Followers

Tuesday, 5 February 2013

PANDANGAN DIPERLUKAN

Alkisahnya: 

Saya dan encik Firdaus balik kerja tadi terus siap g Bandar Baru Salak Tinggi. Pergi tengok rumah dari luaran sahaja lah. 

Rumah: Teres dua tingkat (satu tu corner lot, satu lagi bukan)
Taman Kenanga

Harga : yang bukan corner lot tu masih di bawah RM150 K

Dulu projek perumahan ni terbengkalai..Now ada dua barisan dah siap dan kebanyakan rumah disewa dan diduduki student2 Kolej Teknologi Timur. Ada juga tgk rumah yg dah di renovate besaq especially corner lot dan family kot duduk yang cantik2 tu.koh koh koh..

Tak banyak kedai2 pon , kalau nak ke kedai kena g belah lain sikit atau terus ke Nilai..:P)

Jadi, soklan saya- 
1) Berbaloikah saya beli rumah di kawasan Bandar Baru Salak Tinggi dan adakah saya pejam mata ambik saja sebab harga masih murah? (dalam hati duk pk mungkin masa akan datang kawasan2 ini akan naik dan nilai hartanah akan meningkat). Kalau x nak duk tua2 esok dan balik duk kampung, saya leh wat sewa..ok ke

27 comments:

NaZiRaH @ Ezyra said...

saya tak tahu menahu tentang kawasan tu akak, tapi pada pendapat saya, kalau harga murah better beli kalau mampu, memang d masa akan dtg harga tanah akan naik, kalau akak beli n akak balik kg, akak tak rugi sbb boleh sewa, kan akak ckp ramai student kolej teknologi kan sewa kat situ kan, so x jadi masalah, akak boleh buat duit walaupun stay kat kg...;-)

Chic Na said...

err akak.. background baru eh..

akak survey2 dulu tgk area2 kat situ camne. hope akak & abg firdaus buat pilihan yg terbaik. :)

selamat malam akak. sweet dream..

LYAfrina said...

bg lya..kita kna fikir msa depan..
mesti kaw tu akan membangun.. xrugi beli rmh tu, sbb harga nanti akan mkin meningkat mahal..

Aisy Nasiha said...

murah harga rumah kat sana tu...
akak try tanya orang kat situ, ok ke tinggal sna?
kalau ada ura uara nak dibuat pembangunan dalam masa dekat, rasanya elok beli..
tapi kalau lambat, payah juga tu...
macam kawasan rumah saya ni, masa belum buka plaza tol elite dan skve dulu, orang yang masuk awl kata mmg susah tu yg ramai hanya mula masuk bila dh siap tol... tapi mujur cepat membangun... akak try dtg BSP, tak nak duk sini ke? macam macam ada sekarang... nak ke mana mana pun dekat juga..
nanti saya tanya kawan saya, ada sorang cikgu sekolah saya yang bli rumah kat salak tinggi tu, dia balik hujung minggu kat rumah tu... nak ulang ke usj jauh,..

Ibu Lala said...

Akk x pasti la intan. Cer buat istikharah cam mana. Klw membangun in future ok la..

umi alya said...

tak rugi beli rumah sbb nilainya naik dari masa kesemasa..

Deqla manjew said...

kak.. kalo bab beli rumah xde yg rugi pun.. rege rumah xkan penah jatuh kalo akk nk jual blk.. beli je kalo akk dah berkenan.. mmg bgs gak tu kalo wat sewa.. untung berlipat ganda.. hihi.. umah deqla tu deqla beli bkn ats org.. deqla beli sbb murah gak.. x pikir pjg deqla beli.. since 2008 lg kak.. smpai skng sewakan kat org.. :)

HanNis SaNia said...

dear cari rumah yang area
1. ramai orang melayu
2. bukan tmpt pendatang asing jadikan tmpt sarang mereka. phm kn? mcm kt mentari court tu da black area
3. cari rumah yang dekat dgn kemudahan

Mrs Velentine said...

beli jer kak sebb nnt harga rumah akan naik lagi ni pandangan MV

Mimi Azirah said...

sy rase tak rugi kak kalo nk beli rumah yg harga still murah mcm tuh...insyaALLAh tpt tuh akan membangun jugak...

background bertukar lg ye kak?

Mimi Azirah said...

kak...backgroud akak memg cntik tp leh tak sy bg pendapat?akak minat kaler apa?sy rase better akak tempah template kak cik rose cute gune kaler feveret akak...mesti lg cute...

Mimi Azirah said...

lupe lak nk gitau...tips nk dptkn cpuv/be tuh sy dah wat entry...ce akak cri entry bulan dis 2012 @ jan 2013..sy lupe sudah..hahaha

izan mama mia said...

beli jer...

Cheq Kaq said...

MESTI BELI!hahaha..sebab tak smpai 10 minit akan smpai ke rumah cheqkaq di Kota Warisan Sepang..bole g umah akak n jimba2 naik belina gondang!!hihi..

ape2 pon kak, wat sembahyang istikaharah kak..pastu buat survey dulu..:)

cantik blog skang..hehe..

nea lopah said...

salam kak intan...meh beli kat kuantan lah...dekat umah nealopah. hahaha

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak intan..
hmm..cma klu psl rumah2 ni xtau sgt..

tp klu akak tgk mcm ada kemajuan @ pembangunan baru yg akan dilakukan elok beli..harganya dah cukup murah utk umah jenis tu...

Falsya said...

hurmmmm...kalau dekat ngan U kan kak, boleh je kalau nak beli..sbb nnt akan ade je student yg menyewa..kire kalau beli umah tuh pun mcm investment jugak laaa..

QasehnyaRania said...

bg saya baik bli kak..hrga rumah mkin naik..

in shaa Allah akan naik nnti tmpat tu..

mama aryan said...

beli je akak rasa sbb..masih murah tu...insha Allah nanti akan membangun tu,klu akak dok area sana pun akak beli jugak..

Nieyxzha Hassan said...

Kalau intan nak beli.baik beki time skang ni..nanti harga lagi naik..nanti tmpt tu membangun kan

Mimie Najib said...

saya tak pandai juga bab2 ni..hehehe.. tapi apa yang blh, kalau hrga murah, elok la beli kak kalau masih mmpu..makin lama, hrga umah makin meningkat..kalau 1 hri nti xnak dduk pun masih blh mendatangkan income dgn buat sewa.. ;)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

harga rumah makin mahal kak...kalau wani beli kak kalau mampu milik...lama2 akan membangun juga nanti kawasan2 sekitar tu

nanieybarnieylurviey said...

Tak reti sgt nk bgi pandangan sbb semua bnda kena amik kire. Yg penting skali tang security.. Accessibility pun sama.. Sek hospital balai mall :)

ros_reeza said...

akak, Ros tak tahu kawasan tu macam mana.. Tapi, kalau harganya ok, lebih baik ambil sekarang. sebab harga rumah makin meningkat.. in case, kalau akak nak balik duduk kampung, memang boleh buat sewa ataupun boleh jual :) menguntungkan..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

kawasan bandar baru salak tinggi tu ramai gak org2 yg kerja kat putrajaya ni beli, rasanye ok je kawasan tu kak intan, mmg dah byk fasa perumahan dibangunkan kat situ

Reena Onn said...

Kalau tengok harga memang still murah lagi tu awak. Sebenarnya beli rumah ni bagus untuk investment sebab harga rumah / property makin lama makin naik tak macam beli kereta. So, saya cadangkan better beli :)

wan nurul hezrina abd halim said...

nurul beli rumah kat melaka.yang org tua nurul duduk..dulu mama benti kerja sbb jaga abah sakit so rumah tuh nurul beli masa dok keja swasta.since 2004 nurul bli sampai skang mama still duduk..mmg tak rugi kak beli..tapi bawah rm150k mmg murahlah2..kalau kat pjaya umah 400++..susah nak cari 100++ pun.huhu