Followers

Monday, 22 April 2013

Dia Potong Rambut Saya


Kisahnya saya sakit kepala dan rimas rambut panjang walaupun tak la panjang sgt. Nak g kedai saya malas. Tetiba..

“B boleh potong rambut Cuk tapi bagi botak lah, kasi tarah abes”
“Ah tamau ah…potong biasa2 je boleh?”
“Bolehlah..”

Dengan berkain pelekat maka Encik Firdaus pegang gunting. Aku lak tadah dan redha je rambut aku digunting. Serius ni first time dia gunting rambut tau!
Prap! prap! prap! dengar gunting memotong rambut aku. Aiiii  macam musykil je aku rasa dengan keadaan ni. Pastu aku dengar encik firdaus terkekeh-kekeh gelak. Sah! rambut aku dah jadi mangsa keadaan.
Pastu aku pon dah mula pot pet pot pet. Pastu encik firdaus datang depan aku. Prapppp! dia gunting rambut tepi aku! alamak senget!!! Dia boleh pulak tanya aku..

“Cuk sama dak cuk? cer cek, sama ke tak? “
“Aik??? apasal lak cuk yang kena cek? B la yang cek tengok sama ke tak dua2 rambut tepi… “

Maka kami dua duk pong pang pong pang..Last2 aku kata stop..Aku rasa rambut aku dah macam topi star wars atau pon topi dalam filem X men yang jahat tu pakai.

Pastu encik firdaus sarankan pada aku idea yg dia rasa waras..

“ Apa kata pasni kita beli mesin, cuk leh botak..b pon leh botak gak..Amacam?”

Dalam ati ku gerammm nyaaa..Pastu aku trim sendiri sikit2..Pastu bila dah mandi, helmet star wars ni jadi cantik la juga walaupun x professional tukang gunting tu..hahah..tq ler yer encik firdaus.

Banyak yang belum saya terjah. Maaf sangat. Jangan serik datang bertandang ke blog saya yer.

41 comments:

Deqla Manjew said...

hahhahhaaha... deqla pun suh hubby je guntingkan tau..bole tahan la dia guntingkan...maybe sbb rambut deqla nipis jek..sng la kan...wahh sweetnye panggilan akak ngan hubby.. cuk tu bucuk ke? hihi...comel jek bunyik! ;)

Nurzakiah Hanum said...

x pe take ur time

mama aryan said...

salam cik intan...

kalu akak... memang en.azmi yg potongkan rambut akak ni ha

MaMa Rey said...

ahahaha..adoiii
intan gelak tau baca cerita ni..
dah jadi topi star wars pula hehehe

umi alya said...

ha3, tak terbayang rambut intan camner?

wan nurul hezrina abd halim said...

alahai cumil jer=)kak peffume akak dah sampai taw..tq sudi lawat blog nurul yang satu lagi2.nurul promot bisness kawan jer2,nurul niaga kelambu n toto jer.tgk blog kosong sampil2 blehlah dapat income.hehe..senang sikit deal ngan dia=)ti akk lehlah cuci mata=)

wangi gak perfume gucci ek kak?tapi tak bau sangat kena pakai banyak=0tapi oklah=)tq tau kak.

Riedaffya ibrahim said...

hahaa,,,klakar la akak ngan en firdaus.,tp better akak pi kedai la..lg cantik..heee

Che Rosliza Che Mat said...

kah!kah!kah!...lawak pulak cr baca...

nea lopah said...

hahahahaha...kelakar lah kak intan ni.. sent gambaq kat we chat. nk tengokkk.

Farah Waheda Wahid said...

saya xkan berani nak bagi kak..he he he... biarlah jauh pun saloon, masih rela ke saloon...

Nisah Idham said...

salam akak intan bucuk masham..

hehhee terkekek nisah baca entri akak. sambil baca sambil membayangkan topi star wars akak. mesti cumel kan kan kan kan.. maiahahahahhaha (sambung gelak)

Cik Aini said...

kehkehkeh
xpelah k.intan at list rambut kak intan tu versi topi.hehehe

Kakzakie said...

Kali pertama belum mahir Intan, lama-lama akan pandai. Kakak sejak menikah dah tak pernah gunting kedai setiap kali abang yg gunting - ok janji sedap mata memandang dan selesa..

afisya afida said...

haha..kite serik dah bertandang blog cik intan berlian :p

BUNDA a.k.a KN said...

haha..lain kali jangan serik suruh b gunting lagi ek..

Ibu Lala said...

Bila bila rajin sok pi la kedai. Otter apa yg patut.

Akk setiap 3 bulan mmg potong rambut. Klw x rimas. X prnh simpan rambut pnjg.

TiranaAduka said...

salam
Nak gelak dulu
Wakakakakakakakaka!

Ok ok selamat ptg adikku intan.
Layan je. Ta tak dpt nak komen.

Ratu Hatiku said...

hahahaha....nak jugak hubby tolong gunting ya..

AyueJean AJ said...

Hahahhhahah...
Tengah duk bayangkan topi starwars tu... =P

Kesuma Angsana said...

heheheh en hubby KA pun suka gak jg tukang guting bidan terjun ni

Falsya said...

kesian rambut...mcm sama je kalau letak tempurung kelapa je kak intan..hahahahaha..

rindu kak intan!!!!..

the malay male said...

pergi je salon.... baru rm20 :-)

bukan selalu

Zira Aziz said...

hahaha..xblh nk bygkn mcm mna la rupa kak intan.. :P

LYAfrina said...

hehhe.. lya pon pnh sbb rimas sgt.. suh fain main potong je rambut... tp sbb rambut ikal, jd kalo senget2 pon x nmpk... lg pon pkai tdung, x kisah la.. hehe

Nieda ramly said...

akak selalu trim sendiri dlm bilik air

redza said...

kasi botak kan senang...kepala pon ringan je

Cik Nur™ said...

hehehe...tergelak nur baca...
rasa sweet pun ada...lawak pun ada..

tak dapat bygkan mcm mana muka akak dgn rambut topi tu..hihi

Cik Nur™ said...

hehehe...tergelak nur baca...
rasa sweet pun ada...lawak pun ada..

tak dapat bygkan mcm mana muka akak dgn rambut topi tu..hihi

Aisy Nasiha said...

ahai...i'm coming...

haha...gelakkan akak dulu..
lawa rambut, segak tull..
untung ada suami yang prihatin dan rajin, saya dah pernah suruh suami tolong pendekkan rambut yang tak bpe panjang pun, langusng dia tak layan...

cuk, senang lah lepas ni, rambut mudah diurus sebab pendek ye..

Mrs Velentine said...

alolo..sweetnya..dapat membayangkan rambur kak intan skg

Cho Zila said...

ha.. ha... sabojerlerkan... bolehler pulak dia gelak2tu....

wantie said...

hahaha...kalau dua dua botak cam no la pulak.

jimat kot tak yah guna syampoo

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.intan..
alahai... sweet nye loving couple ni.. jelesssshhh ai..

hihi.. mesti akak lagi comel dgn rambut baruuu :)

Fiza Rahman said...

Hehehe...Saya sebelum memang suami yg potong. baru ni jer gi salon yg potongkan. Itu pon gi salon muslimah.

Mimi Azirah said...

hahaha...sbr jela

Mia Kassim said...

Hahaha....pernah juga suruh hubby gunting rambut sbb mls gi salon.....akibatnya is senget sebelah....redha ja lah....

jaakechik said...

jaa pun sejak kawin x penah gi gunting kat kedai, suh en,.suami jer potong. biarpun hasilnya x berapa nak cantek...hehehhee...

Tihara said...

alahai romantiknya korang berdua, pandai cik baam potongkan :)

nurbijen said...

lepas ni tak perlu pergi kedai dah... hihihi
Anak lelaki dan suami, mmg saya la yg jadi tukang gunting.. mereka pun pasrah jer dgn hasil kerja ummi mereka.. hihihi

CeqGu said...

hehehe teringin nak tengok rambut topi star wars 'cuk'.....tapi apakan daya aurat tak leh ditayang sesuka hati, jadi cikgu bayangkan sendiri la cam mana rupa 'cuk' dgn topi star wars waakakkaka...comelll

Chic Na said...

kikiki.. cikna terlepas entri ni wpun akak dah citer aritu kat wechat. sweet je akak & abang firdaus. comel gak tu topi star wars. hehehe..