Followers

Wednesday, 11 September 2013

SESI LUAH PERASAAN

Fuh!! Fuh!! Kadang2 rasa sesak je nafas sekarang apabila melihat projek atas meja. Serius banyak. Saya rasa mcm nak pengsan!! Bukan apa, yang menjadi masalah kepada saya ialah apabila “ Kita handle projek orang yang resign dan serah kosong pada kita tanpa dia buat apa2.  Cuba bayangkan 10 projek dia! 

Dan saya ambil 4 projek dia dan dua editor lagi bahagi la sorang sedikit lebih-lebihan kerja keja dia yang lain yang dia x buat..bukan 10 tu sahaja..banyak lagi…huhu..tak apalah..kita terima sajalah..dah tugas kita..hehe..Mak tak marah cuma rasa sesak nafas je..keh keh…

Lepas tu pulak projek saya dah la hampir 10 ..ditambah dengan projek dia tinggalkan..jadi 14 projek!! mau pengsan!! semua bulan NOVEMBER DATELINE! Mak rasa nyah, Iron Man pun x boleh tolong selesaikan projek editing ni dalam masa yang singkat..second boss pun mengakui bahawasanya projek saya sangat2 tight! Ditambah pulak sekarang projek yang dah nak siap kena gubal balik sebab perlu tambah soalan HOT! haaa ni ibu bapa yg anak2 dia sekolah rendah mesti dah dapat info kan..oh mak dah HOT nyahhh….

Saya nak balik kg  jenguk mak weekend ni naik kereta api je sebab penat nak travel jauh, jadi boss kerah tenaga saya suh siapkan 4 projek yg editor tu tinggalkan suh submit Jumaat ini..wahh, kalau boleh edit cam laju laju x apa..ini setiap inci segala titik, koma, ejaan, tatabahasa, panjang garisan, artwork match ke x, bla blab la..semuanya kena lihat dengan terperinci..tapi saya redha…bukan saya x redha..Cuma saya manusia biasa..Saya bukan Robocop…huwaaaaaa…:))


Semalam terpandang foot note di skrin tv semasa BERITA TV9..
Lebih kurang mcm ni lah

“ Bil perubatan akan meningkat 10 peratus pada setiap 

tahun 

–Datuk Dr Helmi”


Haa apa nak dikata tuan2 dan puan2…?? Yang kaya sampai harta tarah banyak mana pon x abes ok la..hehe ..Ni yang mcm ala ala diri saya ni..jenuh... Sebab tu saya sarankan semua orang ada takaful perlindungan. Ramai yang sudah ada,..dan ramai lagi yang belum ada..Usahlah berlengah lagi.  Saya tau ada yang masih negative tentang perkara ini. Sebut sahaja takaful, terus diam.terus lari..kan kan kan? heheh

Tapi yang belum kukuh kewangan dan banyak yang perlu diselesaikan, itu saya ketepikan dulu..x apa..Yang  duk belanja sakan duit tatau ke mana tu apa kata mai belanja untuk kebaikan anda dan orang2 yang anda sayang…huhu..Saya anggap saya sedang membantu saudara sesame Islam dalam memperjuangkan nasib mereka. Mungkin dengan cara ini sahaja saya boleh bantu ..Bantu dengan bagi kesedaran betapa pentingnya takaful insurans sekarang…Jadi hubungi saya di talian 017-3218351 untuk informasi lebih lanjut.

Tetiba saya bertarbiah kan..?? hahaha… emosiii...hehehe.. sebab rasa tanggungjawab untuk bagi kesedaran pada orang especially orang Melayu mengenai perihal takaful ini. ....hehehee..peace!

X DAPAT BW LAGI YA..SORRY U OLLSSS..NANTI2 OKEH


19 comments:

Aisy Nasiha said...

do your best.. u can do it my dear.... kuatkan semangat dan fikir positif ye

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

buat takat yg termampu kak..kita hanya manusia biasa...xmo xmo stress k..

Falsya said...

Aduhaiiii..falsya dpt rasekan betapa havocnye keje kak intan..

Ibu Lala said...

Apa nak buat cik intan. Dah namanya pun keja kan..

Kakzakie said...

Jangan pengsan dulu... calang-calang org memang tak larat Intan. Tapi apakan daya boss tahu Intan boleh buat itu yg Intan kena galas juga..

Mia Kassim said...

Memang keja takkan abiss kan.....abis satu datang lagi satu...huhu

Yakin boleh jak !! :D

Masha Meisters said...

go go chaiyok!

huhu...ape boleh buat kan...semua perlukan duit! hehe

Tihara said...

moga dipermudahkan segalanya ya intan..
insha Allah, take care

Ratu Hatiku said...

Alahai siannya.. pelan2 buat ya Intan.. jgn stress2 xelok utk diri sendiri.. :D

Riedaffya ibrahim said...

akak.....sian nye akak aku...ida pon kekangan waktu nak sembang ngan akak..sorry ye..psl takaful nnt nak amik maklumat lgi ye,.

Chic Na said...

pelan2 ye kak.. inshaAllah boleh.. pejam mata je.. heheh..

Deqla Manjew said...

ala kak..xmau la camnih.. jgn mengeluh ye kak.. cuba yg terbaik..in shaa Allah akak BOLEH.. huhu.. ;)

Nisah Idham said...

kak Intan shayang.. tu diaaa luahan rasanya ye.. nak suh buat pelan2 pon tak boleh kan sebab menda nak cepat kan.. dengar pon dah berat nih hehehe. btw, take care kak :)

Cik Nur™ said...

jumaat nak submit..?
esok dah khamis...

caiyokkk kak..!

nanieybarnieylurviey said...

Faham2. Priotize yg mana dulu kakak... :)
Nampak 14 projek fuhh semput nani..

Cho Zila said...

memang rasa cam payahjer... tapi nak buat camnerkan kita cuma pekerja...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Intan...
yuhaaaa..cma betul2 membaca sesi luahan akak ni.. sungguh meluahkan perasaan..

ape leh buat.. sabar jer la kak.. buat pelan2 tau.. chaiyok2!

ehehe.. jom amek plan perlindungan..kebaikan utk diri sendiri & org tersayang kita jgk kan? :)

hainom OKje said...

Sabau aje le Intan....dah koje nak buat macam mana hehe Dah kata agen Takful yeh Intan... hehe....promosi bagus tu!

MaMa Rey said...

aiyaa,,mau pengsan ka..sabar ya Intan..boleh tu Intan..;)