Followers

Tuesday, 7 May 2013

SAYA MEMERLUKAN INFO

Salam semua.. maaf baru ada masa buka blog jap dan banyak lagi komen2 yg belum saya view dan publish. sorry sangat. Saya x ada mood lagi nak bw nih.. :(

Yang pertama...Banyak hal yang berlaku sepanjang tidak berblog ini. Berkaitan ambil anak angkat tu, disebabkan banyak halangan yang berlaku, saya dengan suami ambil keputusan tidak jadi mengambil anak angkat tersebut. Mudahan ibunya dapat mencari orang yang lebih sesuai. Apapun semua itu merupakan satu pengalaman yang cukup berharga. Tiada rezeki kami. Itu sahaja.

Okey, yang kedua, disebabkan duk selalu usha2 Airasia, maka saya terpesona promo tiket untuk ke Jakarta, maka saya dengan kegatalan tangan telah membooking tiket tersebut. Pergi balik RM413. Saya plan konon nak honeymoon dengan Encik Firdaus la..keh keh.. Saya booked tiket dari 25 Okt 2013- 27 Oktober 2013.  Ada x sapa2 ada informasi mengenai Jakarta / Supir/ hotel/ dan juga untuk ke Bandung? Dalam masa yang sama saya memang usha2 kot tenet juga tips2 ke sana. Al maklumlah ni kali pertama ke Indonesia. koh koh..X ada pengalaman apa2. Sy x nak amek pakej sebab rasa macam terikat. Saya suka nak travel sendiri dengan Encik Firdaus...

So sesapa ada link/atau apa sahaja yg berkaitan, boleh la tinggalkan di bahagian komen ya. 

Dah order juga rempah dari Kak Izan Mama Mia..x sabar rasanya nak cuba..hehe...:) Nanti kita up entry.

Dah beli juga kelambu moden dari Blogger Nurul Hezrina. Nanti kita up entry.

Sekarang emas dah turun harga.! Boleh beli cepat2 pastu wat harta atau jaminan masa depan. erkk tetiba ja


23 comments:

Kakzakie said...

Betul Intan sekarang emas tengah jatuh harga. Kakak rasa akan jatuh lagi sebulan ini...

Nurzakiah Hanum said...

is ok take ur time

combi said...

bestnyeeeee...

Deqla Manjew said...

owh xpela kak..bukan rezeki akak la tu nk jaga baby tu.. wahh.. nak bercuti ke jakarta ye kak.. bestnyeeee... deqla xtau la plak kak.. huhu..in shaa Allah nnti ada la tu yg membantu...

Fiza Rahman said...

Tak per sis, mungkin ada hikmah disebalik apa yang berlaku.

Wah...bestnya nak bercuti. Cuba baca blog ni:

http://wahidayatulaswa.blogspot.com/

Riedaffya ibrahim said...

byk citer dlm satu mase kak...harga emas da start naik la kak..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.intan..
huhu.. x jadi ke? xpelah kak, anggap xde rezeki.. InsyaAllah ada yg lebih baik akan muncul..

YUhuuu... g indonesia bik?? Bestnye..
alamak cma tak tau la kak.. tak pernah jejak kaki kesana... harap2 ade rakan2 blogger lain yg dpt mmbntu...

yeah.. sabar menanti next entry dr akak ;)

Ratu Hatiku said...

Oo xjadi amk ya anak tu.. Xpelah inshaa Allah ada rezeki nt.. :D

Blm pernah ke jakarta, nie baru 1st time nak ke Medan 23/5 nie.. :D

Ada jugak bli rempah izan tu tp blm msk lagi..hihihi..

the malay male said...

kalau nak melancong elok guna tourist guide, sebab senang semua dah tersedia... keluar hotel dah ada tourist guide tunggu untuk hantar ke lokasi yang perlu dilawati

Ibu Lala said...

Ada ada kawan yg pernah pg sana. Nti akk bgtau intan ye. Hamboiii nak honeymoon gitu. Selamat lah ye..

umi alya said...

Insya Allah ada rezeki nnt..

Aisy Nasiha said...

tak jadi nak ambil anak tu? tak pelah, saya rasa akak tentu dah buat pertimbangan yang terbaik.. semoga Allah akan bagi akak yang lebih baik nanti...

seronoknya orang tu, dapat honey moon banyak kali... enjoy k...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Assalam Intan...

Nak gi Indonesia ea??. K.Mirror blom sampai ke sana lg walau sedara mara masih ramai lg kat sana. Harap ada rakan2 blogger lain dpt membantu.

Deqla Manjew said...

kak.. camne order detox foot patch tu..deqla nak.. seblm bank in nak tanya la dulu ada stok lg ke x.. huhu...

izan mama mia said...

wah g honeymoon...bestnyew...

nea lopah said...

salam kak intan..sy pun lama tak bw, rating dh jatuh dari top commentor. Pengalaman saya ke sana, Kena hati2 kak...better ada guide kat sana, kalau tidak mmg susah rasanya nk bergerak.

MaMa Rey said...

tak ada pengalaman ke sana Intan

Kesuma Angsana said...

seronoknyer g jalan yer !

AyueJean AJ said...

Wahhhh.....
Seronoknya akak nak ke sana...

Deqla Manjew said...

ehh kak.. mana komen deqla yg lain?? kee deqla yg x komen...? kompius.. huhu

CeqGu said...

hurmm...agaknya allah naK bg zuriat dari benih intan dan suami kot....insyaAllah....

Nisah Idham said...

Salam Kak Intan..
sedey juge nisah baca entri akak yg awal tu.. Nisah yakin akak sgt sabar dan tabah hadapi dugaan ini. Kalau bukan rezeki kita, maka ia tidak milik kita. Tidak mengapa kak, Allah lebih mengetahui apa yg terbaik..

>>> indon, jakarta, jakarta , bandung.. hahhaha akak, nisah tak pernah ke sana. xde info nk share la kak.. i'm sorry.. (^_~)

mama aryan said...

xpe intan mungkin ada rezeki yg lebih baik buat intan nanti,jgn putus asa dan terus berdoa ye