Followers

Tuesday, 3 September 2013

CARA UPDATE ENTRY MELALUI HANDPHONE

image from google
Ni request dari blogger kak iedamimie camner nak update blog dengan menggunakan handphone. Semalam intan kerodek kerodek hp intan ni. Pastu Intan pergi dekat “Playstore” taip blogger ataupun blogspot. 
Pastu kuar icon blogger yang first sekali appear ..kira yg ada 4 stars tu..jangan ambil yang icon blogspot.  
image from google
terus intan install kak..Pastu dah boleh hupdate dah blog through handphone kak ieda..hehe…cer kak ieda try..dapat ke x buat.




Intan guna Samsung Ace Duos ja..tecik ja…tapi senang juga update guna ni..tak perlu adjust apa2..nak tulisan italic click ja..nak bold click ja..bila buka kat pc oklah x kecewa …hehe

19 comments:

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Intan..

CMa perah buat..install kat Tab cik ceri..tak menjadi gayanya.. hahaha..kene beli samseng s4 ni.. :p

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kak intan slalu gak hapdate guna phono...senang x

Nurzakiah Hanum said...

senang kan

Mia Kassim said...

mmg guna apps ni klu update di hp. tp lepas tu klu ada masa br kemaskan post guna pc sbb klu di hp tu terhad sikit button editnya tu..

Deqla Manjew said...

owhh.. kena install dulu la ye kat playstore.. ok nak try la jugak.. thanks kak.. ;)

Ibu Lala said...

Aah betul tu. Klw guna ifon akk update entry pakai benda ni la. Tp klw akk buat entry pakai benda ni gambo tak mau appear kat screen pc opis ni. So akk kena update entry thru email je. Senang gak. Tapi kena setting dula la kat dashboard kita tu. Bila dah setting post je entry thru email.

ct cheery said...

nak tanya,klu tepon xde play store xleh istall ke??

Za Za said...

salam kak... selamat hari raya ya...lama tak jenguk akak...=)

ct cheery said...

Cheery punya tepon xde playstore tu..so gedik nk install gak..try search kat tenet pakai fon tp xleh nk klik install..huhu

Mimi Azirah said...

Sy pun update gne apps nih je kak intan

Chic Na said...

tak suka update dr phone.. tecik sangat kakkk.. jenuh nak renung lelama. heheh..

ieda immi said...

haa akk try

tapi intan dia kuar dua icon blog ..
ada blogspot dan ada blogger ..

witch one ?

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

slmt pagi kak...dh bfast belom :-)

nanieybarnieylurviey said...

Update guna ipong xbest sgt sbb xleh nk bold n italic. Basic sgt!

Cik Nur™ said...

Nur kalau update melalui phone, mesti byk typo..huhuh

LYAfrina said...

waa.. tq for sharing..xpnh lg update kot hp..leh cuba2 nanti

nik ros said...

susah nak update guna hp. rasa mcm kecik sgt jea nak menaip..hehe

MaMa Rey said...

owh mcm tu ke Intan..tak pernah lg mengupadate blog guna hp

LAnz Rockzz'n said...

hi semua nya saya hanya menumpang lalu jer !!