Followers

Friday, 26 April 2013

RESIPI SOSEJ dan EPAL


Semalam saya dah buntu nak masak apa ..last2 buka peti ais, ada buah epal..Selalu tgk dalam Astrp Food Chanel orang putih masak cam best je guna bahan2 yg lain dr yg lain..so saya decide nak cuba.

So resipi semalam

Bahan-Bahan:
Bawang putih
Bawang merah
Udang kering
Sosej
Buah epal sebiji potong dadu
Serbuk cili sikit
Black pepper sikit
Garam sikit
Serbuk  kulit kayu manis

 Cara-cara:
Tumis bawang putih , merah dan udang kering
Masukkan sosej
Masukkan epal
Masukkan sedikit serbuk cili
Masukkan sedikit serbuk kulit kayu manis dan black pepper
Perisakan dengan sedikit garam

Hidangkan
-Rasanya manis2 , masin ..nak sedap boh potong cili dan perah lemon dan Ngappp!!!-

25 comments:

Nurzakiah Hanum said...

great

Jue Jaynee said...

huhuhuhukkk macam sedap..nak try

Sue-Rya Qistina said...

wahhh..rajinnya intan
omputih mmg suka campur masakan itu ini kan :)

nea lopah said...

Alamak kak..mcm pelik jer..huhu

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Intan..Wah!semlm mkn masakan omputih ya.sedap tak?:)

Fiza Rahman said...

Alaaaa...tak der gambar ker? Nak tgk hasilnya ☺☺

azievee said...

Amboi kak intan masak makanan mat saleh ker nie??? Mesti best...

izan mama mia said...

new resepi..hahaha... mmg xpernah buat nie..

Nieda ramly said...

waaa ...selera org putih .

Falsya said...

epal nyeah...nk try gak la...hehehe

umi alya said...

akak nak cuba le, mesti sedap

Kakzakie said...

Betullah intan sesekali kena ubah style sedap juga - tapi kena ada yg makan kalau tak sendiri kena habiskan..

Tihara said...

nak gambo intan, akak pun ske tengo afc..masak2 best2 macam jns sayur tu akak suka :)

Qhaifa Nur said...

kalau tengok diaorang masak simple saja tapi sedap...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Intan..
rajinnye akak mencipta resepi baru....
nmpk menarik la.. nk try nnti!

kak, epal tu epal hijau ke merah?

Si Matatajam said...

Western Style la menu ni ye kak..

Ibu Lala said...

Nape tak de gambar pun. Hu hu hu...nak tgk hasilnya..

Cik Nur™ said...

akak boleh masuk masterchef ni....

Chic Na said...

terliur cikna dgr wpun takde gambar. mmg suka sosej. huhu..

MaMa Rey said...

rajinnya Intan..err mana picnya

nanieybarnieylurviey said...

Wah.. Xleh nk cuba xde dapur. Asal xde gmbr kak intan??

Riedaffya ibrahim said...

gambar mane kak intan...

mama aryan said...

kreatif..bole jugak akak cuba kalu rajin..hahaha sbb akak ni malas sikit,

lain kali letak la gambor..tak dapat makan dpt tgk pun jadi la..

Deqla Manjew said...

deqla x dpt bygkan camne rupanya...hihi.. nape la x amek gambo... ??? ;p

QasehnyaRania said...

tak leh nk imagine.
akak letak la pic, boleh :)

*akak, maaf ye lama tak singgah. su sibuk sangat. kejap pasai sukan, urusan arwah adik, nk mengundi, p bercuti..

harap2 akak sihat juga ye :)