Followers

Monday, 19 August 2013

KU SIMPULKAN SEMUA SEKALI DALAM SATU ENTRY

Semalam pada tarikh 18 Ogos sudah genap usia saya yang ke 34 tahun! What? 34 …Oh sudah remaja purba dah saya rupanya..hehe.. Dan ada kejadian di hari lahir saya semalam..Happy Birthday/ Belated  Birthday to Me…Nothing special yg berlaku semasa hari lahir saya semalam but ada sesuatu yang tak best terjadi.

Saya tergelincir di dapur kelmarin.pagi.Macam nangka busuk jatuh ooo..Gedebuk!!!.Oh sakitnya dari pinggang hingga ke kaki. Dan hari ini bertambah sakit..ermm..risau juga almaklumlah kita perempuan kan..jatuh jatuh ni sensitive la sikit..sebab balik beraya hari itu sudah pergi berurut ..memang best makcik tu urut saya.

Hope saya sembuh cepat..bukan apa..mungkin sekarang kita x rasa effect nya namun kesan ni boleh kita rasa bila kita dah makin tua…Saya perlu bertindak sekarang seperti pergi berurut, minum susu untuk kalsium dan sebagainya.

Raya? Saya balik Kedah dank e KL semula dengan moto VTS 200 sahaja. Tak percaya? Ini kisah benar. Tapi seriously moto sym vts 200 tu memang tahan lasak..Hari raya saya biasa2 sahaja sebab ibu saya sudah semakin uzur. Emak pon kadang2 ingat kadang2 lupa. Rutin saya semasa raya ialah sebagai anak yang menjaga ibu yang sakit. Ermm x boleh cita banyak2 sebab kalau terlebih cerita saya sedih…uwaa rasa nak berhenti kerja dan balik kg jaga emak..:(


24 Ogos ni pula saya ada exam..wish me best of luck ok..

Sorry x ada gambar, ringkas sahaja semua cerita yg saya simpulkan dalam satu entry.

Terima kasih kepada semua rakan blogger yg wish epi besday kat saya dalam fb saya..tq so much

34 comments:

Nurzakiah Hanum said...

singgah sini

Deqla Manjew said...

happy belated birthday kak.. nak wish jugak lagi walaupun dah wish hari tu..hihi.. alahaii camne bole jatuh tu? huhu.. wahh.. dah pegi berurut ye? ni antara usaha nak dptkan zuriat kan kak? hurmm nak jugak.. hihi.. akak, kalo dah itu pengorbanan anak utk ibunya, apa slhnya akk berhenti keja jaga mak.. x pun bawak jer mak tinggal dgn akak.. pastikan ada yg menjaganya bila akak pegi keja.. ;)

Fiza Rahman said...

Laaa...mcm mana bley jatuh. Harap tak apa2. Take care tau lain kali.

Intan...baru perasan. Kita wish bday kat wassup tu awal sehari ☺☺

Apa2 pon. Happy birthday sekali lagi. Bila nak dtg raya kat umah? ☺


Aisy Nasiha said...

Happy belated birthday kak intan.. Semoga cepat hilang sakit terjatuh tu.... Semoga mak akak juga bertambah baik..

redza said...

selamat hari lahir! semoga cepat sembuh

TelingaBulat said...

happy belated kak,dun worry umur bkn ukuran yg pntg jiwe mude kekeke..eeii bahaya kak jatuh..kekadang mmg in a short term xnmpk esannya..but in a long term tuh yg dirisaukan..jope xde ape ye kak ;)

Qhaifa Nur said...

hepi besday...
aduh sakitnya intan...cepat sembuh ok
good luck 24 ogos nanti...

salam aidilfitri..

Mama Idlan Irsyad said...

hapy belated birthday kak... adoi, mesti sakit pinggang kan.. moga akak cepat sembuh.. saya pernah rasa gak jatuh terduduk ni.. tp tu time blm kawin..

QasehnyaRania said...

hapy belated besday kak :)
alahai cmno la leh terjatuh tu.
harap2 teda apa2 la.betul tu nak2 kita ni pempuan.

selamat hari raya kak.
maaf zahir batin ye

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Happy belated birthday Intan.
Muda lg tu kalau nak dibanding dgn K.Mirror ni.

Sedih kan bila melihat emak2 kita dah semakin tua, K.Mirror pun.

eita said...

happy belated bday....

memang sakit lah kalau dah jatuh macam nangka tu..azab sangat rasa nyer.....moga cepat sembuh...begitu jugak dengan mak ye..

Chic Na said...

happy birthday akak sayang.. semoga cepat sembuh. jaga diri tau.. dan selamat hari raya, maaf zahir & batin..

#cikna asyik tenggelam timbul je ni. hehe..

NaZiRaH @ Ezyra said...

Hepi belated birthday kak..moga kak cepat sembuh....;-)

mama aryan said...

hepi belated besday intan...

macam mana sakit terjatuh tu? dah ok ke? moga dah sihat ye..take care

semoga berjaya dlm exam nanti ye

Cho Zila said...

lambat dah nak wish happy birthday.. takperlerkan tetap nak wish panjang umurmu dan diberkatilah umurmu itu..
selamat hari raya juga...
kalau dah nak kenakan memangler .. harap cepat sembuh sesembuhnya...

ieda immi said...

pulakk dahh jatuh !
ekeke

harap2 cepat2 sembuh tau ..
kenapa x der pic dikk huhuh

nea lopah said...

Happy besday kak intan.. besday saya ari ni. sama Leo lah kite yerrr..hehe

Cik Nur™ said...

HBB buat akak...
lepas ni mohon akak lebih berhati2 tau..

dan semoag berjaya untuk exam.. :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Intan tin tin..

hihi.. selamat hari tua kakak sayammm..ehehe.. :)

pegi kedah nek moto kak?mmg best gitu.. :)

sian akak jatuh gedebuk bak nangka wangi..huhu..klu dah urut tu rasanya takde ape2..isyaAllah..

semoga mak akak sihat2 selalu..

gud luck utk exam yerrr!
muahhh :)

MulutPayau said...

Selamat hari lahir dear....

Siannya jatuh..harap2 tak de apa2 ya...

amirini said...

Happy belated birthday.. Good Luck for your upcoming exam tu and Selamat Hari Raya

Wak Gelas™ said...

hepi belated besday mak tuu.,ehHHee

Masha Meisters said...

remaja purba? hahaha...ok nak jugak ada yng remaja tu eh....hihi
happy belated birthday kak :-)

Ibu Lala said...

Looo camne bulih jatuh ni. Hati hati lain kali. Get well soon dear.

Wow balik kg naik moto ke. Best kan. Berangin gitu.

Nieda ramly said...

SELAMAT HARI RAYA DAN HARI ULANG TAHUN. HARUNG SEKALI JUGA LAH WISH KAT INTAN.

AyueJean AJ said...

Happy belated birthday kak....
Wahhh... Naik motor je??
Tapi takpe... VTS tu memang selesa untuk long distance....
Akak takmo la sedih2....
AJ doakan mak akak baik2 je...
Gudluck ye untuk exam nanti... =D

Sayangku Zie said...

alahai sakit tu... oh kita muda setahun hehehe... apapun semoga dipermudahkan urusannya nanti..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

HBB kak..wah betul ker blk kg dr kl nek motor jer...lenguh x hehehe

ros_reeza said...

selamat ulangtahun kelahiran kak.. sorry lambat ucapkan :)
moga kak dimurahkan rezeki dan diberikan kesihatan yg baik :)

hainom OKje said...

Hepy belated bezday Intan...
siannya jatuh.... okje pun jatuh jugak tahun lepas hehe

Che Rosliza Che Mat said...

jatuh kat dapur ke...kesian intan...Happy Birthday...kita beza umur 1 tahun jer..

Mimi Azirah said...

Happy belated birthday kak intan..adoiii nsb malg menimpa ble jtuh waktu hari lahir

wantie said...

happy b'day. la..cam na leh jatuh gedebuk. akak pun dok risau jugak. umah ni kalau anak tumpahkan air mesti licin.

Sya Mimie said...

happy belated besday ye kak intan.. :)
moga mak akk baik2 saja keadaannya..