Followers

Thursday, 17 October 2013

KENALI MEREKA

Bismillahirrahmanirrahim


Segala puji bagi Allah Tuhan Sekalian Alam


pic from google
Saya sekadar ingin berkongsi di mana selepas ibu meninggal setiap malam saya suka mendengar bacaan Yaasin yang saya download dari Play Store. Luckily yang saya download itu tak perlu Internet untuk saya mendengarnya. Ada 6 orang Qari yang memperdengarkan bacaan masing-masing. Sungguh syahdu dan mengubat hati saya yang sedih. Sampai sekarang Alhamdulillah setiap hari saya mengamalkan bacaan Yaasin dan sememangnya surah ini memberikan ketenangan. Selain itu amalkan baca Al Quran. Dan selepas itu saya taip di Google nama-nama Qari-qari ini dan Alhamdulillah saya terjumpa laman web ini: 



Laman web di atas ini membolehkan anda mendengar bacaan Al Quran dari Syeikh kegemaran anda. Mungkin anda ada boleh dengar sambil buat kerja di pejabat atau di rumah. InsyaAllah jadikan amalan membaca dan mendengar Al-Quran sebagai amalan harian kita semua. 


Antara Qari yang menjadi kegemaran saya:


Sheikhs AlSudais and Shuraim (Apabila mendengar bacaan Syeikh ini apa yang menyentuh hati saya, beliau menangis kerana sebak)-Maaf tak letak gambar




                                    Mishary Rashid Alafasy


                                           Saad Al-Ghamdi



        Mahir Al-Muaiqly



Dengarkan bacaan Surah Al Mulk daripada Syeikh Mishary Rashid Alafasy :

                                                 


13 comments:

♥ ROS ♥ said...

Suka jgak al-sudais bacaan dia... Ade nangis2 lg :(
Tp ros suka ustaz dzulkarnain klu yassin..jelas n xlaju sgt... Hehhehe

redza said...

alhamdulillah

nea lopah said...

Saya ada CD qari2 tersebut kak. Selalu pasang dlm kete. Suara diorang Masya Allah...sedap sungguh.

Farah Waheda Wahid said...

Farah pun setiap hari dengar kak...dan kadang2 tu jadi ikut2an... buat masa sekarang ni selalu dok ulang Surah Maryam dan Surah Luqman...

Nurzakiah Hanum said...

great

LYAfrina said...

salam aidiladha...

dlm hp lya pon ada d'load ni..biasa slalu pasang time nk tdo...

Riedaffya ibrahim said...

tq atas info sis...

Wak Gelas said...

wak sukak dengar bacaan imam syaikh sudais tuuu.,Uuuhuuu

Cik Nur™ said...

syaduh je dgr kan...
org2 terhebatkan mereka ni...

thanks sudi share.. :)

MulutPayau said...

Terima kasih atas perkongsian ni dik....

Mimi Azirah said...

sejuk je ati dnga diorg mengaji kan

Deqla Manjew said...

alunan suaranya.. masyaAllah.. terasa kerdil diri ni.. kita baca pun dok tunggang langgang lagi..huhu..

ros_reeza said...

Ros pun ada download kat phone beberapa bacaan oleh Qari kat atas ni..