudah2an terjumpa kembali

Kuazue Mohd said...

alahai...sian nya...takziah...tapi korang sebut lah ..innalillahhiwainnailaihirajiun..mudah mudahan..dipermudahkan segalanya...ikhlas kan hati..Allah sedang menguji tahap kesabaran korang..

Deqla Manjew said...

ish haru kalo jadi cam tu kan kak.. hubby deqla pun penah tau hilang wallet.. tp nk wat camne mende dah nk jadi..lepas ni byk la urusan nak ganti segala mcm tu.. dgn ic lg, kad atm lagi kan... apapun, hrp ada la keajaiban, moga hubby akak jumpa blk wallet dia..duit dlm wallet ada berapa kak ?? (hihi..sebok nk tau .;p)

azievee said...

Alahai...sian nyer husband kak Intan...yang payah nyer nak menyettelkan dokumen yang hilang tu...sy dah penah rasa...pening pale..

Sue-Rya Qistina said...

alahai..pernah jugak terjadi kt saya mase preggy no 2 dulu, tertinggal kt toilet. mujur budak yg jumpa tu jujur dan amanah. dia nmpk ade hp dlm beg saya tu, dia call last dialing number. syukur sgt2...

hopefully husb intan pun dpt jumpa semula wallet tu ye. yg penting dah buat report polis

Chic Na said...

hmm.. susah kalau wallet hilang. banyak urusan nak kena setel. hope dpt jumpa balik.

salam Jumaat kakak sayang. :*

Cinta Misteri said...

kena report pd bank juga scpt mungkin, halang pengeluaran.

harap semuanya ok. so, hari ni juga kena pergi jpn utk urusan ic. klau tak......jd pati lah 2 hari

nenot said...

astaga...sabar yer kak intan :)

Cho Zila said...

itu sangat susahkan.. kalau duit banyak lagi susah hati... tapi yang benda2 pentingtu payahnyer.. boleh yerk mengundi pakai ic sementara..

Kesuma Angsana said...

alahai... moga dapt jumpa balik yer.. duit tu mmg perkara kedualah kan dokumen tu yg penting kan ! hrp2 semuanyer okey yer, sabar2 dugaan jugak tu !

ieda immi said...

aduhhhh risaunya
tapi nak buat mcm mana .. dah x der rezeki kan ..
x perlah .. insyaallahh adalah hikmah tu dik ..

♥ ROS ♥ said...

Astafirullah...dugaan tu kak.. Sabar yer... :)

redza said...

dah hilang semua..terpaksalah buat yg baru

wan nurul hezrina abd halim said...

alahai kesiannya nganhubby akak..sabar ek.dah cuba cari kat umahker adaker dok?

Mia Kassim said...

Sabar ye, mungkin ada hikmah disebalik kejadian ni... (^_^)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.iNa..
huhu.. cma kehilangan duit pagi tadi..rm8 ntah mana cicirnya..
sabar ya kak.. dugaan...

Ina Haireina said...

dugaan.. bende nak jadikan.. harap2 dapat la balik..

dulu pernah adik hilang wallet jugak.. dia gi sepang.. sebenarnye cicir dalam perjalanan terkeluar dari poket dia.. dia fikir camtu la..

beberapa hari tu posmen dtg hantar wallet dia.. semua brg ade kecuali duit je laa..

tanya posmen tu mane dapat, dia kate tak tahu.. dia diarahkan utk hantar je.. posmen tu selalu hantar surat2 kat kawasan ni perumahan ni.

memang nampak la kesan tayar lenyek wallet dia tu.. Alhamdulillah la.. barang2 penting dia dapat balik..

Sally Yatiey said...

Memang susah kalau wallet hilang ni..

izan mama mia said...

lor...hilang pulak...mesti rasa ralat...

Cik Nur™ said...

dugaan..
sabar byk2...
dah buat report poliskan...

nanieybarnieylurviey said...

Benda nk jadik. Kena buat cpt2.. Ic hilang yg bahaya sbb banyak kes penipuan guna photocopy ic... Moga yg jmpe tu baik hati la :)

Maaf lmbt terjah kak intan

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kesian...
Takpe la... dah bukan rezeki.

Riedaffya ibrahim said...

takziah kak,,,,dugaan ni,.

Ibu Lala said...

lor siannye. sabar ye. ujian...

Ibu Lala said...

harap org yg jumpa tu pulangkan la kan...

wantie said...

pernah terjadi 2 kali kepada suamiku... memang dugaan .

semoga tabah k.

Si Matatajam said...

Kalau dah tercicir camtu mmg susah nak jumpa la Kak Intan...mesti dah kena rembat kottt

Tihara said...

kesian akak baca ni, kejadian yang tiba-tiba kan..

jaakechik said...

semoga ada hikmah yg lebih baik diatas apa yg berlaku... :)