Followers

Wednesday, 31 October 2012

Terperangkap Dalam Keretapi Senandung Langkawi

Mcm cerita action movie kan tajuk dia..ala bukan terperangkap apa pun..cuma kisah ni terjadi kepada saya dan encik somi ketika kami balik dr kedah ke kl dengan menaiki kereta api senandung langkawi ..sy dgn encik somi kalau x balik kg dgn kereta kami suka travle by train..x suka naik bas..serius..sebab apa ..sebab tempat hentian x best.kena berhenti kat Dataran Gurun.Jauh dr transport awam..eh melalut lak..sebenarnya nak citer 29/ 10 / 2012 jam 8.27 malam kami naik ketapi..ambil katil sebab x selesa duduk ..patah pinggang mak nok kalau duduk dr kedah ke kl..penah rasa dah pengalaman tu,,huhuhu..so malam tu kami punya la syok tidoq dibuai gegaran tayar besi kereta api..sekali senyap...lama pulak tu..tetiba datang dua orang budak lelaki (peniaga kantin) tolak troli makanan..sambil cakap" sarapan pagi..ada mee goreng, ada mihun goreng minuman panas bla bla.._ dalam loghat kedah.." saya senyum sorang2 sbb diaorang memang funny .. sekali diaorang cakap kat sorang penumpang."beli la bang oi...kita ni kat tenagh hutan..keretapi x jalan..rosak kot..rasa2 kat kampar.." wah lamanya keretapi tu terdampar kat situ...ada mekanik keretapi datang naik keretapi pendek,..dah lama tu baru jalan..sekali sampai kl dah 9 pagi lebih....waduh....naik motor sampai umah dah 10 lebih..terpaksa EL laaaaaaaaa...huuhuhuh

8 comments:

Qhaifa Nur said...

mmg rasa takut naik keretapi ni...entahlah
masa ada arwah abah dulu, first time abah bawa naik keretapi dr KL - Ipoh masa tu kakak sepupu kawen...

lambatnya nak sampai, bisingnya mmg tak bole tido...yg tak best sampai kws hutan mcm2 fikir...he..he..

nabilah_2908 said...

teringin nak travel dengan keretapi..
kat Melaka xde keretapi..huhu..

intanfirdaus247 said...

Nur, memang lambat ..hehe..dulu intan memang x suka nek ketapi masa zaman bujang…tapi sejak kawen dan macam syok lak nek ketapi sebb leh amek seat katil..pastu duk g berjalan2 kat kantin dia..tapi makanan mak aih mahai tol hehehhee

Wak Gelas™ said...

wak pon penah nek keteapi dri kl ke kulai..,, nk buang air susah kanns.. uuuHuuu

intanfirdaus247 said...

Nabilah..naik sampai nogori je...hehehe

intanfirdaus247 said...

Wak...memula memang susah..tapi lama2 biasa la..hehehe....tp makanan memang mahal kan..hehe..tq gak sudi komen kat blog kami noooo...hehehe

Wanie Warniee said...

semlam sy naik keretapi dr kedah ke kl...pukul2 petang baru sampai kl sangkut dekat bagan serai 8 jam huwaa pengalaman menyiksakan

izan mama mia said...

saya xpernah naik ketaapi lama2