Followers

Friday, 15 March 2013

REVIEW FILEM-FILEM


Movie Marathon bersama Encik Firdaus:

Image from Google 

Dark Skies::
Movie ni berkaitan sebuah keluarga yang rumah mereka dah di mark oleh alien. Banyak gangguan yang depa x sedar berlaku dalam rumah depa. Alien tu nak amek anak diaorang  paling kecil tapi last sekali anak sulung diaorang yang kena. Habis.
Jalan cerita slow dan saya suggest x payahlah kot g nonton. Sebab x best.

Image from Google

Journey To The West ( Arahan dari Stephen Chow) ::
Cerita Cina – Journey To The West memang best! Ketawa berdekah2. ! Ada juga la part oink2 tapi nak wat cemana dah depa punya citer…abaikan ja yang tu..tapi cerita yang digarap memang best. Bermula dengan kawasan perkampungan di tepi air. Tetiba ja awal2 dah berdebar. kampung diserang dengan seekor ikan yg besar . katanya  demon . Seorang lelaki ala2 pengemis cuba menyelamatkan kampung air itu.  Dan muncul heroin yang sangat pandai menghapuskan demon juga. Selepas tewas demon air tu, pengembaraan pon bermula. Best. Ada funny , sedih semua ada. Ramai Malay pergi menonton tau. So boleh la korang g nonton untuk ketawa berdekah2!

Image from Google

Dead Man Down::
Ok, citer ni memang x best okeh. . menyampah giler dengan heroin dalam tu. Kalau ada senduk atau kuali mau kena lempar je kat muka dia. …Yang belakon jadi mak dia lagi cute okeh. Tatau sebab apa nyampah. Bukan sebab watak dia bawak muka jadi parut2 sebelah sebab xciden kereta tapi sebab mcm menyampah dengan gaya dia…eiii..oke2..citer ni berkisar pasal seorang engineer dari hungary yang terlibat dengan gangster akibat nak balas dendam atas kematian anak dan isteri dia. Tapi jalan cerita memang payah nak paham. lembap.slow.dan meluat.jadi jangan tengok.sekian!

Image from Google

Lawak Ke Der 2::
Haaaa..yg n ketawa non stop. Encik suami sanggup tahan x nak terkucil takut termissed  citer nya.. Dia bukan movie ada kesinambungan..dia show kat istana budaya. Ada Boboi, Jozan dan Harith Iskandar. Dan Nabil sebagai pengacara. Dan lawak2 depa memang lawak giler!!! terutama part Boboi jadi pramugari kat Redha Airways..akakak!
memang mantap.! Korang bayangkan saya gelak sampai air mata meleleh dan spek mata berwap! dalam panggung tu orang gelak mcm nak pecah panggung! Encik somi gelak sampai senak perut! Ada yang gelak siap tepuk2 tangan termasuk saya!Macam pesta tau! serius pi la tgk..memang lawak.Tunggu part Boboi! Harith lawak memang klassss! Jozan kiut jer…so korang pi la tgk!

33 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow bestnya

Farah Waheda Wahid said...

hi akak...lama x datang sini...akak sihat? rindulah pulak...nanti kita main mesej2 lagi ek...

miura hanis said...

salam kak Intan berlian..
okey nisah dapat bayangkan lah gelak sakan hangpa dalam cinema kan.. sampai org kiri kanan pun hangpa tak pandang kan miahahha..

akak, nisah rindu akak.
>> akak ingat tak yg entry nisah mintak teka GOKU & DOTI, err akak adalah pemenangnya ngeh ngeh ngeh..
jadi nnti akak bg alamat akak kat email nisah ye >> insyaAllah nisah nak proceed cenderamata sikit (^_~)

>> email nisah : nisahidham@yahoo.com

pinky said...

hehehe....lawak ke der mmg best....tp review yg pertama mmg kelakar....hehehe...

Lya Colours said...

nak tengok lawak ke der !!!

Kesuma Angsana said...

wah rajin betul nonton ni hehehe

Deqla manjew said...

uwaaaa jeles....byknye movie akak tgk.... !!

nea lopah said...

Lama menyepi, keluar2 penuh dgn review film...dh sihat ke kak?

Sue-Rya Qistina said...

journey to the west tu ade kuar versi drama kt 8tv, hari sabtu & ahad. sue dan anak2 pun layan jugak kdg2 tu. hehehe

TiranaAduka said...

lawatan petang intan

munna said...

anak munna sibuk ajak pergi tgk lawak ke der 2 tu... tapi sebab 18PL tak dpt lah diorg tgk ....

Ratu Hatiku said...

Fuhh dasyat marathon tu..hihihi... terbaekk :D

ieda immi said...

dah bertahun x tgk wayang ! huhuh
kita2 nie kena tgk citer lawak2 je koot ekeke ;)

Nurul Faiz said...

bestnya kak intan dapat gi tgk wayang dengan encik suami. huhuhu. lawak ke der tu mesti cari DVDnya :)

Cho Zila said...

nak tengok lawak ker der... Rajinnyer marathon tengok wayang.....,,,

NaZiRaH @ Ezyra said...

hihi..lama menyepi rupanya dating dgn en suami g tgk wayang..hihi

redza said...

journey to the west..best!

Ibu Lala said...

Rajin intan ni buat review citer wayang. Akk dah lama tak,tgk wayang.

Chic Na said...

wah bestnya kak movie marathon.

sian akak bersambung2 sakitnya. sabar ye kak. sakit tu penghapus dosa2 kecil. tp akak jgn lupa ambik antibiotik & habiskan tau. makan vit C utk tambah ketahanan antibodi. sayang akak. cepat sembuh. :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Assalamualaikum Intan..

Kak Mirror dah lama tak tengok wayang.. ada juga hubby ajak pegi pagi2 time anak2 sekolah, kengkonon nak dating berdua je.. tp wayang blom bukak pulak pagi2 kat JB ni..

umi alya said...

lamanya akak tak tengok cerita2 cenggini

Cheq Kaq said...

cheqkaq peminat JOZAN!hahahahaa..nk tengok nak tengok!

akak sihat?lame tak dengar citer

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k intan..
wuhuuu... mmg movie marathon ni..
baru bercadang nk serbu panggung lagi..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k intan..
wuhuuu... mmg movie marathon ni..
baru bercadang nk serbu panggung lagi..

Tihara said...

marathon sungguh hang intan...akak tak pernah berpeluang dah nak p tgk movie..teringin jugak ni, ngidam kot..hikhihk :)

CeqGu said...

prettt prettt lama sungguh tak singgah sini. anis bz betul sejak balik kg ni...curi2 masa jer bw....teringin ler nak pi tengok citer cina tu. memang kelakar ker?

the malay male said...

rajin betol menonton wayang...

nadia said...

kak intannn, nadia belum tengok lagii. T____T nak kena tengok niiii.

Falsya said...

falsya kan dh lama dh xtgk wayang...sedihnyeeee..cite yg nak tgk smp dh xde dh kat cinema..;(

Riedaffya ibrahim said...

journey to west tu teringin nak tengok..termasukla lawak ke der 2

Si Matatajam said...

Teringin nak tengok lawak ke der

ros_reeza said...

ramai yg kata best citer lawak ke der tu?.. betul ke ye..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

best gak tgk wayang