Followers

Sunday, 30 December 2012

SELAMAT PAGI BUTA KAWAN2 SEMUA..

Assalamualaikum semua...Rindunya pada kawan2 blogger saya ..Harap jangan kecil hati naa saya x jengah blog anda sejak 2 3 hari ni.

Baru sudah bw ..Saya cuba juga komen entry2 kawan2 semua..namun ada yg saya x sempat nak baca semua..tapi saya tetap singgah tinggalkan sepatah dua kata dalam entry..satu entry pon jadilah janji saya terjah juga..kesian kat kawan2, penat2 datang jengah dan amek berat pasal saya ..really appreciate..especially untuk rakan2 yang rajin singgah dan komen blog saya. 

"SEBAB ANDA SEMUA BEGITU BERHARGA BUAT DIRI SAYA. TANPA ANDA SEMUA , MANA LA SAYA SEMANGAT NAK BERBLOG. EH ADA X YG SAYA TERLEPAS PANDANG DAN X JENGAH?? KALAU ADA, SILA DEBIK SAYA DI KOMEN OKEH..KOH KOH. MAKLUMLAH SEKARANG DAH JAM 3.39 PAGI. RASA BERSALAH PULAK KALAU TAK JENGAH"

  • Sebelum balik kg, hari Khamis, saya ke klinik di Kinrara. Saya x sihat juga.. :(
  • Jumaat saya dan encik somi balik kg hantar barang untuk adik bertunang. (Saya tak tinggal dengan kelaurga kandung, dari kecik sampai besaq duduk dengan mak saudara , kakak arwah abah, jadi balik ni g umah mak kandung hantar barang hantaran sikit).. Encik Somi sakit gigi. Sekarang dah tampal dah kat KLINIK SINGGAM , Kedah. Selesema dia pon dah ok.. panas badan tu belum reda. 
  • Keadaan cuaca di sini ..panas. Petang tadi bakar sampah di halaman rumah...:)
  • Bila balik kg , kena tumpu pada bonda tersayang yang uzur (mak saudara yg jaga saya dari kecik dan saya anggap dialah ibu saya..hehe). Kesian bonda tercinta. Nasib ada kakak yang tinggal berdekatan. Anak2 buah rajin datang teman bonda.:) 

Saturday, 29 December 2012

SORRY X SEMPAT NAK BW

Salam semua..x sempat nak bw sebab balik kg..ada hal sikit..encik somi lak demam..nanti settle saya bw semua kawan2..yg mana dah follow terima kasih banyak2 yer..nanti saya/kak intan follow back okeh..apapun take care ye..selamat berweekend..jangan noty2..daaa

Wednesday, 26 December 2012

WORDMORE WEDNESDAY : LU CHEN


Okeh tak tajuk ataih..nak cakap panjang kena la boh more..bukan less..:P

Hari ini sebab lapar sangat , nasi ikan pari siap bertenggek atas pinggan..masak asam pedas ok..paru goreng cili..poyak ket, ulam petai. (saya memang antu ulam )

Berat bertambah..jadi kena longgarkan cangkuk pada kain. Koh koh koh..
from google

Ok, kelmarin duk umah bercuti sempena Krismas , maka saya tgk la 8tv ..pagi. ..tertarik dengan magician ni..nama dia LU CHEN. Orang Taiwan. Tapi sangat fasih berbahasa Jepun. Dan dia buat magik ni di Jepun.

Bukan magic cekai2 dia buat..Selalu tengok magician wat magic biasa2 ja.. Kagum,  tapi tidak bermakna kagum sampai mensyirikkan ALLAH. Cuma kagum dengan kepantasan dia buat magik. Unik dan lain dari yang lain.

Sapa tengok rancangan ni kelmarin.? 

KORANG BARU PERASAN EHH EHHH


Snow kat blog ni da lama turun okehy.hmmppphhh..sejak bagi segak blog ni baru korang perasan eh..uwaaaaa..sedihnya…

Tapi sekarang tidak lagi…:) Dengan kesegakan blog saya maka korang sudah perasan winter sonata di blog saya.ahaks!!

(sila baca dengan lembut sambil tersenyum)..koh koh..kang ler saya bw ye…lapo nih ..ketaq da tangan wat keja..laporrrr..laporrrr…koh koh

Tuesday, 25 December 2012

DOODLE BUATAN SENDIRI BUKAN DODOL BUATAN SENDIRI YE


Salam semua....haaa.tengok gambar kat atas tu..doodle buatan saya sendiri menggunakan photoscape...koh koh..kelakarkan..Tangan keras tapi tak malu nak tayang juga kat hampa semua..Ni disebabkan dah x ada keroje dan search tutorial buat doodle.. So jumpa la kat sini...simple dan mudah. Boleh ler sapa2 nak buat belajar DI SINI...

SEDIKIT KENANGAN:: MEMORIES::

BUKAN ANNIVERSARY PUN LAGI..24.7 NANTI BARU ANNIVERSARY TAPI TETIBA RASA NAK JUGA SHARE SEDIKIT MOMENT2 INI DENGAN KAWAN2.ANNIVERSARY NANTI BARU SAYA UPLOAD GAMBO2 LAIN YER..KOH KOH...DOAKAN KAMI BAHAGIA, DIKURNIAKAN ANAK2 YG SOLEH DAN SOLEHAH, DAN BAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT..AMEEN!






Monday, 24 December 2012

TADAAAA!!

Koh Koh..Nindiaaaaa nak habaq bagi kat hampa semua..

"Mempersembahkan blog baru saya!"

Mesti hampa semua duk garu kepala kan kan, duk kata dalam hati."Peddiaaa kak intan nih, x ada apa2 perubahaan pon"! tapi aku pedulik haper...koh koh koh!

Jawapan: Ya memang,..memang x ada perubahan apa2...x ada buh gambaq sapa2 pon dalam blog nih.x ada KPOP pon..hahaha..ni cara2 orang yang tak reti apa2 edit bagi..buh wana sikit, tulisan bagi herot2 sikit..buh kaler tab bagi naik seri sikit..ubah waner tajuk kasi pink sikit!! haaa tudddiaaaa...ni la cara kami yang x reti ubah blog ...koh koh!! tapi kira menjadik jugak laaaa kan kan


KAMI GHASA LA NI BLOG KAMI  SEGAK DAH ..Tapi sapa2 nak tulung bagi lagi segak habaq la naaa...koh koh..hampa tgk tang header nun ataih kepala nun..ada kala2 lagi

B.O.S.A.N

Bosan pulak rasa.. bila dah sunyi je opis..duk memerap dalam opis ni. Lepas tu rasa macam nak demam..TIDAKKK..x mo demam2 nih.. shuh shuh jauh jauh demam yer..

Tengok blog sendiri macam bosan je sebab rasa mcm x lawa..tapi malas nak godek2 kang ilang segala benda yang dah di setting baik punya. Any idea?? Tengok blog kawan2 semua segak2 je dari blog saya..:( (mood sedih mai dahhhh, walhal blog je pon kan kan)

APA YANG BEST HARI INI?

Selamat pagi semua sahabatku. Assalamualaikum!:))))))))
Senyum lebar hari ini.wuhuuuu!

Hari ini apa yang best ? Sebab hari ini big boss dan segala boss banyak x datang!! HAHAHAHA!
Kerja untuk this year settle..Tinggal sekarang project next year! HAHAHAHA..

Dan hari ini saya akan BW sampai lebam!! KAH KAH KAH !! (gelak besaq kan kan).

Jadi kawan2! bersedialah menerima kehadiran saya di rumah anda!  yihaa! Jimba2 orenggggg!

Sekian!

Sunday, 23 December 2012

DOA KAMI BUAT SAUDARA SEAGAMA KAMI DI BUMI PALESTINE

Syahdu, sedih,,berlinangan air mata..
Melihat di TV AL Hijrah..
Keadaan kesengsaraan saudara seagama kita di Palestine Bumi Barakah..
Kesengsaraan yang ditanggung mereka, 
Tidak tertanggung olehku..
Ya Allah Selamatkanlah saudaraku di sana...
Ya Allah, 
Berikan kami kekuatan untuk melawan Zionis Yahudi Laknatullah...

Saya terlalu sedih ...menangis terpaku di hadapan TV..
Ingin saya terbang ke bumi Palestine dan memeluk saudara seagama saya di sana! Berjuang bersama mereka...Menegakkan Syiar ISLAM
Sedih sangat!

I LOVE PALESTINE VERY MUCH! I LOVE ISLAM VERY MUCH! I LOVE SEMUA SAUDARA SEAGAMAKU!!

KU BERDOA SEMOGA SAUDARA KITA DI BUMI PALESTINE DAN SELURUH DUNIA BEROLEH KEMENANGAN ..IN SHAA ALLAH..

Saturday, 22 December 2012

Banner Doodle's Giveaway by n.i.e.y.x.z.h.a ™"


Bismillahirrahmanirrahim..

Hari ini tinjau kat blog  n.i.e.y.x.z.h.a ™" ada buat GA..so nak join la untuk memeriahkan lagi tanda sokongan kepada kawan saya yang sorang ini..hehe..:) Tak menang x apa. janji meriah..menang lagi best..koh koh..sapa2 nak join click ler banner kat atas tu ye..


JALAN2, TRY2...

Hari ni ke Giant shopping barang dapur..Lepas tu dekat ground floor ada motor2 SYM.. Saja kami p try2 rasa kesedapan superbike dan skuter2 sym.. Best juga.. Saya pon naik atas skuter VTS  dan encik somi pun snap. Dia cakap ok, dah amek. 

Tapi, lepas dah jauh jalan, saya cek dalam phone, x ada! Dia cakap laaa. ada, tekan sini tadi masa amek pic.. Hmmmmprhhhhh!!!! dia tekan salam butang lah! Bukan butang kamera!! Eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. Buang masa je bergaya bagai nak rak tadi. geram betol. Nah, gambar dia ja la duk upload..hehe




FILEM HINDUSTAN YG MEROSAKKAN PADA HARI INI

Cerita hindustan pada hari ini bertajuk Paheli sungguh merosakkan akhlak lakonan Rani dan SRK..Suami g keja jauh untuk cari nafkah..isteri sunyi bercinta dengan hantu yg menyerupai suami..siap dapat anak lagi..

Sungguh merosakkan akhlak ..

INILAH ORANGNYA

Sebelum ini kan saya ada update entry SIAPA KENAL ORANG ITU kan...hari ini saya upload gambar yg saya sempat snap dalam tv..hehe..

So sapa kenal pengkritif fesyen ini? x silap ni rancangan HIP TV..

MAXI DRESS

Maxi dress ! MAxi dress di sini! hohoho..Nak tengok lebih banyak koleksi dan warna pilihan boleh pi ke CLICK SINI YER...:) nak tanya apa2 sila lah tanya.







Friday, 21 December 2012

Antara


Antara kasut sekolah pujaan zaman kecik –
Pallas..(dulu sebut palaszepon) haaa..

Antara permainan pujaan kecik:
Batu sambut @batu seremban (kenapa seremban eh? Batu Malaysia boleh)

Antara kartun pujaan zaman kecik:
Thunder cat

Antara hobi zaman kecik:
Pi kedai beli keropok la , ayaq lemenet la, maggi la..tau ka ayaq lemenet tu apa? Ala , ayaq bergas dalam botol dulu…ada waner ros, vanilla, dan sarsi

Zaman dulu x ada gadjet mejet ni..jadi laki ka pompuan ka semua main permainan lasak x lasak semua bedal..Oh indahnya

TER EXCITED


Owh saya gembira hari ini..koh koh..Sebab dapat tolong orang kurangkan apa yg patut dikurangkan..hehe… beberapa hari lalu kan kan ada sowang kawan merangkap customer yang telah membeli felinna inchloss dekat fan page saya kan , dia inbox saya dia habaq katanya dah susut sikit dan seluar jeans yang x muat dah muat..tu x habis sebotol lagi habaq bagiii..…dia pakai lepas mandi pg dan malam. Nanti dia dah bg green light nak keluarkan testimony dia, saya akan paparkan naa… so sesapa yg nak cuba bolehlah mai beli kat saya atau pi kat fan page saya naaa…tak ada suruh beli aihhh..

Saja ja nak ceghita bagi kat kawan2 semua. bukan suruh beli pon..haha..nak beli sila lah habaq..koh koh..terlebih excited....

Tagline: Segak Bersama…koh koh

BLOGGER WANIEY




Disebabkan hari ini hari istimewa beliau, saya dengan berbesar hati ingin mereview blog beliau di samping ingin mengucapkan HaPpY Birthday kepada Waniey tersayang. ..

Sesiapa yang nak kenal dengan Waniey sangat sweet ni silalah yer terjah beliau di  SINI atau clik gambar blog beliau ye..yang pasti beliau sorang yang peramah , sweet gurl and baik..

HappY BiRThDay Waniey!!!

SIAPA KENAL ORANG ITU?


Assalamualaikum..
Hahah..entry kontroversi je kan semalam…hehe..saya “cool” je..hew hew..sebab tetiba teringat ada orang macam ni  tapi kjadian sudah lama…hoho..saja nak hupdate…

Hari ini nak ceghita apa ya…ok, selama ni duk tertanya jugak, sapa penah tengok cerita2 hiburan kat TV9?

Sapa entah yang sorang tu dia tu rajin komen fesyen artis…tapi orang ni dah tua, rambut pendek..pakai spek bingkai hitam…pakaian dia vogue giler walaupun dah tua..kui kui..

Ala, nak letak gambar sebab baru ni snap pick kat tv x leh pulak, pc kat opis n xleh “gigi biru” pulak…adeh…nak search google  tatau nama. Sapa tau? Encik somi mak bulat mulut tgk…dia tanya, saper tu??? 

Thursday, 20 December 2012

Jangan Datang Jika..


Jangan terjah blog saya jika hanya anda memerlukan bantuan saya untuk membantu anda memenangkan anda dalam sesuatu peraduan ya jika anda tidak pernah bertegur sapa dengan saya sebelum ini sedangkan saya sudah singgah ke rumah anda berkali2 namun x pernah pulak walau sekalipun anda jengah ke rumah saya dan bertegur sapa dengan saya.  Terjah ke rumah saya hanya untuk minta bantuan ??? Hahaha.kelako..

Takper, kawan2 blogger saya yg ada baik2 belaka..hehe..yg mana cenggitu maaf la ye, saya stop follow yer..:) heheheh

Saya tak perlu disuruh untuk membantu anda kerana saya dengan rela hati  akan membantu kawan2 yang sememangnya ikhlas dalam dunia blogger ini untuk berkawan..

Jadi , nak jadi blogger jadilah orang yang ikhlas dan tidak sombong. Kalau tak sombong, kita pon sanggup tolong tau..haha..kan kan

P/S : kejadian ni dah lama..tetiba teringat lak..haha..saja ja wat entry n

ENTRY SERIUS

Salam, pagi ni saya belum boleh berjimba orengggggg sebab saya tatau sama ada big boss datang ke tak. koh koh! kena tunggu sampai kul 9 pg nanti okeh..

Okeh berbalik kepada tajuk entry ni, 
saya nak forwardkan entry NADIA yang memohon sumbangan anak2 yatim ..jadi meh la kita ramai2 buat amal jariah .Saya ni kalau melibatkan nyau, anak2 kecil, anak2 yatim saya x boleh...sedih ...

JAdi, pada sesiapa bolehlah ke LINK INI SAYA MEMERLUKAN SUMBANGAN UNTUK ANAK YATIM  

ANDA BOLEH KE LINK DI ATAS UNTUK INFO SELANJUTNYA.
SEMOGA USAHA YG MURNI NI DAPAT MENJADIKAN INSAN2 TERSEBUT HIDUP DENGAN LEBIH GEMBIRA. 

IN SHAA ALLAH.

P/S: ANDA BOLEH DAN DI ALU-ALUKAN UNTUKAN MENGSHARE LINK INI KE LAMAN BLOG ANDA.

SEKIAN

Wednesday, 19 December 2012

DI REVIEW OLEH BLOGGER HAZIRAH MUSLIM


Owh ..owhh.. owh….terharunya saya telah di review oleh blogger Hazirah Muslim..Tq dear..aduh terharu jap..hhuhuh..tq yer..Tak sangka nih..nak tampar pipi tanda x bermimpi , sayang lak pipi nih..kui kui

Sapa2 nak kena beliau sila sila lah ke rumah beliau…boleh click header beliau juga..terus menerus ke rumah beliau..:Sekian entry hari ini. Sudah petang, saya dah stop berjimba2 orengg.. So jumpa esok okeh.daaaa



JIMBA2 ORENGGG


Okeh disebabkan banyak masa untuk hulahuk hulakhuk berjimba jimba orenggg…maka hari ini saya tergelak kuat di opis selepas membaca satu komen yg sungguh kiut miut daripada sorang adik saya yang saya cayang iaitu DEQLA MANJEW..Ini bukan entry mengenakan orang yer tuan2 dan puan..Ini entry sayang menyayang..hohoho..




Perhatian: Ini Bukan entry blog review…ini entry berjimba2 ..hahaha..

Kenapa saya ketawa ? Sebab Deqla wat lawak kat komen tu."sejawa"…hehe..Deqla cute jangan maraaa aaaa…ni lah akibat kalau bos x mai opis..habis semua blog kak intan godek2..kih kih..Jimba jimba orenggggg!!
Sapa nak kenal beliau boleh silalah click gambar yer…

PS: DEqla..nanti kak intan review blog yer..kui kui..jangan maraaa aaaaa

SENGIH MELAMPAU


Nota Kaki ( kaki?? Nak tukarlah..NOTA LENGAN..OK x???):

PSSTTT..BIG Boss  saya x mai kejaaaaaa..YIHAAAAAAAA!
…sakannnnnnnnn…!!

SEkIan..Nak BerjimBa2 hulahuk hulahuk

BLOGGER MIMIE





OKeh2. Rasanya macam dah sudah bw..ke belum? Kalau saya tak terjah rumah anda sila marah saya ye di komen..kui kui..jemari saya ni kembang sudah…

Okeh, tanpa berfikir panjang..errrkkk, tanpa banyak cakap, adeh adeh..nak review blogger sorang ni..Nama dia  MIMIE..  atau lebih terkenal dengan PINK UMMI..bukan Pink Panther ye tuan2 dan puan. SAPA NAK KENAL BOLEH CLICK PIC DI ATAS YEWW

Bg Yang dah kenal beliau, jangan lupa baca entry2 beliau ..Yang belum sila terjah yew..hehehe..

Blog beliau bersifat global..wah mcm isu pemanasan global gitu…haha..maksudnya blog belia semua ada, parenthood, hiburan, segala macam la…aishhh..maleh cakap , korang terjah ler sendiri ye..

Opss..beliau sangat lah peramah orangnya …beliau kawan alam maya yang baik…memang best nyahhh!

P.S: Ini Tanda Penghargaan saya kepada kawan2 yg rajin terjah blog sayer..yang lain amek no giliran hokeh derrrrr

BW SAMPAI LEBAM


Salam, ni saya tengah duk qodo bw…sampai hang pc mak kat opis nih..hhahaha..tapi saya teruskan perjuangan memblogwalking. Adeh, ni x abeh ag nih…penangan tinggai 2 hari…adeh…kalau ada yg saya tak terkomen tu maaf lah ye..

Okeh, bye nak teruskan blog walking…(sambil usap2 pc)..komen yg baru2 masuk ni lom lagi publish yer kawan2…adeh adeh…kawan punya pasal ku redahkan jua..kih kih..caiyok caiyok!

TENGOK APA SI KIUT NI NGOMEL!

tENgOk komen BUDAK KIUT atas Nih Komen Kat EntrY LESUNG BATU AKAK ..haha.....Hamboehhh...akak busy la dalink dua tiga menjak nih..buh minyak cap kapak sambil wat keja..bayangkan kuar asap kot telinga..ketaq kepala2 nih pulun wat keja..akakakaka..dia datang ngintip kat entry lesung batu okeh dak kiut tuh...:P

PS: saper nak kenal dak tecik tu, sila click gambar komen tu,siap buat backlink bg..hahahah

TIDAK DAPAT BW SEPENUHNYA

SALAM KASIH SAYANG TENGAH MALAM..HOHO..SAYA X LEH BW SEMUA ..PELAN2 YER..ADA YG SAYA DAH BW DAN KOMEN SIKIT..INTERNET LAK SLOW.. LOADING LAMBAT.

YG MANA YG FOLLOW SY AKAN G OPIS ESOK FOLLOW U ALL BACK..DAN PASTIKAN YG MANA PRIVATE LINK TU TOLONG BG SAYA..SESETENGAH TAK BG LINK , SERBA SALAH SAYA SEBAB X DAPAT NAK KOMEN BACK..NANTI DIKATA SOMBONG LAK..SAYA X SOMBONG MALAH PERAMAH OKEH..(PROMOTE DIRI SENDIRI..KAKAKAKA..

HARAP SEMUA MAAFKAN SAYA DAN BERSABAR MENUNGGU KETIBAAN SAYA DI RUMAH ANDA..KUI KUI KUI


Le Lanun Ranggi Contest

Salam semua ! Haip! Jangan Ketawa Okeh kat dialog di bawah..:P

Ni nak join contest jap. So sesapa yang nak join boleh ler click banner di bawah yer,..:) Ni blogger LANUN RANGGI yang buat. Ranggi kan nama blog dia..haha. 


Ni dialog yg saya reka..adeh tataula cemana...tapi cuba2 jelah..:) dah buat dua tiga hari lepas, peram sebab busy melanda.. 



Mari kita memeriahkan contest ini sama2..haha..last 20 Disember tau!

Monday, 17 December 2012

LESUNG BATU

P/S: MALAM KANG SAYA BW YE DAN REPLY COMMENT OKEH..:)

Kisah ni semalam. Saya nak masak. Saya ada letak lesung batu tepi dapur. Sekali saya tengok dalam lesung batu ada air.
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
Nak pergi buang dekat singki. Sekali tengok MINYAK MASAK  NYAH!!!

Arghhhh!!!! Ini mesti keja encik somi saya. Dia tolong saya goreng nugget hari itu, mesti minyak yg lebih tu dia nak masuk dalam bekas. Apa ja depan mata dia rembat. Sekali LESUNG BATU MAK JADI MANGSA NOKKKKSSS!!! hai la encik somi....tapi kot mana pon I LAP U la bebeh..kih kih

PENGAJARAN: Sila jauhkan lesung batu anda dari encik somi anda..kang dia letak kari lak dalam tu..haha

Buah Rambutan


Semalam dapat buah rambutan dengan buah langsat dari jiran hadapan rumah. Sedap sungguh! Terima kasih bebanyak.

Sebenarnya nak habaq,
“Kami panggil buah rambutan dengan short form
MOKTAN – “

Bukan Mok Mok Falsya okeh..ini buah Moktan..(ngeeee:P  Falsya jangan marahh ahhh..hehe..tetiba nama Mok Mok Falsya termasuk dalam entry..kuikui..

Haaaa….sesetengah blogger pon ada kan kan panggil buah moktan kan ? kan? Kuikui…

Sunday, 16 December 2012

JALAN-JALAN JUMPA SI COMEL NI

Selamat petang semuaaaa..:) apa khabar anda di sana??? harap sihat  semuaaaa..:) (Ceh, bajet artis tanya khabar penonton kat stage, wahahaha) 

Hari ini masa makan kat sebuah restoran, sekali encik somi terjumpa dengan kawan lama dia. Yg best kawan dia ada baby! Baby tu tengah bobok (tidor) ..sekali dia bangun, terus saya mintak nak pegang!..dia x nangis..good girl ..duk senyum2 lagi..syok bukan main saya. Nama baby ni Damia.

Damia ni pon ibu dia tunggu hampir dua tahun baru dapat. Saya pegang dan dukung Damia nak ambik berkat...hehe. Maaf ler muka saya , saya letak lens flare sikit..sebab saya shy2 cat.:) toink! toink!

Saturday, 15 December 2012

BLOGGER REDZA

Salam semua.. Salam hujung minggu. Ok, sorang lagi blogger yang saya nak review hari ini. Blogger Redza ni ialah antara blogger terawal yg follow blog saya dan selalu terjah dan komen entry2 saya. Really appreciate bro..:) 

Blog Redza banyak memaparkan entry2 yang best dan pelik2 seperti peristiwa2 yang berlaku di seluruh dunia dan lebih kepada fakta. So kat sini banyak pengetahuan am kita boleh baca..kan Redza? hehe. So sesiapa yang nak follow Redza, dipersilakan click gambar or click DI SINI YE..:)

Yg mana dah kenal teruskan baca entry2nya dan bersahabat dengan Redza..:) Buat Redza, thanks sebab sudi baca dan komen entry2 saya ye

JALAN-JALAN DI SUNWAY PYRAMID

Entry ni sepatutnya publish last week ..ni weekend lepas outing.dah lama x ke SUNWAY PYRAMID. Memula nak ke Paradigm Mall.. Lepas tu terlepas jalan. Nak ke One Utama..tapi sesak..U turn balik dan sampai la ke SUNWAY PYRAMID... so jalan2 sambil cuci mata..nak dekat KRISMAS lagi meriah.
nak ke sini tapi x jadi









BLOGGER NANI

Salam semua, hari ini saya nak review sikit  pasal BLOGGER NANI.. Nani salah seorang yang rajin komen entry2 saya dan kini kami bersahabat baik di alam maya. Sape2 yg belum kenal Nani boleh ler click picture tu ke atau terus ke link yg dihighlightkan tu ye..:)  Banyak info2 kesihatan, kecantikan dan lain2 lagi yang dikongsi oleh Nani. 

Meh kita saling kenal mengenali dan mengeratkan ukhuwah sesama blogger. Nanti saya akan buat lagi review untuk kawan2 yg rajin komen dan terjah blog saya..:) Ini adalah salah satu cara saya menghargai kawan2 semua. In Shaa Allah. 


First GA For My New Site (CCW)



Nak join GA, so nak buat entry pasal kraf tangan yang saya pernah buat dan miliki. Sape2 nak join leh ler click banner ya.


"Barangan kraf tangan yang saya pernah buat ialah bekas pensel dengan kain. Saya buat sendiri tau tapi masa ni zaman sekolah lah. Masa tu mana la ada kamera nak snap sebagai  saksi dan bukti..zaman awal sekolah menengah . Buat bekas pensel tu siap letak sponge kat dalam , kira bagi nampak tebal la. Besar tau bekas pensel saya ni sebab boleh letak banyak pensel, pembaris dan macam2 sumbat je dalam tu. Walaupun tiada nilai di mata orang lain, tp saya tetap bangga sebab dapat buat sendiri..satu kepuasan!"

Kawan2 saya yang comel yang saya tag ialah:
Si Matatajam
Chic Na
Naniebarnieylurviey
Aisy Nasiha

PINGGAN ANTIK


Kalau di kampung memang penuh almari pinggan-pinggan antik ni..mak simpan je ..saya ambil beberapa biji bawak balik KL.

Tapi bila makan dalam pinggan antik ni kan, feel makan macam sedap je ..walaupun lauk x berapa sedap. Saya dengan encik somi la rasa macam tu..Tak tahulah orang lain..haha

Saya selitkan resipi ikan bawal stim :

Bahan-bahan: 
sekor ikan bawal
cili api
lemon (perah lemon kat atas ikan)
gula
garam
taucu masin (sikit je)
kicap soya manis (tuang sikit)
tomato
Halia
bawang putih
bawang besar

Cara-cara:
Campur je semua bahan, stim kan..haha..mudah kan..dalam 30 minit ke. Api perlahan.






Friday, 14 December 2012

TEKA TEKI ZAMAN KECIL DULU

Zaman kecik2 dulu duk lawan teka teki dengan kawan2..antara teka teki yang saya ingat.


Dalam banyak2 jam, jam apa paling busuk?

Jawapan: Jamban

Ada sebuah kereta terjatuh ke dalam belukar. kereta tu warna apa? 

Jawapan : Blue Car (Belukar) -biru

Selak kain nampak bulu, selak bulu nampak batang . (tolong jangan kuningkan otak anda ah)

Jawapan : Jagung

Alif Fa Dal Ya, Apadia?

Jawapan: Apadia la.. (duk lawan tanya apa dia  apa dia sampai ke sudah..hadoehhh)



HARI INI


Hari ini saya datang ofis lewat sikit..(jarang berlaku..sebab saya selalu sampai opis awal..kih kih)

Hari ini saya pakai baju kurung kain cotton.

Hari ini saya bawak bekal lauk ayam masak kicap bersos, nasi beli kat kedai bawah.nasi semalam habis encik somi makan..(cemana tu? Biasalah resipi campak2 je)

Hari ini projek saya untuk manuskrip satu buku done..menyusul pula projek lain.

Hari ini saya rasa ceria sebab ..sebab .sebab…HARI INI JUMAAT!!
  • ·       Ada kawan saya kata, kan best keja 3 hari , cuti 4 hari.
  • ·       Saya kata lagi best kerja 1 hari , cuti 6 hari..toink toink!!



PLAIN SKIRT

SALAM TGH MALAM...LAGI KU UPLOAD..X MO BELI JANGAN BELI ..HAHA..LAYAN JA MATA..NAK BELI HABAQ NAA...:) YG NI SKIRT..PLAIN SKIRT  TAU..NAK TGK BANYAK2 WANER KENA LA G KAT SINI   FAN PAGE INI YERR..:)

Size : Free Size (can fit S to XXL) 
Material : Lycra (soft, smooth and stretchable) 
Labuh (Length) (PINGGANG KE BWH) : 41 inch




SET PEPLUM + SKIRT

MALAM NI MOOD NAK BUAT ENTRY BAJU2..HAHA...X MO BELI X APA, LAYAN JA MATA
YG NI SET YER..SEKALI DENGAN SKIRT ..BAJU TAK JARANG YE PUAN2, CIK KAK2, CIK ADIK2...
BOLEH PM KAT EMAIL SAYA intanfirdaus247@yahoo.com ATAU PEGI KE FAN PAGE SAYA YE. STOK TERHAD .

Top: 
Length: 77cm 
Bust: 78-90cm 
Shoulder: 33-36cm
Sleeve: 55cm
Waist: 60-80cm
Skirt:
Length: 98cm
Waist: 60-90cm
Material : Lace Full Inner Lining , Mercerized Cotton ( Skirt )
Description : Back Zip.







PEPLUM BLOUSE D902

SAPA2 YG MINAT PEPLUM BLOUSE DI BAWAH NI BOLEH PM SAYA..PM KOT MANA? PM KOT EMAIL intanfirdaus247@yahoo.com  PON X APA, PM KOT FB FAN PAGE SAYA !:) PON X APA...

MATERIAL : POLYESTER 

Measurement
* free size (can fit for XS-M size)
* blouse length 60cm
* bust 38cm
* armhole 17cm
* sleeve length 57cm










Thursday, 13 December 2012

TERIMA KEKALAHAN DENGAN HATI YANG TERBUKA

Saya terima kekalahan pasukan Harimau Malaya dengan hati yang terbuka pada malam ini dengan Thailand. Thailand bermain dengan baik. Begitu juga team Malaysia... Congratz for both team. Pasal referee tu, ketepikanlah. Kita kena pandang ke hadapan. Lepas ni usaha lagi ok Harimau Malaya...:)

Sukan boleh mengeratkan ukhuwah dan kadang2 suka juga mencetuskan pergaduhan besar..kerana apa? sikap manusia itu sendiri. Saya tak boleh baca fb atau blog yang saling mencerca antara sesebuah negara dengan negara lain. Macam orang tak bertamadun. Bukan lebih seronok kalau sukan itu kita enjoy sama2 dan bukan untuk bergaduh, menghina... kankan. 
Peace!

Saling melengkapi


Ini kisah benar dan betul. Saya memang tak takut lipas. Korang takut dan geli lipas x??  Encik Somi saya termasuk dalam golongan geli kat lipas. Jadi bila lipas ada, encik somi saya akan panggil saya datang untuk menyelamatkannya. Saya pon datang dengan gagah perkasa,  Saya akan cepuk lipas kat tangan dan pegang sesungut dia… hah! Amek ko (kata saya dalam ati..)

“Wah hebatnya ayang!” tepuk tangan suami saya.. (macam syabas bĂȘte, syabas)..saya tersenyum bangga..kembang kempis idung saya.

Tapi kalau ulat dan cicak, saya akan lari x cukup tanah. Encik somi lak yang jadi penyelamat saya. Uisshhh geli tengok cicak dengan ulat..

Makna kata , hidup saling melengkapi…

Oh entry apakah ini. Sekian. 

APA ADA DALAM BEG KERJA?


Pagi ni buka beg kerja nak ambil suplimen  dalam beg kerja, sekali nampak satu peket ! peket apa?

Sepeket serbuk rendang BABAS!!!

Haaaaa…amek  ko..ni gara2 g kedai Jumaat baru ni, lepas beli campak masuk dalam beg, sampai rumah lupa bawak keluar.

Cer korang cek beg kerja korang,  mana tau ada santan kotak ka, cili boh ka, ikan bilis ka

Selamat pagi

Assalamualaikum dan selamat pagi semua...

Mulakan hari ini dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim. Senyum dan makan pagi! hehe..

Hope mood kawan2 semua hari ini ceria ya. Jangan sedih2 hokeh.. 
Xmo xmo nanges nanges ye ...:) 

Malam ni Harimau Malaya nak melawan Thai..Kita doakan yang terbaik ok..Kalah menang adat pertandingan la..yang penting semangat kan kan..

Ok, konfiden kan diri anda dalam melakukan kerja ok..daaaaa

Wednesday, 12 December 2012

ZakwanNayli's Birthday Giveaway

KALAU NAK JOIN CLICK LER SINI YE

SEGMEN : BLOGLIST DISEMBER 2012 OLEH SURIAQISTINA



PETANG NI NAK JOIN SEGMEN NI OLEH BLOGGER SURIAQISTINA, CANTIK  BANNERNYER..SEMOGA UKHUWAH TERJALIN MESRA..

SAPA2 NAK JOIN, CLICK LER BANNER DI ATAS YE.:)

:)

teringat zaman kerja dulu2 je...skrg da x keja mcm ni dah
PHOTOSHOOT WITH HOT PAPA FBI, AG, RADHI DAN DUA ORG LAGI LUPA LAK

LEPAS INTERVIEW DIA POSING SAT DEPAN UMAH ANITA BAHAROM- DUNIA BARU DRAMA