Followers

Wednesday, 27 February 2013

SUNYI SEPI

Malam ni sunyi sepi .. Encik Firdaus bobok awal sebab x sihat lagi..kesian dia..Hari ini dapat berita gembira daripada seorang sahabat berpangkat adik, iaitu Fizree. Dia baru sahaja mendapat cahaya mata lelaki. Dia berkahwin dalam setahun lebih juga la baru dapat cahaya mata. Macam2 usaha juga yang dibuat..:)

Saya gembira sangat ..Tapi dalam masa yang sama saya rasa sungguh sunyi ..Sunyi sepi (sebab tu tangan laju je tulis apa yang saya rasa) kerana belum lagi dikurniakan cahaya mata. Tambahan pula usia saya yang sudah menjengah 3 series dan perkahwinan yang hampir 3 tahun ni, mula la fikir macam2.. Apapun kena sentiasa positif...Sentiasa berusaha. Semoga rumah tangga kita kelak tidak sunyi lagi. :) 

Bg kawan2 yang sudah berkahwin dan belum menimang cahaya mata , jangan putus asa, moh kita sama2 usaha. Doakan kami semua agar berjaya. Ameen 

28 comments:

Aisy Nasiha said...

Semoga en firdaus cepat sembuh ye...kak intan jgn sedih ye...in shaa Allah akan ada rezki akak utk dapat anak. Cuma kena berdoa n sabar..

Ada kenalan saya dpt anak pd usia37 thun,lepas macam2 cara dia cuba termasuk ivf ...tp tak jadi tau, akhirnya dia mengandung secara semula jadi je... Keajaiban ada utk org yg percaya Dan usaha.. U too my dear..

ct kektus said...

sabar kak. jap lagi sampai lah rezeki nya tuu. positif je ok. :)

Nurzakiah Hanum said...

sunyi sepi ek..

Chic Na said...

selamat pagi akak syg. lewat akak tido. InshaAllah kak suatu hari nanti doa akak akan dimakbulkan. :)

nanieybarnieylurviey said...

Aamiin.. Insha Allah kak intan.. Rezeki tu ada. Xsmpai je lagi :)

Deqla manjew said...

selmt pagi rabu kak.. hurm.. sama la kak..sunyi sepi dgn kehadiran cahaya mata jugak... uwaaaa.. kite senaseb.. perkahwinan hampir nk masok 3 tahun jugak.. ehh akk kawen tahun bila eh?umo brape? apapun, moga hajat kita termakbuk yer kak.. usaha dan berdoa.. selebihnya tawakal.. =)

nea lopah said...

Amin kak...relax lah kak, hunymoon puas2. Saya 5 tahun kawin baru dapat Cik Bieha ni. Tu yang sayang terlebih kat dia. Nealopah paham sgt2 perasaan akak tu..hurmmm..bergenang air mata ni bila ingat saat itu.

the malay male said...

usaha dan doa...insya Allah

izan mama mia said...

sabar intan..saya pun dulu tgg 9 tahun..itu yg over dgn mia tuu...nnt godek2 blog saya,..ada saya kongsikan camana usaha saya nk dapatkan mia...semoga akan tiba jua rezeki itu ...In Shaa Allah

Jue Jaynee said...

jue doakan semoga akak murah rezeki..
amiin in shaa Allah...
Akak masih banyak masa ready2 to become great mother....

Falsya said...

kak intan..falsya paham sgt2 kesunyian akak tuh..sama2 kite berdoa supaya rezeki anak dr ALLAH tuh ade utk kite okayh..amin3..

usaha tangga kejayaan..falsya skang nie lagi la kak..lagi sedih ngan keadaan "bende" yg wujud dlm rahim falsya nie..;(((((

azievee said...

Tiada ayat penenang yg mampu sy ucapkan kecuali bersabar...semoga rezeki Kak Intan tahun nie...In Sha Allah...

Ina Haireina said...

In shaa allah.. mudah2an rezeki itu akan detang secepat nye.. jgn berputus asa.. kuat kan semangat.. tabahkan hati..

Ibu Lala said...

Sabar ye intan. Insya Allah ada rezeki tu cuma lambat sikit. Allah suruh intan mintak kat dia banyak banyak pastu baru dia bagi. Alah.. series pun muda lagi. 4 series pun ada yg beranak lagi. Apa apa pun usaha dan tawakal ye. Moga dikurniakan anak anak yg sihat, soleh dan solehah.

Intan, Sok kalau dah sekali lekat, tiap tiap tahun dapat tau. Cuma sanggup dengan tak sanggup je. Time tu tak menang tangan dibuatnya....Insya Allah...

Mrs Velentine said...

jangan sedih2 kak...x mau sedih kak...semoga akak dikurniakan cahaya mata.amin

Deqla manjew said...

owhh.. deqla pun kawen tahun 2010 gak.. umo masa tu 27..tahun ni 30 dah kak... huhuhu...

QasehnyaRania said...

In shaa Allah..smoga usaha kita berhasil.saya nk msk 6thun thn ni..

Kdng2 blk kja sunyi je rmh kn.teda hilai tawa anak2 sbgi penyambut

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.intan..
huhu..sabar ye kak..
cma dulu pun 3 tahun jgk menunggu..5 kali gugur, baru la allah pinjmkan saya dgn anak2..
alhamdulillah..

cma doakan rezeki utk akak pulak.. semoga dapat bby!
sian en hubby akak..semoga cpt baiknya ye..

tahniah utk fizree

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sabar yer kak..nanti ada rezeki utk akak..banyakkan berdoa yer

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

rasa mcm dh komen jer pg td

In Shaa Allah kak ada rezeki xkemana..banyakkan berdoa yer

Si Matatajam said...

Hope suami akak cpt sembuh...Moga Allah makbulkan keinginan akk tu nanti..In Shaa Allah

Cheq Kaq said...

kak intan..tak mo sedey2 k......
sentiasa berdoa..tu je senjata org mukmin..:)

IntaNBerliaN said...

InsyaAllah kak... saya doakan moga akak ada rezeki nak bergelar ibu nanti

Cik Aini said...

in Shaa Allah..
belum rezeki K.Intan lagi tu,mungkin Allah masih belum puas tuk mendengar rintihan dr K.Intan kepadaNYA..smp masanya nti pasti ada untuk K.Intan..Aminn

MaMa Rey said...

semoga en.firdau cepat sembuh ya..
Intan jg rasa sedih2 ya..ada rezeki tu cuma lambat sikit..banyakkan besabar dan jgn putus berdoa..kena yakin padaNYA..:)

wan nurul hezrina abd halim said...

nurul dah 2 orang dah n tak tahu bila nak tambah..hehe..insyaallah kak semoga akk dikurniakan cahaya mata kay..jgn putus doa

aizu's life said...

sedih kan kak bile pk.. mmg kite hepi bile tgk kwn2 yg pegnen & dpt baby.. tp dlm ms yg sama, ati ni rs sedih sgt.. Tuhan je yg tau betapa seksanya rasa tu..
org doakan akak cpt2 pegnen.. usaha tangga kejayaan.. tp skrg ngah femes Lumiglow. Ramai yg bjaya pas gune tu.. akak try la..

mama aryan said...

bersabar banyak2 ye intan,doa, usaha dan tawakal insha Allah satu hari nanti pasti Allah akan berikan rezeki utk intan dan suami,jgn putus berharap ye