Followers

Sunday, 23 June 2013

JEREBU DI KUALA LUMPUR

Tarikh: 23 June 2013 (Ahad)
Tempat : Bukit Jalil

Salam semua.. ni dalam pukul 12 tgh hari tadi di kawasan rumah saya di Bukit Jalil. Jerebu agak teruk, Mula2 keluar rumah Encik Firdaus kata eh ada orang bakar sampah ke, lepas tgk sekeliling rupanya jerebu. Makin lama makin teruk. Ramai yang dah start pakai topeng tutup hidung tu. Encik Firdaus kata dia sakit tekak dah...penangan jerebu..

Harap hujan2 cepat turun dan jerebu ni cepat2 hilang ...

* Mungkin keadaan jerebu dalam gambar kurang jelas.  Maaf ya. Tapi memang agak parah juga kalau dilihat dengan mata sendiri. Berkabus rasanya. 






13 comments:

the malay male said...

tu la pasal. dah lama tak hujan.
nnt klu hujan, jerebu pulih tapi KL banjir pulak... huhu

Maria Firdz said...

Sy dok rumah bawah pun.. Flm rumah rasa berkabus dh... Bau asap...

Cik Nur™ said...

sama2 kita minta hujan turun..
bykkan minum air masak ye kak....
jaga kesihatan.. :)

Deq's Qienz said...

assalam kak intan..risau tgk kan..minta smuanya cepat kembali pulih

Kakzakie said...

Samalah di tempat kakak ni intan. Lubang hidung terasa panas. Sepanjang hari duduk dalam rumah on aircond tak buka pun pintu-tingkap.

Riedaffya ibrahim said...

kat sini x teruk sangat kak...tp tetap berjerebu

Fiza Rahman said...

Jerebu sana sini.

Deqla Manjew said...

salam isnin kak.. rindu akak.. hihi.. hurm.. selayang pun dah terok la kak.. putrajaya pun sama.. berkabus jek.. semlm smpt la snap pic gak tp kalo tgk real lagi jelas berkabus.. deqla pun dah gatai2 idong dah ni.. tekak pun semcm jek.. hukhuk..

MaMa Rey said...

harap hujan turun kan Intan..kat tmpt sy pn mata rasa pedih2 kena jerebu ni apa lagi tmpt yg lebih teruk kan

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam K.Intan Tan Tin Tun..

huhu..teruk jerebu yg melanda..
jaga diri kak..mudah2an hujan turut menghapus debu kotor ini pergi..

mama aryan said...

shah alam hari ni mcm ok dah sikit, alhamdulillah semalam hujan dah turun

QasehnyaRania said...

bukit jalil area mana ni kak.
rasa macam pernah tengok je.
dulu saya duduk kat taman equine, kalau nk ke giant kinrara suka lalu ikut area bukit jalil.hihi

ieda immi said...

memang teruk .. sampai di pahang pun sama dik