Followers

Friday, 30 August 2013

ALHAMDULILLAH…TERCAPAILAH NIAT SAYA….



Alhamdulillah…Syukur padamu Ya Allah..Sebenarnya saya gembira sangat sebab niat saya untuk tolong orang tercapai..Niat saya untuk tolong orang bukan dengan bagi duit tapi untuk saya tolong demi masa depan depa.  

Saya sudah lulus exam untuk takaful pada 24.8.2013 baru2 ni! Alhamdulillah.. Sebenarnya saya sudah ada insurans untuk diri saya sendiri sudah lama. Biasalah dulu saya negative dengan insurans ni..korang pon saya yer dok...hehehe.tapi bila saya tengok arwah ayah kandung saya sakit dulu  semasa masuk hospital….semua tu bg pengajaran pada saya..

Jadi setelah lama saya ambil insurans, dan agen yang jaga saya sangat baik dalam memberi perkhidmatan kepada saya maka saya terbuka hati untuk menolong orang ramai dalam memberi kesedaran betapa pentingnya insuran di zaman sekarang. Saya ingin berkhidmat kpd masyarakat.  Ramai sekarang yang dah sedar..malah untuk anak kecil yang baru lahir sudah ada insurans…syabas saya ucapkan atas kesedaran yang ditunjukkan oleh anda sebagai ibu bapa..:) ..hehe

Jadi dengan rasa sukacita saya ingin berkhidmat dan menolong semua yang memerlukan bantuan atau perkhidmatan dalam insurans ..InsyaAllah saya cuba membantu anda. Bagi yang hendak tau quotation saja pon boleh sebelum berkira-kira untuk membeli insurans J ..Saya tau kebanyakan kawan2 saya di sini sudah ada insurans.. Cuma saya ingin mengwar warkan sahaja. hehe.. kalu kawan2 nak tau quotation utk diri sendiri ka, anak anak ka, jangan segan2 cari saya..boleh call/sms/wasup saya  017-3218351. Tak semestinya nak beli insurans cari saya.. Nak tau quotation saja pon boleh..:) hehehe…Insuran apa? nanti kita citer lebih lanjut ya kalu nak dan berminat …:))


IMAGE FROM GOOGLE
Jangan tunggu sakit atau terjadi sesuatu pada anda baru terkapai2..sediakan lah sesuatu untuk masa depan kita dan anak2 kita. Mungkin inilah yang dapat kita tinggalkan untuk anak2 kita dan keluarga kita in case apa2 jadi pada kita selain EPF tapi itupun kalau duit EPF kita banyak giler..huuhu..…Kalau yg ada duit bertimbun setinggi gunung tu mungkin x apa lah kot..huhu..

43 comments:

Cho Zila said...

tahniah.. moga menjalankan tugasnyer dengan baik.. dulu akak buat part time..tapi tuler kalau nak buat kena full time baruler lebih berkhidmat...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Assalamualaikum kak intan

rindunyerrr kt akak..maaf noh lama xsinggah sini

Alhamdulillah wani pn dh ada ins utk diri sendiri utk qalief pn wani dh ambik sjk dia lahir lg jg

nuyui a.k.a miss YUI said...

tahniah sis dah lulus =)

♥ ROS ♥ said...

Btul tu..bgus ade insurans ni :) sediakan payung sebelum hujan kan :p

Mia Kassim said...

Wahh dah jadi agen insurans....semoga berjaya ! :D

ros_reeza said...

Selamat hari raya Aidilfitri kak.. Ros baru berkesempatan berblogwalking.. cuti lama kan. heee.

hainom OKje said...

Baguslah kalau ada niat macam tu Intan...
gud luck yeh!



Ibu Lala said...

Akk dulu ambiknexam gk. Tp buatnya sekejap je. Wow tahniah dah lulus ek.

Betul tu intan. Insurans skrg pntg sgt. Husben akk dulu suru ambik ins liat sgt. La ni dah kn mcm2 penyakit baru tau. Dah terlambat la.

deno said...

tahniah kak.. semoga segalanya berajlan lancar :)

Chic Na said...

tahniah kak.. lepas ni boleh bantu yg memerlukan..

Qhaifa Nur said...

tahniah...
sebenarnya insurans penting utk kita semua...hanya mampu dengan tidak je intan...
moga berjaya...

MulutPayau said...

Tahniah dear...

Mimi Azirah said...

tahniah kak intan...semoga akak menjalankan tugas dgn baik..

Che Rosliza Che Mat said...

tahniah intan...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.intan..

alhamdulillah..
tahniah lulus exam..

email cma detail quotation tu ke hasimahs@sunway.edu.my :)

wantie said...

tahniah.. tolong menolong tu tanda nya sayang..

Kesuma Angsana said...

betul tu intan, info menarik ni !

Fiza Rahman said...

Tahniah. Smoga menjadi agen insurance yg berjaya.

QasehnyaRania said...

tahniah kak.
good luck :)

Deqla Manjew said...

mmg bagus insurans ni.. bak kata org, sediakan payung sebelum hujan.. ;)

TelingaBulat said...

alhamdulillah tahniah kak intan.. ;)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Intan..

hihi..cma bakal salah seorg yg akak akan tolong.. :)
semoga berjaya :)

Zira Aziz said...

..Alhamdulillah dh lulus..sy pn dh ada insuran..utk ms dpn yg x pasti hehehe..

Wak Gelas™ said...

tahniahnyer kakk.,ehHEe

Tihara said...

tahniah intan, alhamdulillah..moga dimudahkan segalanya :)

Che Rosliza Che Mat said...

tahniah intan.

LYAfrina said...

alhamdulilah..moga terus sukses ye.btl tu kak.. jgn jd mcm lya ni,mmg dah xleh nk ambik apa2 insuran pon utk diri.. msa sakit dulu, duit x ckp sokmo.. nk tanggung perubatan+sara diri lagi.. erm..jgn tgu jatuh sakit, bru myesal ... knp la x ambik awal2..

Sya Mimie said...

alhmdulillah kak.. moga niat murni tu berjaya..
saya pun ambik insurans etiqa tuk diri sndiri start dari tahun 2009.. kalau mampu, mmng nak ambikkan tuk mak ayh..yng pnting, diri sndiri dulu..

Cik Aini said...

wish u luck kak Intan..
niat yg baik bsertakan ikhlas mmg Allah pemudahkan..kan..kan..moga kak Intan bjaya.amin :)

ieda immi said...

tahniah dik

setuju sgt dgn apa yg intan cakap ;)

Mrs Velentine said...

tahniah kak...wah dah jadi agen insurans...semoga maju jaya

nanieybarnieylurviey said...

Alhamdulillah.. Thniah kak intan

ANIM said...

salam perkenalan dari kak anim..
tq kerana sudi singgah..

Wirda Amir said...

Assalamualaikum...

Jalan2 terjumpa intan berlian di sini....tahniah

Masha Meisters said...

congartulation sis :-)
semoga semua berjalan dgn baik :-)

Azhafizah Md Nor said...

alhamdulillah..tolong orang jika berkemampuan kan kak. :)

izan mama mia said...

tahniah dh lulus intan..

wantie said...

Tahniah. dah lulus ye.

akak ada sijil General je

Puan Kutu said...

insurans u g satu keperluan kot zaman sekarang ni..

salam kenal..nama intan berlian jugak..sama macam ina ibu alisha aqilah tu.hehe..

pggil sy muni je..:)

Faariis said...

wahh. kita xpower bab2 insuran ni. huhuu

azievee said...

Tahniah...semoga berjaya dalam bidang yang diceburi

Tihara said...

akak pun ada takaful, masuk yg kawan punya masa keje mardi dulu..good luck intan

oness fee said...

mohon sarannya diblog baru ane http://onspe.blogspot.com/2013/10/about-me.html