Followers

Friday, 5 April 2013

NASI LEMAK TOK JANGGUT KG SUNGAI YAN KEDAH


serius kalau kiter balik kg mesti kite cari nasik lemak ni. Nama nasi lemak ni org kg sungai yan panggil nasi lemak tok janggut.. Mungkin org yg buatnya nama tok janggut. tataulah masih ada orang ni atau tak. nasi lemak ni dari zaman saya kecil sampai la . Dulu arwah ayah selalu beli. kiranya orang kampung  ni memang kenal dan suka giler dengan nasi lemak ni. Sambal dan seketet ikan je. 

Sambal dia bukan sambal pedas macam biasa kita duk makan nasi lemak tau..Sambal dia pelik sangat rasa. Tapi memang
sedap tau! Boleh makan sampai 3 bungkus sekaligus. !! Cuba korang bayangkan hampir 3 tahun kahwin ni, first time saya dapat kenalkan nasi lemak tok janggut kat husband saya! sebab tiap kali pi beli, memang habis! tadi saya rembat 12 bungkus!ha amek kau!





17 comments:

nea lopah said...

sedapnya... bungkus daun pisang lagi.

Chic Na said...

simple je lauk dia tp mmg nampak sedap pun. bungkusan kiut2 je.. akak balik kampung lama ke?

Cik Nur™ said...

nasi lemak berbungkus dengan daun pisang memang sedap.. :)

Terliur Nur tgk...hihih

Zira Aziz said...

..besnye..skrg ni rsnya agk jrng dh org bungkus guna daun pisang kn...

Ibu Lala said...

Akk kat sepital ni pun ada nasi lemak sedap. Nak beli pun serba salah. Klw beli hr2 mkn ns lemak la pulak. Klw x beli cam rugi x beli.

nanieybarnieylurviey said...

Nmpk menarik lah smbal die tu..

LYAfrina said...

nasi lemak dlm daun pisang mmgs edap.. sbb aromanya

jaakechik said...

nasik lemak ngn sambal ikan tongkol ehh? sedapnya... terliur tgk!

Cik Aini said...

nama tu x menahan la kak intan.hehehe
kalo dekat kg mmg sedap kan..tmbh2 kalo org tua yg buat..suma cukup rsnya :)

Mrs Velentine said...

sedapnya

Deqla Manjew said...

bungkus ngan daun pisang tu yg membangkit selera kan kak...nyum3,...

QasehnyaRania said...

rasa2 mcm pernah makan nasi serupe gini :)

izan mama mia said...

lama tak mkn nasi lemak berbungkus camni

wan nurul hezrina abd halim said...

mesti sedap n wangi daun pisang2 buat banyak2 nak makan

wan nurul hezrina abd halim said...

mesti sedap n wangi daun pisang2 buat banyak2 nak makan

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.intan..
nasi lemak daun pisang. ni agak2 klu cma dpt telan ni maunye 4 bungkus tak cukup..
hihi..mesti sedap giler kan n.lemak ni.. sampai akak beli 12 bungkus... :P

mama aryan said...

mesti sedap tu..