Followers

Monday, 8 April 2013

REQUEST ENTRY DARIPADA BLOGGER JAAKECHIK YG CUTE

BANYAK LAGI KOMEN BELUM PUBLISH DAN BELUM SAYA REVIEW..(SABAR YE KAWAN2) HUUHU..

Okey berkaitan dengan entry INI , Blogger Jaakechik ada request / tanya saya apa yg menyebabkan mekap tu nampak glowing.


Okey Jaa, yang menjadikan mekap tu glow,inilah rahsianya..ehehhe.. masa finishing mekap tu kak intan gunakan loose powder kat bawah ni. Untuk kulit melayu biasa ni kak intan guna kod 02. Kalau nak beli bgtau kak intan ..kak intan ada jual... cara nak pakai dia, amek sikit dan guna span yang dia kasi, dap dap kat muka lepas sapu foundation bagai lepas tu sapu dengan brush bagi rata pada muka.

RM 18
PEARL WHITENING LOOSE POWDER
TEKSTURNYA YANG LEMBUT DAN HALUS
BUAT WAJAH ANDA LEBIH SHINING , CANTIK DAN GEBU.
KOD 01- KULIT CERAH
KOD 02-KULIT NATURAL
KOD 03- KULIT SAWO MATANG
Dan antara foundation yang kak intan guna ialah Naturactor. Mekap untuk model hari tu kak intan kod 151. kalau kulit cerah boleh guna kod 140. Kalau penggunaan biasa, sapu sikit ja. Kalau  untuk mekap pengantin, kena buh banyak la sikit. yg ni kak intan jual RM30. Sold out buat masa ni kod 151


Blusher untuk model tu kak intan guna yg nampak shining, baked blusher 3d. Ni RM12 kak intan jual. No 8 dah sold out. Lain2 masih ada. Memang kalau pakai pipi akan nampak ala2 kilat dan glow gitu... memang santek kaler dia.


Last sekali shading hidung kak intan guna press powder kod 04 (gelap tau) yg ni. Powder gelap ni bukan untuk pakai muka, kak intan buat khusus untuk shading. Sapa nak pakai kat muka pon boleh .Sebelum tu hidung dah shading dengan foundation yg memang gelap. Powder ni pakai masa last sekali lepas dah pakai bedak semua. 



hehe..harap Jaa puas hati dengan sedikit penjelasan kak intan..Kalau nak tau lebih lanjut kena la datang belajar make up class dengan kak intan..hehe..so kalau mana2 yg berkenan boleh la roger2 kak intan. sms/wasup/wechat semua boleh. dialu-alukan

17 comments:

Farah Waheda Wahid said...

mana2...kak intan meh share gambar kat wechat... he he he...nak tengok gaks...kalau bagus kita pun nak order gaks...

AyueJean AJ said...

Ohhhh......
Ok2 dah tau rahsia kak Intan...
Hehehehhe..

Deqla Manjew said...

nice tips ni.. thanks kak sudi share.... ;)

umi alya said...

byk kena belajar

Ibu Lala said...

Bila intan nak make up akak lak. Nak jugak..

nanieybarnieylurviey said...

Thanks fe sharing. Kak intan hujung bln ni nani nk naturactor tau. So if nani x pm kak intan, kak intan pm je nani.. Betul2 nak nih!!! :)

nea lopah said...

muka nmpak shimmer kan? cntik sgt2..

Chic Na said...

bagus semua tips2 tu. tp kalau dah tak reti mekap cam cikna ni tetap jugak tak reti guna. hihihi..

QasehnyaRania said...

kelas menarik tu..leh attend.. hihi

izan mama mia said...

ooo..gitu eks...

wan nurul hezrina abd halim said...

wahhh wahh ada tuto..oklah ada garis panduan

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.intan..
cma yg tak suka mrkap ni pun mcm dah tergoodaaaa nk guna.. mihmihmih...

Cik Aini said...

akak..yg loose powder no 1 ada lg x?
rs cam bkenan la :)

Sue-Rya Qistina said...

saya pun guna naturactor jugak :)

mama aryan said...

akak tak reti nak bermekap nih..

munna said...

munna setakat calit bedak dgn lipstick je yg pandainya.....

jaakechik said...

tengkiu kak intan coz sudi wat entry khas utk jaa ni. sory la sbb jaa lambat terjah ekk.. btw, make up nak suh nampak shining tu terletak pada loose powder la ekk?

p/s : nanti kalau jaa nak, jaa pm akak ok... :)