Followers

Tuesday, 25 June 2013

MINYAK ANGIN CAP KAPAK

Tiap kali saya tengok minyak cap kapak, jauh dalam hati saya , rasa sungguh syahdu sangat. Bukan pasai saya ghairah tengok minyak cakap. Tiap kali sapu di hidung ka, di kepala ka , mesti hati ni terusik..bukan pasai pedih sebab tenyeh minyak cap kapak. .Tambah-tambah syahdu kalau tengok minyak cap kapak bersaiz besar..lagi rasa pilu ….

Ni duk tenyeh minyak cap kapak di hidung pasai mengantuk sangat …jadi tingat nak up entry sikit pasal minyak caP Kapak sebelum saya teruskan kerja yang memerlukan mata saya teliti satu persatu huruf, tanda baca, ukuran, artwork, setiap inci saya perlukan ketelitian sehinggakan saya tidak pernah x ada kerja kecuali kalau big big boss x ada barulah saya boleh regangkan  seketika urat2 leher n.

Berbalik kepada mengapa saya syahdu kalau tengok minyak cap kapak..sebab saya pasti teringat arwah ayah.. Tiap2 malam before arwah tidur, arwah pasti sapu minyak cap kapak di tapak kaki sebelum pakai stoking….Tu sebab bila tgk minyak cap kapak, saya terkenangkan arwah..Al Fatihah.


Foot note:
Korang pernah tengok movie Cloud Atlas? saya dah tengok dan satu hape pon saya tak paham walaupun saya dah cuba hayatinya. Pening. dan saya langsung x enjoy tengok cerita ini biarpun dibarisi pelakon hebat seperti Tom Hanks dan Halle Berry ..Selama sy tgk movie Inggeris, inilah movie yang paling saya x enjoy dan x faham walaupun dah perah otak. huhuu

24 comments:

Nurzakiah Hanum said...

x pernah tgk lg

Aisy Nasiha said...

ooo ada memori akak tentang arwah ayah pasal minyak cap kapak ye... rasanya arwah ayah akak ni memang rapat dengan akak kan? selalu akak sebut pasal arwah.. untung ada anak soleh yang selalu ingat dan doakan arwah ayah macam akak ni... jangan sedih sedih lagi tau...

Kakzakie said...

Kakak dan minyak kapak pun tak boleh berpisah tau intan (macam arwah ayah intan - al-fatihah buat beliau). Apa lagi kalau naik flight sebab kakak macam mabuk bila dlm flight kena duduk sebelah dalam.

Nak tahu bau minyak kapak di Mekah tak sama dgn minyak kapak kita. Kita punya best:)

Deqla Manjew said...

minyak cap kapak mmg wajib ada dlm handbag deqla..hihi... deqla pulak kalo tgk minyak gamat terkenang arwah ayah..dia slalu guna minyak tu... ;(

x penah lak tgk movie tu kak.. x best sgt ke??

Kesuma Angsana said...

dulu2 suka minyak ni.. lama dh tak pakai hehehe

Riedaffya ibrahim said...

minyak angin cap kapak..tetiba ingat iklan dia kak..kalo akak terinagt kat dia..sedekah doa utknya banyak2..

Ratu Hatiku said...

Ala jgn sedih2 ya..
Semoga roh arwah ayah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.. Amin

Tihara said...

sekarang kan akak dah tuko minyak kapak or geliga pada losyen mujarab..dia punya sejuk berangin tu best! :)

the malay male said...

kenangan

Cik Nur™ said...

oo..kiranya minyak ck kapak tu bawa sejuta kenagan buat aka yea..

al-fatihah buat arwah ayah akak...

mama aryan said...

tak penah tgk citer tu...

memang syahdukan klu tengok sesuatu yg berkaitan dgn seseorg yg sgt kita sayang

Ibu Lala said...

al fatihah utk arwah ayah intan. dulu kecik2 akk x leh berengang dgn myk cap kapak ni. tp skrg ni myk cap kapak ni x sedap mcm dulu bila pakai. so akk dah tuko ke myk lain. myk sahara HPA. sedap...

nanieybarnieylurviey said...

Salam kak intan!!! Maaf lmbt singgah sini... :) :)

MaMa Rey said...

bila Intan citer pasal minyak cap kapak ni teringat arwah nenek yg suka pakai minyak ni..

jadi kenangan kan Intan

QasehnyaRania said...

al-fatihah

saya dulu suka bau minyak cap kapak ni. asal pening je sapu hihi

Sue-Rya Qistina said...

saya mmg penggemar minyak cap kapak. ni tgh mengantuk, kalau diletak kt leher dan kepala, confirm terlelap terus ni.

org yg kita sayang, jika sudah tiada mmg pasti kita akan teringatkan segala kenangan dgnnya. al fatihah...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Intan..
huhu.. rindu ayah ye..?

cma suka bau minyak cap kapak.sedap betul..sejukkk je..

huhu... cma xtgk citer tu.. pun tak tahu cma faham ke tak?

take care akak :)

deno said...

al-fatihah..

deno pun selalu jugak gina minyak angin cap akapa ni kalau susah nak tido.. tonyoh kat kepala

ieda immi said...

akk memang guna .. satu keluarga dah bertahun lamanya .

alfatihah dik

PakcikLie PCL said...

AlFatihah buat aruah ..

minyak angin cap kapak ..sapa tak kenai, nostalgia..sejak kecik lagi dah ada di pasaran...agaknya kaya raya pa tauke dia..hihi.

CeqGu said...

Hurmmm anis pun jd syahdu baca entry noi.moga arwah tnang di sana

adatopik said...

moga arwah diberi kemabunan Allah.

Batu Adventure said...

salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

Si Matatajam said...

Dulu2 suka bau minyak cap kapak ni..hi hi... Al Fatihah buat arwah..