Followers

Thursday, 17 October 2013

SELAWAT TAFRIJIIYAH

sumber gambar di atas dari SINI

Sumber text di bawah saya copy dari SINI
Fadhilat Selawat Tafrijiyah
Antara kebaikan pengamal selawat ini:-
1. Allah akan melenyapkan kesedihan, kesulitan serta bahaya yang menimpa dirinya.
2.Allah akan memudahkan segala urusan hidupnya.
3.Dipancarkan nur (cahaya) dalam hatinya juga ditinggikan martabatnya.
4.Suaranya didengari serta pandangan dan pendapatnya diterima ramai
5.Dia dilindumgi daripada segala bencana dan malapetaka.
6.Dia sentiasa dicintai oleh semua orang.
7.Segala yang dihajati akan dimakbulkan Allah.
8.Dimurahkan rezekinya, dijauhkan daripada kelaparan dan kemiskinan.
.
 Imam ad-Dainuri r..a.
  1. 11 x – setiap kali selesai solat fardhu, diberkati rezeki, ditinggikan darjat dan dijanjikan husnul khatimah.
  2. 41 x – setiap malam secara istiqamah akan tercapai segala hajat.
  3. 100 x – setiap selepas solat Hajat beberapa malam- menyelesaikan masalah.
  4. 313x – setiap hari, mengetahui rahsia ghaib atau sesuatu yang dikehendaki.
  5. 1000x – tercapai segala cita-cita dan tersingkap rahsia yang dikehendaki.




8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

thanks bagus perkongsian ini

TelingaBulat said...

wahh bagus entri ni...time kasih sharing ;)

Aswan Azmy said...

Selawat ni memang bagus..saya juga selalu selawat ni selepas diberitahu kebaikan selawat drp pensyarah..

Kakzakie said...

Banyak fadhilatnya jika rajin mengamalkannya.

ps: Tak apa Intan, walau telah solat witir tapi tetiba terbangun teringin nak tahajjud boleh aje. Cuma sebaiknya sebelum solat witir fikir dulu samada mahu solat sunat lagi atau tak selepas itu. Memang sebaiknya witir dilakukan selepas solat-solat sunat tersebut (kira macam penutup) walhualam..

nea lopah said...

salam aidil adha kak intan.

Mimi Azirah said...

bagus share nih

Deqla Manjew said...

1 perkongsian yg sgt bermanfaat.. terima kasih kak..;)

ros_reeza said...

perkongsian yang baik ni kak.. akak, Ros mintak izin nak share kat blog Ros ye.. sebagai panduan buat Ros.. boleh x?..