Followers

Saturday, 13 April 2013

TERAPI ::))

Selepas Encik Firdaus hilang wallet tempoh hari , dia memang risau walaupun dah buat report polis. Hari ni saya belanja dia makan ..terapi la sangat..hehe.. sebelum tu pergi post barang2 yang customer order termasuk untuk Blogger Deqla Manjew.:)) Dalam Pusat Beli Belah Ikano post office tu. Then sebelah post office tu ada kopitiam Uncle Lim. Halal. :))  Mkn, borak-borak...:)) Dan Alhamdulillah lah semuanya dah settle hari Jumaat kelmarin. 

  • Kena denda IC RM 100
  • Kena byr setiap lesen RM 10 ..ada 3 kot lesen
  • Kena byr buat kad baru utk ATM RM12
  • Lepas ni cuma tinggal nak pergi buat kad nikah baru. Kan wilayah KL ada kad nikah ala2 IC kan..:)





24 comments:

umi alya said...

skrg ni semua guna duit

Riedaffya ibrahim said...

baik punye terapi...semua duit skrg kn...

Aimaniman Ezaiza said...

Terapi mujuk hati yg lara tu...
Akak ari tu ilang kad kedit, ganti rm10.. gelabah gak sbb sekali org guna abis 12k.. sbb tu lekas2 akak p report, block kad dan buat baru...

Ibu Lala said...

baik punye terapi. sedap menu tu..

Cikgu Ma said...

terapi baik nih...hehehe

Chic Na said...

Alhamdulillah semua dah setel. takla risau lagi. happy weekend kak. tak bermovie marathon ke? :)

onie said...

duit mengalir bak air

nea lopah said...

sedap mee kari tu....hehehe. mujur isteri en firdaus bole support kan? bertuah dapat isteri mithali mcm kak intan =)

azievee said...

Tak pe..tak pe...duit boleh di cari...tp isteri yang baik sukar ditemui...hihihi x gitu kak Intan...

Reiko Masashi said...

wahh...sdapnya ni :D

redza said...

sedapnya!

Cik Nur™ said...

mahalnya denda kalau hilang lesen....

Cik Nur™ said...

ehh..silap..denda untuk ic..
ingatkan 10-20hengget je....

Nadia Elena said...

terapi paling best --> MAKAN~!

LYAfrina said...

hehe.. bgus wifenyer... tenangkan jiwa si suami..

mahal gak rupanya kna bayar utk ic baru.. igt puluh2 je

MaMa Rey said...

alhamdulilah dah settle..

baiknya Intan terapi untuk org tersayang..:)

Sue-Rya Qistina said...

banyak nk guna duit tu. dulu husb sue hilang wallet pun camtu gak. sampaikan masa roadblock, dia kena tahan sbb xde IC. pdhal ade je salinan report polis dan IC sementara. sudahnya sue kena g tempat dia kena tahan tu dan bagi passport sebagai bukti. huhuhu

Deqla Manjew said...

owhh betul la kan, kena denda RM100 utk ic.... ish.. x psl2 kena kuar duit..tp xpela..redha jek.. bkn rezeki la namanya tu...wahh.. bestnye terapi... nk join terapi bole? ;p

Aisy Nasiha said...

isteri mithali akak ni....

bagus bagus bagus

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Intan..
huhuh..byknye kene bayr denda..
xperlah.. lps ni kena hati2 lah jwbnye..

ya... cma suka bila terapi itu MAKAN :)

Si Matatajam said...

Dunia skang ni semua duit..duit..duit -.-

izan mama mia said...

wah... banyak juga RM kena keluar tuu...mg semuanya selesai cepat...

Tihara said...

banyak juga kena caj..dugaan kan intan

jaakechik said...

ala kesiannya dia hilang wallet. skang ni denda wat ic hilang mmg majal. hrmmm sabar je laa...