Followers

Thursday, 12 September 2013

TOLONG KUTIP PAHALA B

Tajuk pelik kan? Short story je hr ni before continue buat kerja.  Nak naik motor ke tempat kerja pagi ini, Encik Firdaus start motor sambil kemas2 apa yang ada dalam raga motornya. Sekali dia buang plastik ke tanah.

Saya: B, tak baik B buang sampah. Allah catat ni dosa tau. Bukan setakat sembahyang kita kena jaga tapi kebersihan pun kena jaga. haaaaa..

Encik Firdaus: Alamak, Cuk boleh tolong  tak? Tolong kutip pahala B balik letak dalam raga motor. hmm..

Saya dengan serta-merta angkat plastik tu semula dan bubuh dalam raga moto dia..


Tetiba saya ketawa kuat..boleh yer camtu? tolong kutip pahala pon boleh? erkk..hai lah Encik Firdaus..Encik Firdaus pon senyum simpul …koh koh…J

25 comments:

Aisy Nasiha said...

manaja gitu B dan Cuk ni... haha...

Nurzakiah Hanum said...

salam khamis
singgah pagi disini
apa khabar hari ini ?
:)

the malay male said...

klu plastik/kertas kecik selalunya saya simpan dalam poket sampai jumpa tong sampah

redza said...

alhamdulillah..bertambah pahalanya

umi alya said...

alahai, cutenya..

nea lopah said...

hehehhe....bantu membantu apa salahnye.kan kak??

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Intann..

hihi.. sweet betul kapel ni tau.. jelesss aii.. :P

Mia Kassim said...

Saling ingat mengingati lah katakan....:D

Kakzakie said...

Hihi... walau dlm gelak tapi memang ada pahala di situ intan..

Riedaffya ibrahim said...

hihii..bc entri ni pon da tersenyum..byk pahala buat dapat tiap2 hari kan..

Deqla Manjew said...

hahahahaha... bijak la hubby akak...kiranya sama2 la dpt pahala ni ye..sbb akak dah tlg kutipkan pahala dia.. ;)

Chic Na said...

haha.. camtu pun boleh ye kak? hihi.. sweetnya.. ;)

Cik Nur™ said...

hehehehe..boleh yea gitu.. :)

nanieybarnieylurviey said...

Hehe. Sweetnye kak intan.. Leh mcm tu. letak blik dlm raga. Hehe

hainom OKje said...

alahai romantiknya B ngan Cuk....hehe..
Tak pe...pahala tu Intan

Masha Meisters said...

haha...alololo...tomei la tu :-)

Maria Firdz said...

alahai... ;)

Cik Aini said...

kehkehkeh
ni lah saiko namanya..bagus lah kak Intan tolong asben dapat pahal tau :)

AyueJean AJ said...

Hahahahha...
Boleh pulak macam tu kan....

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya.

Masha Meisters said...

singgah khamis :-)

Liza Razak said...

kelakar la pulak ayat husband sis ni..tolong kutip pahala pun boleh..hehe..

Masha Meisters said...

singgah isnin :-)

MaMa Rey said...

:D..senyum..senyum sy baca Intan..

nik ros said...

haha... sweet giler.