Followers

Tuesday, 2 April 2013

RESIPI AIR BUNGA KEKWA

Saya suka juga minum air ni. Jadi nak share sikit cara nak buat air bunga kekwa style saya.


Bahan-bahan:
Air panas
Bunga kekwa (boleh beli di kedai ubat cina -rm 11.50)
Kurma merah yang kering
Gula batu
Boleh juga letak buah laici kering juga

Cara-cara:
Ni untuk segelas ye kawan2
Masukkan bunga kekwa, agak2 la banyaknyer ye..:))
Masukkan kurma merah kering dalam 3  biji 
Gula batu

* manis ikut kesukaan anda. Saya bunga nyer lepas dah lembik saya makan dua tiga kuntum
Minum panas - panas sambil menonton Tv...layannn..kalau jenis susah nak buang air, mungkin ini boleh membantu:))


20 comments:

[PCL] said...

bagus untuk sejukkan badan ke bunga nih cik intan?..

onie said...

onie pun suka air niiiiiiiiiiii,pastu dengan teh kundur,mabeles :D

Chic Na said...

air teh kekwa bagus kan kak. tp cikna tak minum sbb xleh masuk bau dia.

nea lopah said...

tq share...sedap ni teh bunga!

AyueJean AJ said...

Dia memang kaler plain je ke akk??

Deqla Manjew said...

mcm2 yer yg akak amalkan... kalo utk kesihatan mmg bagus la... patot la awet muda sokmo akak kita ni..hihi

Tihara said...

sedap air ni..akak suka tapi beli kat paso malam je.. :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Kak Intan berlian berlian.. :p

huhu..air bunga / teh bunga pun cma x minum.. mesti pening!

apepun..tenkiu for sharing resepi tu.. :)

nanieybarnieylurviey said...

Kakak intan sayang mane nk cri kedai cina?? Atas supermarket (giant/carrefour) ada x??

Sue-Rya Qistina said...

nampak best ni. sue suka minum teh bunga :)

Sally Yatiey said...

Tak pernah minum air bunga kekwa ni..

Cinta Misteri said...

Ada byk kelebihan ker air kekwa ni. Tk penah minum plak...

QasehnyaRania said...

air teh bunga tu kan kak ?

BUNDA a.k.a KN said...

teh kekwa ni elok..menyejukkan..

izan mama mia said...

tak pernah minum yg buat sendiri...

Nieyxzha Hassan said...

Tak suka air ni..hehehe

miza yusof said...

miza pun suka minum air teh bunga kekwa. tapi kotak punyalah. tak pernah buat sendiri lagi sebab tak tau dekat mana nak beli bunga kekwa tu. heheh

wan nurul hezrina abd halim said...

suka air nie kalau sakit mata nurul minum banyak2...n mmg 2 harijer sakit mata taw.

mama aryan said...

sedap juga teh bunga ni

MAT NOR said...

sedap teh bunga tambah2 masa berbuka puasa hilangkan dahaga