Followers

Thursday, 24 November 2011

Persiapan duniawi dan ukhrawi

     Sudah lama juga rasa x tulis entry dalam blog. hari ni kembali menulis. Sangatlah busy dengan kerja dan part time bisnes. Kali ini saya ada buat ayam masak merah seperiuk dengan nasi putih. Ada kawan2 ofis order. Kadang2 buat nasi lemak, mihun goreng, mi goreng..depends on mood juga.. Rasa malas x buat lah. Memasak ni salah satu hobi saya juga. Alang2 , maka saya manfaatkanlah untuk jual pada kawan2. Kawan2 semua bagi sokongan mora. So apa lagi, seronoklah...:) Kadang2 nak harap gaji ja, x cukup. Kena buat persediaan juga untuk hari tua. Saya duk fikir juga, sampai bila saya harus kerja ja dengan orang. Xkan sampai ke tua. Kalau yang keja gomen takperlah sebab ada pencen..huuhu..macam saya kerja swasta, kena beringat untuk masa hadapan..hehe..banyak benda yang perlu dibuat. Namun persiapan akhirat juga jangan lupa.jangan kejar dunia sahaja..nanti akhirat melopong..kan kan...:)

3 comments:

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

sangat setuju.. harus diimbangi kedua2nya sama rata.. =)

intanfirdaus247 said...

Betul tu Mak Dara...huuhu..kena balance..:)

Dalila Hamid said...

setuju sgt..... kedua-duanya kena seiring...