Followers

Wednesday, 28 August 2013

KENANGAN ZAMAN “U” DULU

Kisahnya dulu sewaktu sy masih student di UiTM dulu…di Pantai Timur.. dulu masa saya sem 6 saya dan rakan sebilik bawak macam2 barang elektrik. kat sana kena daftar dulu brg elektrik dan kena sedikit caj oleh pihak pengurusan kolej..disebabkan kami malas, ada yg kami daftar ada yg kami x daftar…

Brg elektrik yg kami ada yg x daftar masa tu iron dengan rice cooker..wah seronok masa tu memasak mcm2 walaupun dengan periuk nasi tu..nasi goreng pon kami bantai buat..mcm dapur master chef pulak lagaknya..

Ok , satu hari berita tersebar mengatakan ada spot check bakal diadakan..tudddiaaaa kelam kabut semua org..rasanya setiap bilik pakat ada brg elektrik yang x di daftarkan..Masa tu berlari2 semua student buat sorok ke tempat mana yang sempat..rice cooker yg besaq gedabak tu dengan kelam kabut kami bawak lari ke tempat sidai baju belakang toilet. Ambil baldi besar ..boh rice cooker…ambil baldi satu lagi buh iron.. pastu kambus kambus dengan baju busuk..owh rupanya bukan kami ja..ramai yang mcm tu..macam duk timbus harta karun ja time tu…

Ok balik bilik buat cam biasa..sekali x ada spot cek pon….tapi masalahnya sekarang lupa ambil balik iron..Cuma ambil rice cooker ja..sampai esok nun hujan…sekali tempias abes baju dalam baldi basah..kat tempat iron tu ruang terbuka dia sangat luas …bygkan kalau hujan lebat..

Ok bila angkat dari dalam baldi..huwaaaa… iron sudah rosak daaaa…tu la balasan kot kalau x byr duit caj…haha..biasalah student kan..kisah lama dalam tahun 2000 …huhu..


Note: teringat zaman uitm dulu bersantai2 makan kuaci depan tingkap di kolej sambil tengok pemandangan.masa tu ada sorang student laki naik motor RXZ x silap duk ulang alik naik cam tunjuk tunjuk la sikit..almaklumlah lalu depan kolej pompuan..sekali gedebuk tergolek…apa lagi mau riuh dengar orang gelak..upernya ramai yg duk bertenggek depan tingkap bilik kolej..

24 comments:

Chic Na said...

uitm machang kan kak? bila nak datang lagi? hahaha.. kelakarnya kisah iron tu.. tamatlah riwayat dia. paling best dikenang zaman balajar la kan.. byk kisah2 best.

TelingaBulat said...

aah kn dlu semua brg elektrik kne ade sticker..TB pon mls nk reg bile spotcheck bantai letak mane2..kekadnag smpi lupe hehe

Mimi Azirah said...

sy pun uitm gak kak intan tp kat lendu..seronokkan time blaja kat u dulu

the malay male said...

confirm mamat tu tak lalu situ lagi dah lepas kejadian tu..

Cik Nur™ said...

hehehe..kenapa tak daftarkan iron tu..

benda wajib setiap perempuan tu..hehehe

Che Rosliza Che Mat said...

bila di kenang balik rasa seronokkan...

ros_reeza said...

semua dah jadi kenangan kan kak.. bila kita teringat, mesti senyum sendiri.. :)

♥ ROS ♥ said...

ros smpat duk u 3bulan ja.. asyik duk pengsan2 terpaksa brenti..

tapi bnda mcm ni pun kna jgak kat ros dulu..hahahha

ieda immi said...

uishh akak lak teringat zaman belajar .. tapi akak belajar x duk asrama .. akak duk sendiri ngan kawan2 ;)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Intan sayammm..

hihi..sekali sekla teringat kisah2 mcm ni mesti senyum simpul sorang2..
siap srok brg elektrik dlm baldi dgn timbunan kain gitu.. hihih..

ahaha..eksyen nek moto Z le teww.. kan dah tergolek dog.. :p

nea lopah said...

indahnya kenangan zaman student kan kak..

Mia Kassim said...

Senyum2 bila baca n3 ni sebab kenangan yg paling best masa belajar dulu....rice cooker memang kena daftar dan di caj tp kami selalu sembunyikan...hehe

wantie said...

hahaha... akak ni kalau iron rosak boleh meroyan tau. sanggup tak ke kuliah kalau baju kedut.

padan muke mamat tu kan. sampai jatuh tergolek. ini mesti kes dok usha awek makan kuaci.

Kesuma Angsana said...

hehehe sesekali terkenang ye intan !

munna said...

kenangan zaman kat u mmg indah dan klu ingat2 mcm nak balik je zaman tu semula....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

klu ingat blk kenangan dulu2 mesti rasa cuit hati kan kak hihihi

QasehnyaRania said...

hihi
sabaq je la.kenangan menggamit memori kan

CeqGu said...

Hihi terima kasih post entry yg berjaya menggeletek hati anis yg sedih ni

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Hahaha..
kelakar la crita Intan ni. Kenangan silam mmg manis bila dikenang.

Deqla Manjew said...

hahahaha.. iron punye pasal... tak pasal2 je kan... hihihi... kenangan zaman belajar la yg paling dikenang kan.. 1001 mcm kisah !!

MaMa Rey said...

ahaha..tergelak baca entry Intan ni..sorok segala brg akhirnya ada yg rosak hehehe..

dpt bygkn cmna student laki tu tergolek mesti dia malu..hehehe

LYAfrina said...

hihi....
kenangan belaka ni..x diakui, kenagan2waktu remaja kt antara moment y terbest dlm khidupan ni

Sya Mimie said...

alahai kak intan..nak ngelak kena caj, terus kena kuar duit beli iron baru..hehe

Ibu Lala said...

Kah kah kah macam macam...