Followers

Thursday, 7 March 2013

REVIEW MOVIE: JACK THE GIANT SLAYER


Salam semua..i’m back..:) okey, sekarang dah pulih sikit2 dah.. Terima kasih atas doa dan semangat yang tak putus2 dari semua sahabat. J dan yang pasti saya dah mula bq slow2  dah…yg mana saya belum terjah harap bersabar ye..heheh..:)

Okey kat sini nak story pasal movie yang saya dah tengok:

Jack The Giant Slayer



Saya ni suka sangat tengok movie yang based on cerita dongeng English atau Movie English yang ala2 Tangled ( animated movie) , Puss In Boots, Narnia, Hansel and Gretel, Harry Porter dan sekarang saya sudah tengok movie Jack The Giant Slayer..ala cerita ni based on cerita dongeng English “Jack and The Beanstalk” . 

Dalam movie ni seorang anak muda nama dia Jack tinggal dengan bapa saudara dia. Jack pergi ke pekan untuk jual kuda dia. Dan di situ telah berlaku kekecohan. Dan Jack telah berkenalan dengan Puteri Raja berjiwa rakyat. Di situ juga Jack mendapat biji kacang dari seorang paderi.

Bapa saudara Jack marah sebab tukar kuda dengan kacang dan bapa saudaranya keluar rumah pada malam itu untuk mencari duit agaknya sebab diaorang dah x ada duit. Kacang yg diberi oleh paderi tadi tidak boleh terkena air…Namun sebiji daripada biji kacang tu terjatuh ke bawah rumah Jack setelah dilempar oleh pakcik Jack...

Pada malam itu tetiba hujan lebat... sementara tu puteri tadi keluar dari Istana untuk berjalan di sekitar kawasan negerinya dengan menunggang kuda. Hujan yang lebat menyebabkan Puteri tu cari tempat berlindung dan dia jumpa rumah Jack. Sekali dia masuk dalam rumah tu dan jack kenal puteri tu., tengah duk chit chat chit chat baik punya..sekali dusyummmmm!!! pokok kacang tumbuh..dannn…hampa semua kena tgk sendiri laaaaa citer seterusnyaaa……Koh koh koh…pengolahannya bagus..and funny juga. J Scenery dia pon cantik. J So adik kakak abang pakcik makcik boleh bawa rombongan Cik Kiah menonton cerita ni. Adventure tau! Best!


Yang ni belum sebab baru start tayangan today 7 Mac 2013

Oz The Great Powerful




Belum tgk lagi..Dan nak pergi tengok…:)) dan nanti dah tengok saya buat review tentang movie ni okeh..:)

30 comments:

Lieya VoN JaY said...

saya pon suka jugak :)

Falsya said...

antara cite2 yg falsya nak gie tgk..hehehe

Sally Yatiey said...

Tak tengok lagi movie ni..
Mesti best ^_^

Deqla manjew said...

amboii cik kak kite ni mmg kaki wayang sungguh la..deqla pun sama tau..tp dah lama ni x tgk wayang.. citer ni best eh?? kalo smpt nnti nk tgk la.. =)

Farah Waheda Wahid said...

best ek? nak tengok jugaklah...

BUNDA a.k.a KN said...

bunda jarang tengok movie..

Ratu Hatiku said...

saya pun suka citer2 yg mcmnie.. blm sempat lg nk pegi tgk... :D

Kakzakie said...

Anak-anak suka melayan cerita macam ini intan. Lagi pun cara omputih punya filem macam betul-betul tu yg mengasyikkan..

Nurzakiah Hanum said...

:) anak2 memang suka layan cerita mcm nie

Cheq Kaq said...

g dating tengok wayang ke kak?

Deqla manjew said...

akak ku syg.. deqla tag akak.. tu pun kalo lom join ar...kalo nk join silakan la.. hihi

http://norumara.blogspot.com/2013/03/segmen-siapa-blogger-bertuah-by-anak_7.html

pinky said...

patutlah tak nmpk akk...rupanya xsihat... get well soon ya kak...


ramai yg ckp citer ni best... nk tgk jgk...plannya hjg mggu ni...=)

Ibu Lala said...

dah sihat ke...

tengok kat mana citer citer mcm ni? bila?

Chic Na said...

mmg kaki wayang ye akak ni. kat sini nasib takde panggung je. kalau tak memang kaki wayang jugak cikna. hihi..

Tihara said...

macam jack n the beanstalk tu yea..cite rapunzel, snow white, cave of golden rose..best kan :)

Aisy Nasiha said...

dengan dua anak kecik ni payahlah saya nak ke panggung...
maunya kena halau dr panngung nanti.. haha.tapi filem ni macam menariklah..nak downloadlah nanti

Nieyxzha Hassan said...

teringin jugak nak tengok :)

CeqGu said...

Aritu xsempat nak tgk katt singapore huhuhu

TiranaAduka said...

pekabar intan.
Maaf intan lama ta tak dtg sini.

MaMa Rey said...

mcm syok citer ni..sy suka jenis movie mcm ni..

wan nurul hezrina abd halim said...

sukalah jalan cerita mcm nie rasa happy bila tgkkan.tapi skang tak sempatlah nak layan movie anak sik tgk citer kartun jer.hukhuk sedey

mama aryan said...

akak pun suka tgk citer2 yg mcm ni..hehe

izan mama mia said...

akak xsuka citer fantasi camni..nnt akak tido..hihi

Si Matatajam said...

Ni la kelebihan hidup berdua..Ada free time bleh layan wayang kan akak...

Mimi Azirah said...

sy suke tgk citer2 genre mcm nih

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.intan..
baca review akak ni rase mcm berkobar2 nk tgk.. huhuh...dah la cma minat citer2 fantasi mcm ni

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kompom nak nengok la citer ni hihihi

Cik Aini said...

suka..
ai dh tgk jugak akak :)

Sue-Rya Qistina said...

mcm best je. haruslah ajak husb tgk wayang nnt. hehehe

nanieybarnieylurviey said...

Wahh.. Byknye movie kak intan da tgk. Best2 lak tu