Followers

Friday, 20 December 2013

BAHANA MENINGGALKAN SOLAT


Saya copy semua ini dari BLOG NICK NASHRAM 


Secara ringkasnya balasan tinggal solat :

SUBUH : Allah akan mencampak ke dalam neraka Jahannam selama 60 tahun.
ZOHOR : Dosa seperti membunuh 1000 orang islam.
ASAR     : Dosa seperti meruntuhkan kiblat umat islam iaitu Ka'abah. 
MAGRIB : Dosa seperti berzina dengan ibu bapa sendiri.
INSYA'    : Allah tidak redha tinggal di buminya dan guna segala nikmatnya.

Ada yang dalam kubur menangis meronta-ronta nak kembali hidup sebab nak qada solat-solat yang ditinggalkan..nauzubillah

13 comments:

Aisy Nasiha said...

Takutnya ...mintalah kita dijauhkan daripada siksaan api neraka...fan dijauhkam daripada meninggalkan solat

QasehnyaRania said...

thanks akak di atas perkongsian ini.
dh lama x bca .dlu slalu bc sbb ada tmpal kat surau tmpt kja lama.

akak sihat?

Nurzakiah Hanum said...

great sharing

Chic Na said...

Nauzubillah.. tq sangat2 kak mengingatkan.. :)

Cik Nur™ said...

YaAllah...mohon jauhlah dari seksaanNya....

nurbijen said...

Moga kita berada dalam golongan yg sentiasa menjaga solat.. amin!

Wirda Amir said...

Assalamaualaikum intan....

Terimakasih.....perkongsian yg sgt baik...saling mengingatkan...Allahuakhbar....
Moga kita bukan dr golongan hambaNYA yg lalai dlm mengerjakan solat....

Tihara said...

dan sia-sia amalan kalau tinggal solat kan, wallahualam
moga kita semua taat perintah Allah dan beroleh rahmat Nya

LadyBird said...

Bl hati dah mati.. ia tidak akn diambil peduli.. huhuhu

LadyBird said...

Bl hati dah mati.. ia tidak akn diambil peduli.. huhuhu

Deqla Manjew said...

nauzubillah.. takot kan...

Ibu Lala said...

akk singgah sini intan. solt tu tiang agama. mmg x leh tinggal.

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.intan..

alhamdulillah..terima kasih atas peringatan ni kak..

rukun islam ke 2 ni..ringan..tp berat bila nk tunaikan bila kita tak istiqamah..