Followers

Friday, 29 November 2013

KISAH LUPA

Assalamualaikum..Salam semua..apa khabar hari ini? Salam Jumaat..
image from google

Cerita kisah lupa ..

Kesian Encik Firdaus banyak kali terlupa ..kelmarin kes helmet..hari ini ada lagi tau!

Pagi tadi ada orang ketuk pintu rumah kami.

Tok ! Tok! Tok!

Kami berdua berpandangan..Sapa la pagi pagi kaco ketuk pintu umah nih..Buka pintu seorang lelaki tercegat depan pintu rumah.Risau juga sebab x kenal.

“Abang ada tinggal kunci ya?”

“Kunci apa?” Tanya Encik Firdaus.

“Kereta abang plat bla…bla..”

“A ah ya,,,”

“Ni kunci kereta..abang..Abang tertinggal kat bonet belakang.”

Tudiaaaa..laki aku…nasib la yang jumpa orang yang jujur..buat kalau pencuri..tinggal parking je yang ada..

Pernah sekali dia pi byr duit nak buh minyak kat gas station, lepas byr, start motor terus derrruuuu..lepas tu baru tingat tak buh lagi minyak..patah balik..”bang! saya tak buh minyak lagi!”

Nasib dia x lupa saya ni bini dia!! Hehehe..

Doa hari ini.Amalkan doa ini setiap kali selesai sembahyang..




9 comments:

Mimi Azirah said...

hehehe..smpi mcm tuh skali lupenye ye kak intan..hahaha...kite kne byk amlkan bace surah utk elak mudah lupe..

Cik Cammy Lia said...

hahahaha..lawak la sis ni..

Tp sis bernasib baik la kan..org kate masih ad rezeki..

aizu's life said...

salam... lama gak x jenguk cni..
hahaha.. cam lawak plak asben akak. tp tu la.. belum nk malang. nsb baek org tu jujur.. yg pasal lupe isi mnyk tu mmg lawak la.. :D

TelingaBulat said...

thanks for sharing..salam jumaat jugak ;)

Kakzakie said...

Kakak gelihati pulak sampai macam tu sekali mesti banyak fikir ni...

Mama Idlan Irsyad said...

hahaha.. saya pun selalu jadi macam tu.. tp bab yg kronik2 belum lagi la...ni dah kira tahap bahaya juga ni..haha..

Cik Puan said...

aihhhhh...lupe lagi....

Wirda Amir said...

Salam jumaat intan...

En firdaus muda lagi dh lupa ke..?hehehe....kalau terlupa ada isteri kira kes naya la intan..hehehe

Cik Nur™ said...

uuu,,bahayanya..!
nasib baik lelaki tu baik.. :)