Followers

Tuesday, 17 December 2013

CERITA CAMPUR-CAMPUR

Assalamualaikum…
Selamat Petang. Hari ini saya nak story campur-campur

Cerita 1= Malam Ahad, saya dah tidur, sekali saya dengar bunyi bising-bising macam orang berlari dan seolah-olah macam sedang kalut . Saya celik mata sikit, saya tengok lampu cerah kat bilik dan luar rumah.
“B, kenapa tu?”
“Taka da apa cuk. Cuk bobok ler balik”

Esoknya.

“cuk , B ada pengakuan nak buat.  Semalam B sebenarnya kalut sebab ada lipas. B kalut pukul lipas sebab takut lipas masuk bilik”
Aku terpaku dan ternganga. Encik Firdaus memang takut lipas. Aku? Aku tak takut. Siap boleh pegang lipas. J hehehe…

Cerita 2= Playboy itu suami aku..Sorry tak boleh tengok drama tu..haha..sebab tak boleh masuk dalam kepala otak nih. Encik Firdaus gelak guling-guling tgk drama nih. Sapa yang minat minta maaf ya..heheh..Lain orang lain minat nya.

Cerita 3= Semalam ngantuk yg teramat. Tidur lepas Isyak..Rupanya Encik Firdaus masak nasi , goreng ayam..pagi tadi bangun ada..kesian dia..tapi tabik spring la…sebab pandai masak..hehehe..

sekian.


22 comments:

NinaAz said...

Nina pun sama. Seyes xleh masuk lam kepala citer playboy tuuuu. Seyes!!! Haha

Aisy Nasiha said...

Ha....kenapa lelaki takut lipas ye..pelik tul saya.. naim ni pun macam nampak benda pelik je kalau ternampak lipas...

Bab pandai masak ni.. mmg kagumlah...untung akak

Cik Cammy Lia said...

story 1 : Hehehe..pandai dia, malu nk ngaku time kejadian..lps dh jadi bru nak ngaku...mcm comel je..kihkih

story 2 : Hahahaha sm dgn jugak..xleh tgk cete tu rasa nak hempuk je yg hero tu...bajet betul kaku cmne pengarah blh amik dia jadi pelakon utama

sory 3 : smlm hubby kite pon masak sndiri..hehehe.

Nurhanis Zamshah said...

kak intan. thanks singgah. mestilah hanis ingat ! hehe. erm hanis tkut lipas ! haha

- said...

jarang dgr lelaki takut lipas...

oh hoo... moon pon takut lipas... kalo nampak lipas... menggelupur laa jawabnyer... padahal lipas tu pon takut ngan kita..keh keh keh

Nurzakiah Hanum said...

lelaki takut lipas sangat pelik

Cheq Kaq said...

citer tu dua-dua hero & heroin lawak..padahal cite novel best je..hurmmm

BUNDA a.k.a KN said...

Playboy tu macam tak best jer...hero dia tu kaku...jarang tengok...tengah tengok ulangan setia hujung nyawa...

Cik Puan said...

yang part lipas tu lawakkk...huahuhuaaaaaaaaa

MulutPayau said...

Akak pun tak suka jgk.Husb akak pun sama gelak tgk citer tu..ntah apa2..tapi akak dah baca novel..rasanya baca novel lagi best.

Falsya said...

1) mmg lelaki takut lipas nyeah kak intan..mok mok pun takut lipas..gaya konon2 macho cool tp takut lipas jugak..hehehe

2) dalsya langsung xtgk cite tuh...nak muntah rase..drama paling worst..

3) untung husband akak pandai masak..

Comment campur2 utk cite campur2 akak..ahahaha

ros_reeza said...

Ros pun memang tak minat citer tu kak.. tak boleh masuk kepala jugak.. hihi

Deqla Manjew said...

hikhik.. geli hati akk citer psl lipas tu..deqla penakot lipas la kalo akk nak tau.. tp hubby deqla apa binatang pun dia ok jer.. akak x takot lipas? wahh tabik spring la kat akak.. drama PISA tu pun deqla x penah lyn.. mls nk tgk.. haha..rajin hubby akak memasak..sejuk rasa hati kan dpt suami gitu..hihi..

Nick Nashram said...

kawan saya ade..siap berotot lagi.nampak lipas lari naek atas kerusi..haha

Chic Na said...

hihi.. kelakar la abg firdaus takut lipas rupanya.. tp okla tu sbb pandai masak.. kikiki..

msredcheesecake said...

takut lipas... takpe... bini dia ada..hheee

Time Traveller said...

Takut lipas tak de masalah.. bukan apa sgt heheee..

nak buat mcm mane kalau seorang suka tgk drama yng sorang lagi tak suka :P

Untung la bila kaum lelaki pandai masak :D

Cik Nur™ said...

hebatlah akak tak takut lipas..nur takut..huhuhu

Cik Nur™ said...

hebatlah akak tak takut lipas..nur takut..huhuhu

Wirda Amir said...

Salam intan...

Hohoho....ramai lelaki takut lipas tau intan...
Drama bersiri akak tk tgklah intan....bosan nak tunggu sambungan jd akak buat keputusan x tgk terus...haha..
Suami pandai masak adalah satu kelebihan ...syukur....

mama aryan said...

mmg tak layan citer tu...pelakon tak best, klu mr arrogant tu, en.azmi awal2 tercongok depan tv hahaha

QasehnyaRania said...

hahaa..
sy layan je kak. walaupon mcm blurrr je.. sja syok syok. hihi
sian cik firdaus