Followers

Wednesday, 8 May 2013

SAYA SUDAH DELETE PERSONAL FB

Salam semua...sapa2 rakan blogger yg ada fb personal saya, saya nak habaq yang saya dah delete personal fb saya ..cuma saya maintain fb page sahaja..tu pon saya guna fb suami saya (sebab dah lantik dia jadi admin) So bila on fb dia saya akan terus ke fb page.no more read news feed kat fb...banyak yg mengarut dr x mengarut...

Sebab apa saya delete fb personal?

Sebab saya dah tak sanggup lagi nak tgk share2 yang mengarut terutamanya politik. Saya cuma bertanya dalam hati, kita nampakkah dengan mata kita sendiri? Kita dengarkah dengan telinga kita sendiri? dan jikalau kita sebarkan itu segalanya fitnah, Masya Allah, azab nak menjawab di akhirat kelak. Saya tak sanggup nak baca dan lihat sesama Islam bergaduh2 dan kalau ditegur melenting kerana terlalu taksub dengan fahaman politik masing-masing. Oleh itu saya ambil keputusan untuk delete terus fb saya.  hoooooo:))

Saya tak sanggup tengok orang share aib orang lain terutamanya sesama Islam. Orang membuka aib orang itu bermakna peribadinya sendiri tidak baik kerana sanggup membuka aib orang. Bayangkan di akhirat nanti, aib kita akan menjadi tontonan sekalian umat manusia hanya kerana kita share sesuatu benda yg kita sendiri tak pasti benda itu benar atau salah. Saya sangat takut dengan azab ALLAH...

Saya suka kalau org yang berkempen hanya dengan unsur2 yang baik, maksudnya dia memberi cadangan atau manifesto tentang kebaikan memilih mereka dan bukannya mencaci maki. Itu saya x marah..Share lah seberapa banyak kebaikan jika memilih parti pilihannya..Bukan share aib orang sahaja...ye dok? tp sebab sy tengok trend sekarang fuh dasyat nye dalam politik ...kalau solat lima waktu dan tiap2 malam solat sunat tahajud sehebat bergebang dalam politik bagus juga yeeee..peace..Saya tak tuju dekat sapa2 cuma saya ekspresi apa yg ada dalam benak fikiran saya. Sekian.:)

Jangan marah noooo:)))) hehe..PEACE YO 

15 comments:

Kesuma Angsana said...

baguslah tu !

AyueJean AJ said...

bagus kak...
AJ politik2 memang malas nak baca or share..
Buang masa..
Semak wall...

the malay male said...

langkah yang bagus... tapi saya tak delete personal FB saya, cuma unfriend je sapa2 yang taksub sgt tu :-)

umi alya said...

akakpn tak suka kutuk mengutuk..

Deqla Manjew said...

alaa kak.. abaikan je... x yah masok campor...sedihnye xde yg nk komen2 kat wall eqla lagi.. kehkeh...

Ratu Hatiku said...

Dah lama x bukak fb.. Kdg2 malas nak tgk... uhuhuhu

Cik Nur™ said...

err.bab politk tu nur pun dah tak lalu nak tgk kak...

terasa gak nak tutup fb..huhu

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Intan..
huhu.. klu dah politik tu ..mcm ni lah..
cma pun buka fb sbb nk men game je..

Cho Zila said...

tuler ingat lepaih pilihanrayani gembiraler wall tu tapi takder maknanyer.... akak der fb untuk anak2 so layan yangtu jer sbb friend dia hanya utk sedara marajer...

Nurfara Hani said...

memang kat fb semua pasal politik kan.. borink sangat nak tengok..

izan mama mia said...

huhu..akak xleh delete sbb mmh dok kongsi fb tu ngan hubby..tapi kalau ada pos yg x lok..akak delete jer..malas nak baca,,,huhu

Nisah Idham said...

Salam kak Intan payung..

ermm.. kalau ckp bab politik, ya. nisah pun runsing jgk kak. tak baca nmpk dpn mata, nak komen kang ade yg terasa. suke nak caci maki, sendiri punye diri takmau cermin, saje mau kasi org susah..

hehehhe

MaMa Rey said...

paling tak suka tengok kutuk mengutuk di fb..tak best betul..

mama aryan said...

bagus mcm tu,tp akak tak bole la nak deleta,sbb yg ada dlm tu smuer kawan2 jugak, kuteruskan jua walau terseksa..eheh...hahaha

nea lopah said...

suka share kata2 hikmat....