Followers

Monday, 27 May 2013

MEKAP PENGANTIN & KENDURI KAHWIN


Salam semua…

Banyak yg belum saya publish lagi dan belum go through satu persatu segala komen kawan2 sekalian.maafkan saya.owh penatnya saya..huhu…

23 hb bertolak dengan mak mertua dan husband ke rumah bakal mak su (rakan saya juga)  di Kg Berchang, Kuala Lipis Pahang. Sampai malam terus terbongkang di rumah yg disediakan untuk family kitaorang.

24 hb Mei..rombongan sedara mara saya sampai di Kg Berchang, Kuala Lipis. Depa sewa bas DBKL untuk 2 hari. penuh bas cik kiah …dan ada lg yg berkereta..Bayangkan dalam rumah yg ala2 homestay tu penuh sedara mara kitaorg dan bergelimpangan tidur.  Saya ramai sepupu lelaki maka husband dan sepupu sepapat lelaki dan bapa2 sedara semua telah terjah ke satu homestay yg lain sebab situ ada kolam ikan. Tapi sepupu sepapat perempuan semua x nak tidor sana..banyak nyamuk..haha..Tapi Pak Su (pengantin) dengan sepupu sepapat semua pulun tidoq sana pastu duk mancing sampai kul 4 pg….amboeh depa..

Okey2 berbalik cerita kenduri ni.

24 hb jam 5 petang saya dah standby rumah maksu.  Dia request untuk make up nikah yang simple and light2 je…so saya buat make up ikut permintaan pengantin.  Guna bulu mata yg simple je..bukan yg lebat sampai leh buat awning ..koh koh…

25 hb  hari bersanding..saya buat tebal sikit tapi make up still lembut dan simple..haa …yg ni guna bulu mata tebal…nampak ler galak sikit matanya ye…saya siap mekapkan pengapit sekali..

Dan 1 hb Jun ni saya akan mekapkan lagi..so tunggu yer..nanti sy upload lagi lepas settle majlis.

So layanlah beberapa keping gambar. Mana yg terlebih terkurang mohon maaf ya. 


Jika sesiapa ingin dapatkan servis mekap saya boleh contact saya di talian 017-3218351 (area KL/Selangor) ..If negeri lain, masih boleh dirundingkan.:) Harga berpatutan.

P/s: maaf ler..ni guna kamera biasa je..dan takder edit apa2..huhu
MALAM AKAD NIKAH
HARI KENDURI




MAK MERTUA DAN MAK2 SEDARA SAYA


HUSBAND DAN OUR COUSINS




PENGAPIT- SIMPLE JE SAYA MEKAPKAN.





27 comments:

Falsya said...

cantik kak intan makeup..sweet2 jer..suke makeup2 natural gitu..

Nurzakiah Hanum said...

cantik

CeqGu said...

wahhh cantik la make up. nasib dah kawin, kalau tak tempah dengan mak andam ni dah hehehe

Riedaffya ibrahim said...

cantik akak mekap kan ye...bila turn sy lak..?heee, nak jugak

Nisah Idham said...

lorrr mak andam tak mekap sekali ke?
kan dah x nampak serinya,, hehehe

nice akak mekap, err nisah dah kawen ler.. kalao idak. boleh mintak akak kan.. mesti ade diskaun. ye tak ? hehhehe

Sue-Rya Qistina said...

cantiknya intan makeupkan pengantin. simple but nice :)

Deqla Manjew said...

mekap simple but nice la kak..deqla suka mekap simple2 camni tau.. alahaii teringin jugak dimekap oleh akak..hihi... eh baju pengantin tu gojes la.. kembang semangkok!

NaZiRaH @ Ezyra said...

cantik mak andam make up...
mak andam tak make up pun dah comel...;-)

Kakzakie said...

Cuti sekolah ni buat duitlah Intan sebab ramai org buat kenduri kawen. Sediakanalah make-up lebih sikit:)

Cantiklah pengantinnya:) Baju dia pun cantik.

izan mama mia said...

ehe..selamat pengantin baru,..bestnyer ada jurumekap..akak kawen dl...tak mekap tau,..pakai bedak n gincu jer..hihi

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam K.intan..
cantik hasil sentuhan mekap akak.. nmpak seri pengantin tu.. hihi.. err.. bwh tu pic pengantin lama yek.. hahaha... mak andam pun comel..
taniah buat pasangan pengantin :)

nea lopah said...

cntik kak intan mekap. Nanti bole mekapkan nealopah p dinner ek? hehehe

Ratu Hatiku said...

Cantik pengantin Intan mekap... Pengapit pun sama.. :D
Wah jadual padatlah nnt cuti skolah nie ya.. Semoga murah rezeki.. Amin

redza said...

sampai ke pahang perginya mengandam pengantin

MaMa Rey said...

cantiknya pengantin...pandai la Intan makeup..berbakat

cian Intan penat..rehat manyak2 ya..

ros_reeza said...

cantik pengantin :)

ieda immi said...

wahh cantik dikk
mak andam awat pucat nooo huhuh

IntaNBerliaN said...

pandai akak mekap.. cantik!!!

Cik Nur™ said...

cantiklah akak make up.. :)

nanieybarnieylurviey said...

Jelas wajah mak andam keletihan :)

intanfirdaus247 said...

terima kasih semua yg sudi komen..:))

Aisy Nasiha said...

wah.......pandainya... akak ni boleh betul buka butik pengantin ni..

Mimie Najib said...

cantik laa hasil makeup kak intan.. dan pengantin pun nmpak cute je.. :)

Fiza Rahman said...

Cantiklah.

Chic Na said...

suka tengok mekap natural camtu. akak sibuk mekapkan orang sampai akak sendiri tak sempat bermekap ye. hihi..

wan nurul hezrina abd halim said...

nampak natural beauty=)cantik

Cik Cammy Lia said...

yg ni ad pic..hihi...blh tgk..tp pic last sekali xleh tgk..ahaks..