Followers

Tuesday, 2 April 2013

AYAM NYER BREK TAK MAKAN


Salam semua. Hyeee!!

taken from google
Pagi ni masa nak gi keja, saya dengan husband terpandang ke arah sekumpulan ayam kampung..Oh lupa pula , ayam ni security guard dekat kondo sebelah yang bela.. siap buat reban. Area rumah saya ni banyak kehijauan alam ..dekat tepi2 pagar tempat tinggal saya penuh dengan serai yang ditanam oleh seorang makcik nih..sapa nak dia cakap ambillah…cewah…Jadi kat sini guard siap ternak ayam kampung lagi..Guard dekat blok A dan B pula bela ayam serama dengan tanam pokok2 sayur lagi…

Ok2 brbalik pada tajuk di atas, tadi ternampak salah seekora ayam kampung berlari-lari tetiba sampai kat tepi jalan yang ada mcm tebing yang bermozek la lebih kurang , kaki ayam tu licin..dia cuba brek tapi x leh sampai tergelincir..adeh giler kelakar kalau korang tengok..Husband saya sampai tergelak ..Saya cakap “ Alamak ayam brek tak makan lah!”

Sekian cerita saya .  

20 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alamak cian si ayam

umi alya said...

hahaha.. xleh bayangkan

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kihkihkih brek xmakan daaaa

kak sorry nah lambat smpai sini

Riedaffya ibrahim said...

ayam pon bole brek erk..hii

Ratu Hatiku said...

hihihi dpt bygkan mcmana rupa aym tu... :P

AyueJean AJ said...

Hahhahahah..
Kesian ayam.... =D

BUNDA a.k.a KN said...

hahaha!..ni mesti kes corner baring nih..

Farah Waheda Wahid said...

he he he...ayam tu tergelicik or tergelincir ek kak... ni first time dengar...memang kelakar...

Aisy Nasiha said...

Sian ayam tu.. Brek tak servis la tu, minyak brek dah abis..haha

Tihara said...

cerita ringkas tapi lawak lah...
:)

nea lopah said...

hahahahaha... sempat pulak lah akak dgn en firdaus duk perati ayam tu. kalau ayam tu tau, kompem dia malau jumpa u olss berdua lepas ni. hehehehe

Nieyxzha Hassan said...

Hehehe..sian ayam tu XD

Camane dpat akal psk brek tu.hehehe

wan nurul hezrina abd halim said...

minggunie nurul sik makan ayam jer.muak sudah..eh ada kena mengenaker?hahaha

lieyalatif said...

hahaahh gelak besar lieya tau intan sebab dpt bayangkan.....heheheehe...

amboi siap bela ayam tuuu..tang tanaman serai n pokok2 tu bagus tu...berbudi pada tanahkan...kat area umah lieya kat putrajaya ni pun banyak jek org menanam pandan serai bagai....

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak intan...
hahaha..cma pernah tgk aksi mcm ni.
sian ayam tu..x sempat brek jatuh melungsur..

Chic Na said...

kihkihkih.. brake disc dah haus agaknya. sempat lg tu abg & akak tgk ayam. hikhik..

akak thanks send link tu. :)

nanieybarnieylurviey said...

hehe. Brek tercicir tu

Cinta Misteri said...

Tangkap hntar bengkel ayam...

QasehnyaRania said...

alahai sian ayam tu

izan mama mia said...

ehe..mmg pernah nampak kejadian serupa..mmg kelakar